Ordinul privind prohibitia pescuitului 2018 – consultari elaborare

UPDATE 15.11.2017: a fost publicat proiectul ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor deprotectie a resurselor acvatice vii in anul 2018.

Incepand cu data de 1 noiembrie, ARBDD anunta inceperea consultarilor cu privire la stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2018 pentru Delta Dunarii. Discutiile purtate cu factorii interesati si reprezentativi ai pescarilor comerciali dar si cu institutele de cercetare vor sta la baza intocmirii referatului Directiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

Mentionam ca elaborarea Ordinul privind prohibitia pescuitului in 2018 are la baza referatul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si referatului Directiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) este institutie publica, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

Ca informare, proiectul de Ordin privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii pentru 2017 a fost publicat pe siteul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) in noiembrie 2016.


Un comentariu la “Ordinul privind prohibitia pescuitului 2018 – consultari elaborare

Comentariu adaugat de Lungu Liviu la data de 09/11/2017 la 12:11 pm

Am citit in ziarul Obiectiv (Tulcea) din data de 08.11.2017 despre un amendament la ordinul de prohibitie 2018 propus de guvernatorul ARBDD prin care solicita ca pescuitul sportiv in Delta Dunarii sa se faca in regim „catch an release” la speciile de somn, crap salau si stiuca, pentru a preveni situatiile in care unii pescari prin sute de kg de peste la o partida de pescuit. Eu nu sut de acord cu aceasta propunere. Eu cand merg la pescuit prind foarte rar pesti mari si nu aduc acara decat atat cat mananc eu cu familia si numai daca sunt peste limitele legale. Pe ceilalti ii eliberez. Va rog sa-mi lasati bucuria de a manca un peste sanatos, crescut natural si prins de mine. ARBDD poate face controale pentru a preveni situatiile in care unii pescari sportivi prin sute de kilograme de peste. D-nul Malin Musatescu are dreptate trebuie prevenite aceste situatii dar dansul gandeste la alt nivel. De exemplu, dumnealui este invitat sa pescuiasca in balti cu stiuci de un metru, eu trebuie sa platesc in unele locuri peste 1000 de lei ca sa fac acelasi lucru si nu imi pot permite. Si ar mai fi o problema, nu pescuitul sportiv este cauza pentru care pestele nu se inmulteste in ritmul in care ne-am dori, ar trebui facute sudii privind capacitatea de regenerare a pestelui din delta in comparatie cele cateva tone care se pescuiesc industrial, zilnic. Va doresc o zi buna.

Spune parerea ta:


Nume *
Email *
Adresa web(adresa sa contina http://)
* toate campurile sunt obligatorii. Adresa de e-mail trebuie sa fie valida. Nu va fi publicata pe site.
Daca apasati pe butonul Comenteaza, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul de postare comentarii a acestui site.