vineri, 29 martie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariVernisajul expozitiei Arta si Ceremonial la Mesele Regale

Vernisajul expozitiei Arta si Ceremonial la Mesele Regale

Vineri, 5 iunie 2015, ora 14.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței va avea loc vernisajul unei expoziții itinerante de excepție, intitulată Artă și Ceremonial la Mesele Regale, organizată de ICEM Tulcea în colaborare cu Ministerul Culturii – Muzeul Național Peleș.

Expoziţia, al cărui proiect muzeografic este opera colectivului de specialiști de la Muzeul Național Peleș, aduce în prim-plan detalii din viaţa cotidiană a familiilor regale din România perioadei 1866-1930.

Vizitatorii pot admira piese de mobilier și obiecte de artă decorativă de o inestimabilă valoare istorică și estetică, destinate odinioară meselor regale: servicii de masă din porțelan și argint, servicii de pahare, tacâmuri, seturi de masă pentru călătorii, obiecte achiziționate din manufacturile europene și orientale, la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea, realizate de artiști orfevri, sticlari, ceramiști, ce fac în prezent parte din patrimoniul prestigioasei instituții culturale – Muzeul Național Peleș. De asemenea, sunt prezentate documente ce au legătură cu ceremonialul la Curtea Regală: programul şi meniul zilnic, cu felurile de mâncare preferate ale suveranilor, cu oaspeţii de marcă invitaţi la dejunurile oficiale şi la seratele dansante.

Expoziția va fi deschisă în perioada 6 iunie – 12 octombrie 2015, putând fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 900 – 1700.

Informaţii suplimentare la sediul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Tulcea, Parcul Monumentul Independenţei, str. Gloriei, tel. 0240 / 51.36.26.

Sponsor: SC Piccolo Angelo SRL

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

pescuit la scrumbie

Pescuitul sezonier la scrumbie în Rezervația Biosferei Delta Dunării 2024 –...

0
Activitatea de pescuit sezonier la scrumbie 2024 se va desfăşura cu respectarea legislaţiei specifice de protecţia mediului în vigoare și a următoarelor condiţii prevăzute...

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0