Din 2018 nu mai ai voie sa retii pestii prinsi in Delta Dunarii

UPDATE 15.11.2017: Propunerea s-a transcris in proiectul ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor deprotectie a resurselor acvatice vii in anul 2018.

Acest lucru se va intampla daca se vor pune in aplicare propunerile legislative inaintate de catre ARBDD.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a inaintat autoritatilor nationale propunerea ca pescarii amatori care vor pescui incepand cu anul 2018 in Delta Dunarii sa pescuiasca in regim „prinde si elibereaza” pentru patru specii de pesti: somn, salau, stiuca si crap. La pestii rapitori se va permite numai pescuitul cu naluci artificiale.

„Nu mai ai voie sa opresti niciun exemplar din cele patru specii. Aceasta noua parte de lege referitoare la pescuitul sportiv nu se aplica si la nivelul pescuitului familial, acolo unde se foloseste o lanseta”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, guvernatorul Musetescu.”

In prezent, legea precizeaza ca se pot retine pana la 5 kg de peste pe zi sau un singur exemplar ce depaseste 5 kg.

Sursa informatiei: www.agerpres.ro


7 comentarii la “Din 2018 nu mai ai voie sa retii pestii prinsi in Delta Dunarii

Comentariu adaugat de Agerpress la data de 15/11/2017 la 11:31 am

„Nu există niciun argument care să mă convingă să retrag propunerile privind interzicerea capturării exemplarelor din cele patru specii de către pescarii recreativi. Readucem pescuitul recreativ din România pe făgaș, așa cum se întâmplă peste tot în Europa. Dar sunt mulți pescari recreativi care nu sunt educați și ei încă mai cred că a pescui recreativ înseamnă să-ți compensezi din cheltuielile venirii în Deltă de la Buzău, Cluj sau eu știu de unde prin cantitățile extrase. Permisul este zero lei, deci ei nu au niciun argument. Și eu plătesc să merg la schi, dar nu plec cu telefericul acasă”, a declarat guvernatorul Rezervației agentiei de presa Agerpres

Comentariu adaugat de Prohibitie 2018 – proiect de ordin -Blog Info-delta.ro la data de 15/11/2017 la 9:44 am

[…] cum scriam intr-un alt articol despre propunerea inaintata de ARBDD cu privire la retinerea unor capturi din anumie specii in Delta Dunarii, iata ca aceasta se […]

Comentariu adaugat de Nalim la data de 09/11/2017 la 1:21 pm

Atunci cand nu esti in stare sa controlezi un lucru, il interzici!

Asa ca mai bine sa interzicem de tot pescuitul amator in delta. Sa ramana numai cel profesionist si cu siguranta o sa se refaca imediat totul, asa cum era odata.

Apoi sa interzicem accesul altor persoane decat cele cu resedinta in delta si o sa fie extraordinar, o rezervatie adevarata!!!!

O sa fie delta curata a lui Malin. Nu pescari, nu turisti, nu locuitori. Numai stiuci, crapi, somni si salai!

Comentariu adaugat de vlad la data de 07/11/2017 la 1:22 pm

Pescuitul industrial si electricienii ” autorizati” au distrus fauna piscicola in delta si nu numai. In loc sa se inaspreasca controalele si sa se respecte legile in vigoare, se da in cap celor de buna credinta. Drept urmare , o sa constatam o crestere a populatiei in delta , prin vize de flotant la majoritatea pescarilor. Si daca nici asta nu merge , eu zic sa o vindem , ca tot ne batem joc de ea .

Comentariu adaugat de Bogdan Olteanu la data de 06/11/2017 la 8:44 am

Cred ca crapul nu este rapitor dar na .. 🙂 iar nu turistii care vin sa pescuiasca sunt cei care distrug populatia de peste .. ci tot localnicii cu plase si undite electrice si mai stiu eu ce alte rahaturi. Dar na daca Tulcea vrea sa ramana fara jumatate din turisti e problema lor =D

Comentariu adaugat de Dan Dan la data de 05/11/2017 la 9:08 am

In 2017 am prins ca pescar sportiv maxim 5 kg de peste in 5 zile da si gătit Peștele dar nu cred ca am creat o paguba fantastica .Dar eu se pare ca creez probleme , Dar ,,pescari ,,autohtoni pe care eu ii văd de 20 de ani cum evoluează in tehnologi electrice plase si toate sculele posibile nu deranjează pe nimeni . Turisti țin Delta Dunări in viața si aduc bani in Tulcea aia terminată ,Închide pescuitul si turisti va saluta din mers ,jumătate bugetul județului pe an îl face turistul/pescar nu ELECTRICENI LOCALI

Comentariu adaugat de Marin la data de 04/11/2017 la 2:22 pm

Să interzică pescuitul industrial cu plase ca delta sa aibe peste nu pescuitul sportiv,ca v-a rămîne delta fără turisti,(cît am stat 3 zile în delta anul acesta am vazut zilnic 3 bărci pline cu peste) canalele si lacurile pline de plase.

Spune parerea ta:


Nume *
Email *
Adresa web(adresa sa contina http://)
* toate campurile sunt obligatorii. Adresa de e-mail trebuie sa fie valida. Nu va fi publicata pe site.
Daca apasati pe butonul Comenteaza, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul de postare comentarii a acestui site.