Prohibitie pescuit stiuca 2018

Conform proiectului de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2018, perioada generala de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

In aceasta perioada de prohibitie generala (07 aprilie – 05 iunie inclusiv) ESTE PERMIS pescuitul stiucii  numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ si a momelilor artificiale si cu eliberarea capturii de indata in mediul acvatic natural.

In schimb, SE INTERZICE pescuitul comercial, recreativ si familial al stiucii intre 15 februarie -15 martie inclusiv.

Practic, numai intre 15 februarie si 15 martie inclusiv nu ai voie sa pescuiesti la stiuca.

ATENTIE la noua prevedere care face referire la pescuitul stiucii in Delta Dunarii: Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” pescuitul recreativ este permis numai cu eliberarea capturilor de somn, stiuca, crap, salau . Populatia locala cu domiciliul in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (detinatoare de permis de pescuit familial) face exceptie de la prevederile prezentului alineat si poate practica pescuitul recreativ in conditiile prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, cu modificarile si completarile ulterioare.”

 


Un comentariu la “Prohibitie pescuit stiuca 2018

Comentariu adaugat de julia la data de 07/12/2017 la 2:52 pm

Foarte interesant articolul, multumesc

Spune parerea ta:


Nume *
Email *
Adresa web(adresa sa contina http://)
* toate campurile sunt obligatorii. Adresa de e-mail trebuie sa fie valida. Nu va fi publicata pe site.
Daca apasati pe butonul Comenteaza, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul de postare comentarii a acestui site.