2 februarie 2012 – Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Cu prilejul Zilei Mondiale a Zonelor Umede, in data de 2 februarie 2012, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in parteneriat cu Centrul de Informare si Educatie in Managementul Deseurilor al Primariei municipiului Tulcea si Palatul Copiilor Tulcea, Colegiul Economic Delta Dunării Tulcea şi Colegiul Agricol „Nicolae Cornăţeanu”, va organiza un program de acţiuni de celebrare a evenimentului de mediu la sediul Palatului Copiilor Tulcea, începând cu ora 10.00.

Programul acţiunii de celebrare a Zilei Mondiale a Zonelor Umede va  cuprinde activităţi diverse precum prezentarea însemnătăţii evenimentului, temei propuse şi a mesajului Secretarului General RAMSAR, a funcţiilor şi valorilor zonelor umede, situaţia actuală a implementării convenţiei la nivel mondial şi naţional, prezentarea proiectelor şi iniţiativelor locale privind protejarea zonelor umede, o dezbatere cu tema „Turismul în Delta Dunării – beneficii şi ameninţări” în cadrul căreia elevii vor prezenta studii de caz referitoare la tipurile de turism practicate în RBDD.

Acţiuni similare vor fi organizate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi la Sulina cu sprijinul Cercului de ecologie al Palatului copiilor- filiala Sulina, Bibliotecii Sulina, Casa de Cultură Sulina, la care vor participa elevi ai Liceului Jean Bart – Sulina. Programul acţiunilor va cuprinde dezbateri pe tema evenimentului de mediu, expoziţie de desene, cântece, dansuri şi poezii.

Tema sugerată pentru Ziua Mondială a Zonelor Umede din 2 Februarie 2012 este „Zonele umede şi Turismul” şi este legată de tema reuniunii din acest an a Conferinţei Părţilor la Convenţia de la Ramsar (COP11) asupra zonelor umede de importanţă internaţională, ce va avea loc în luna iulie 2012, în Bucureşti, respectiv “Zone umede, Turism şi Recreere”.

În fiecare an pe data de 2 februarie se celebrează Ziua Mondială a Zonelor Umede desemnată pentru a marca semnarea Convenţiei asupra Zonelor Umede, în anul 1971, în oraşul iranian Ramsar de pe coasta Mării Caspice. Acest eveniment reprezintă un prilej pentru agenţiile guvernamentale, organizaţiile non-guvernamentale şi grupurile sociale din toate nivelele comunităţii de a întreprinde acţiuni de conştientizare a publicului larg asupra valorilor şi beneficiilor zonelor umede şi a Convenţiei Ramsar.

Comunicat de presa ARBDD – 30.01.2012


Spune parerea ta:


Nume *
Email *
Adresa web(adresa sa contina http://)
* toate campurile sunt obligatorii. Adresa de e-mail trebuie sa fie valida. Nu va fi publicata pe site.
Daca apasati pe butonul Comenteaza, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul de postare comentarii a acestui site.