vineri, 19 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitViza permis ANPA 2014

Viza permis ANPA 2014

viza-permis-anpa-2014Deocamdata lucrurile nu s-au schimbat fata de 2013. Astazi 10.01.2014 am vizat permisul.

Pasii urmati pentru obtinerea pe cont propriu a vizei ANPA pentru permisul de pescuit recreativ/ sportiv in 2014:

  1. achizitionarea unui timbru fiscal de 2 lei de la Posta Romana;
  2. achitarea taxei (30 lei pentru permisele cu valoare integrala si 10 lei pentru permisele cu tarif redus) la Trezoreria de care apartineti cu domiciliul. Pentru bucuresteni la Trezorerie se plateste de unde apartii cu domiciliul nu la orice Trezorerie de sector! Esti din sector 2 te duci la Trezoreria sector 2. In cazul in care esti din alta localitate poti plati la orice sucursala de sector a Trezoreriei;
  3. copie xerox dupa chitanta de la Trezorerie;
  4. deplasarea in timpul programului de lucru la filiala ANPA de care apartineti cu domiciliul, unde veti prezenta: chitanta + copia Trezorerie, permisul plastifiat ANPA (cel emis in 2012 sau 2013), timbru fiscal. Pentru Bucuresti adresa este Str. Transilvaniei, nr.2, sectorul 1, etaj 4 camera 407.
  5. pe chitanta de la trezorerie vi se ataseaza matca de la timbrul judiciar, se stampileaza si se noteaza „Vizat 2014”.

Acestia sunt pasii urmati de noi pentru vizarea permisului ANPA.

Pentru pensionari este necesar un talon de pensie emis in anul 2014 si copie dupa acesta. Pe acest talon de pensie se pune matca de la timbru fiscal de 2 lei, stampila ANPA si  se noteaza „Vizat 2014”. Nu uitati sa aveti la voi si permisul plastifiat ANPA. Alte informatii obtinute de la ANPA cu ocazia vizarii permisului:

  • Nu exista la acest moment tiparite acele „timbre” care trebuiau sa fie fie aplicate pe cardul plastifiat.
  • Nu exista la acest moment alte tipuri de permise plastifiate tiparite.
  • Pentru cei care apartin de diferite Asociatii de pescari sportivi, acestea se vor informa si ocupa de obtinerea vizei.

UPDATE 29.01.2014: ANPA clarifica situatia permiselor de pescuit pentru anul 2014. Comunicat oficial.

UPDATE: Recomandam lecturarea punctului de vedere al Federatiei Romane de Pescuit Sportiv publicat in data de 12.01.2014 cu privire la taxa de vizare permis pentru pescarii sportivi care detin permise de pescuit recreativ/ sportiv.


*Datorita permanentelor modificari de ordin legislativ sunt posibile schimbarii ale conditiilor de procurare / vizare a permiselor de pescuit (acte necesare, taxe ,etc) de aceea va recomandam sa va informati suplimentar inaintea demararii procedurii de achizitionare/vizare a permisului sportiv/recreativ sunand la telefoanele ANPA sediu central: 021.634.44.29, 021.634.44.30, 021.634.44.31, 021.634.44.32, 021.634.44.33.

**Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate


.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

15 COMENTARII

  1. A-si dori si eu sa stiu ce documente imi trebuie pentru a putea scoate un permis ANPA:Toti pasii de urmat si toate actele necesare sa fie specificate daca se poate.

    multumesc!!!

  2. Cand si unde a-ti facut ultima populare cu peste ? adica doresc sa imi fac un permis dar vreau sa stiu in ce se investesc acesti bani, ca peste in ape nu mai este.

  3. Pensionarii ar tebui sa plateasca dublu, pt ca stau mai mult la pescuit, si pt ca au vechile convingeri , dupa care toti pestii trebuie dusi acasa ” pt conserva” , pun pariu ca daca intrebi 10 pensionari de dimensiunile legale de retinere a pestelui, ca sa nu mai vb de cantitate, s-ar putea sa stie unul .imi pare rau dar asta e realitatea

  4. NU SE MAI POATE PLATI IN BUCURESTI LA ORICE TREZORERIE DIN ORICE SECTOR DACA ESTI DIN TARA(alta localitate). Trebuie platita taxa la trezoreria de care apartineti. Modificati va rog eroarea de mai sus, sa nu pateasca si alti ca mine. sa fie nevoiti sa mearga 120 dus, 120 km intors pt o chitanta de 30 ron

  5. Este o mare discriminare ! …In Toata EUROPA ,PENSIONARII NU AU NEVOIE DE NICI UN FEL DE PERMIS de Pescuit ,nici un fel de viza ,chitanta ,bon fiscal,trezorerie ,ETC ,ETC !….Birocratia…. a tâmpit Romania ! … CâND V-OM INTRA SI NOI îN RâND CU LUMEA ? …La dumneavoastra nu se aude nimic CE SE INTAMPLA tara asta ..DOMNILOR PARLAMENTARI ?

  6. Foarte interesante preturi pentru obtinerea permisului si pentru viza permis. La noi in Arges (AJVPS Arges-Pitesti) pentru permis in 2013 m-a costat 110 lei, iar pentru viza 2014 m-a costat 94 lei. Deci se poate si mai „bine”! Fir intins tuturor cu viza 2014!

  7. Trag concluzia ca domnul din Bistrita trebuie sa mearga la vizat chitanta de la trezorerie la anpa Cluj sau Targu Mures,din Bn in Cj fiind vreo 120 km.Sa innebunesti nu alta.Da odata ce am virat banii in cont , de ce nu pot pescui in baza chitantei,mai ales ca poate am si cardul ala anpa din anul trecut ? Multa si tampita birocratia asta.

  8. 1. achizitionarea unui timbru fiscal de 2 lei de la Posta Romana;
    2. copie talon pensie 2014 + original;
    3. copie CI+ original.

    Cu toate acestea va prezentati la filiala ANPA regionala de care apartineti.

    Programul filialelor ANPA :

    – SEDIUL CENTRAL – Luni – Vineri 08:30 – 16:30
    – Filiala Regionala Moldova – Vineri 08:30 – 16:30
    – Filiala Regionala Muntenia – Vineri 08:30 – 16:30
    – Filiala Regionala Oltenia – Vineri 08:30 – 16:30
    – Filiala Regionala Transilvania – Vineri 08:30 – 16:30 la toate punctele de lucru (Timisoara,Arad,Oradea,Deva,Satu Mare, Baia Mare,Cluj,Sibiu,Tg-Mures)

    Date de contact anpa http://www.anpa.ro/index.php/contact.html

  9. Sunt proaspat pensionar, din BN, si am decis sa-mi ocup o parte a timpului pescuind legal. Cum pot sa-mi procur autorizatia ANPA ? Exista filiala pe raza BN…? Care sunt pasii pe care sa-i urmez pentru a nu gresi ? Va multumesc respectuos si astept un raspuns concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Hotel Wels din Baltenii de Sus Delta Dunarii

Hotel Wels

0