OFICIAL Ordinul privind permisele ANPA 2017 publicat in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial nr. 179 din 13 martie 2017 a fost publicat Ordinul nr. 60 din 8 martie 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”

Pe scurt cateva selectii de interes pentru pescarul recreativ publicate in Ordin:
Articolul 1 spune ca Atribuirea dreptului de pescuit recreativ in habitatele piscicole naturale din Romania, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, se face de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, denumita in continuare ANPA, in calitate de administrator al resurselor acvatice vii, pe baza unui permis nominal emis de catre ANPA si eliberat de aceasta sau de asociatiile de pescari in scop recreativ, dupa caz, fara perceperea de taxe si tarife, astfel:
– direct catre pescarii in scop recreativ pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ;
– catre asociatiile de pescari in scop recreativ legal constituite si recunoscute, prin incheierea pe o perioada de 10 ani de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii in scop recreativ, pentru toate celelalte categorii de habitate piscicole naturale.

In traducere libera incepand din acest an sunt 2 permise ANPA: unul pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ, permisul fiind de culoare albastra de tip plastifiat si cel de-al doilea cel eliberat de asociatiile de pescari in scop recreativ pentru toate celelalte categorii de habitate piscicole naturale, permisul fiind de culoare alba de tip plastifiat.

Articolul 2 precizeaza (1) Practicarea pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, se face in baza permiselor emise anual de ANPA si eliberate direct de aceasta catre pescarii in scop recreativ sau prin asociatiile de pescari in scop recreativ care au incheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ.

In traducere libera, permisul albastru pentru pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ se poate ridica de catre pescari direct de la sediile ANPA sau pentru cei afiliati se ocupa asociatiile.

In continuare, paragraful  (2) Permisul de pescuit recreativ este valabil atat pentru zonele pe care asociatia al carei membru este a incheiat contracte de utilizare in scop recreativ a resurselor acvatice vii, cat si pentru zonele pe care alte asociatii au incheiate contracte, pe baza de reciprocitate, fara a se depasi capacitatea anuala de pescuit stabilita pe baza de studii stiintifice de specialitate.

In traducere libera, permisul alb eliberat de catre ANPA prin Asociatiile de pescari sportivi este valabil pentru toate zonele concesionate de catre asociatii.

Paragraful 3 al articolului 2 precizeaza ca Practicarea pescuitului recreativ de catre pescarii neafiliati la o asociatie de pescari in scop recreativ se face in baza regulamentului propriu al asociatiei care are incheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitata/solicitate de acestia.

In traducere libera, atunci cand pescuiti intr-o zona concesionata de catre o asociatie de pescari sportivi, trebuie sa o faceti in baza regulamentului impus de catre acea asociatie. Ca si cum pescuiti de exemplu pe o balta privata.

Pescarul afiliat la o asociatie de pescari sportivi are obligatia de raporta catre aceasta capturile realizate deoarece asociatia trebuie sa prezinte ANPA situatia centralizatoare a capturilor realizate de catre membrii lor pana la data de 31 ianuarie a anului In curs, pentru anul precedent.

Modelele permiselor ANPA

 


11 comentarii la “OFICIAL Ordinul privind permisele ANPA 2017 publicat in Monitorul Oficial

Comentariu adaugat de Serban Mihai la data de 20/06/2017 la 4:52 pm

Cat costa un permis anpa albastru 2017

Comentariu adaugat de Serban Mihai la data de 20/06/2017 la 4:52 pm

Cat costa un permis anpa albastru 2017

Comentariu adaugat de Redactia info-delta.ro la data de 30/05/2017 la 12:29 pm

Anunt ANPA 30.05.2017: „Eliberarea permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017 se va face la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanţa/ANPA sediul central Bucureşti, în fiecare zi de luni a săptămânii, între orele 9-14. La eliberarea permiselor de pescuit recreativ pentru Dunăre cu braţele sale şi Marea Neagră, solicitanţii vor prezenta CI şi o copie după acesta.”
http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativ/

Comentariu adaugat de Iulian la data de 18/04/2017 la 6:28 pm

cand incepe eliberarea permiselor de pescuit recreativ ANPA?

Comentariu adaugat de gigi la data de 16/04/2017 la 7:53 pm

cand incepe eliberarea permiselor ANPA?

Comentariu adaugat de Sirbu stefan la data de 05/04/2017 la 9:25 pm

Pana la urma , cat costa unpermis de pescuot pe 2017 ?

Comentariu adaugat de Tobă Radu la data de 22/03/2017 la 10:08 am

În VN unde se poate viza permisul ANPA pentru pensionari . Dacă se mai poate sau nu viza.

Comentariu adaugat de Permis de pescuit ANPA 2017 - proiect de ordin -Blog Info-delta.ro la data de 17/03/2017 la 9:21 am

[…] Citeste cateva selectii de interes pentru pescarul recreativ publicate in Ordin AICI. […]

Comentariu adaugat de In 2017 nu mai platim permisul ANPA -Blog Info-delta.ro la data de 17/03/2017 la 9:21 am

[…] Citeste cateva selectii de interes pentru pescarul recreativ publicate in Ordin AICI. […]

Comentariu adaugat de Permis ANPA - cum pescuim legal in 2017 -Blog Info-delta.ro la data de 17/03/2017 la 9:19 am

[…] Citeste cateva selectii de interes pentru pescarul recreativ publicate in Ordin AICI. […]

Spune parerea ta:


Nume *
Email *
Adresa web(adresa sa contina http://)
* toate campurile sunt obligatorii. Adresa de e-mail trebuie sa fie valida. Nu va fi publicata pe site.
Daca apasati pe butonul Comenteaza, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul de postare comentarii a acestui site.