Taseul Sfantu Gheorghe - epava remorcherului Tuzla

Atunci cand ajungi in Sfantu Gheorghe trebuie neaparat sa faci o plimbare cu barca inspre Sacalin. De fapt, nu poti spune ca ai vizitat Delta Dunarii daca nu te-ai plimbat macar odata cu barca pe canale si lacuri. In Sfantu Gheorghe gasesti peste tot anunturi cu plimbari in Delta cu barca, deci nu trebuie sa-ti faci griji din acest punct de vedere. Doar sa gaseti ceva cu pretul accesibil pentru tine.

Plimbarea pana la epava remorcherului Tuzla este o tura clasica oferita de localnicii din Sfantu Gheorghe. Timpul de parcurgere cu pauzele dedicate admirarii peisajului si a sedintelor foto este de 2 - 3 ore. Nu o sa fim prea detaliati in descriere pentru ca va lasam pe voi sa descoperiti frumusetea traseului.
Se pleaca din noul port din Sfantu Gheorghe, se intra pe canalul Turcesc ca apoi prin canalul Ciotica strajuit de stuf sa ajungi in Marea Neagra. Aici te vei afla intr-un loc in care se duce o lupta eterna intre apa dulce si cea sarata, un loc unde nu nu mai vezi malurile, nu mai ai repere. Atunci cand pasesti prin apa ce abia iti trece de glezne ai o senzatie ca te aflii la capatul lumii. Merita din plin sa ajungi aici si sa petreci jumatate de ora din viata ta in acest loc! Daca ai noroc, in calatoria ta vei fi insotit de delfini si de bancuri de chefali.

Dupa ce-ti incarci bateriile cu energie ghidul te va purta catre cea mai ramas din remorcherul Tuzla prezent in zona de prin anii ’70 si vei afla din mersul barcii povestea epavei.
In drumul de intoarcere vei trece pe langa coloniile de pelicani, pescarusi, chire si cormorani de pe insula Sacalin, dar le vei observa de la distanta pentru ca zona este strict protejata si nu este permis accesul. Prin Melea se intra pe canalul Turcesc, ca la final, in apropiere de bratul Sfantu Gheorghe daca ghidul doreste sa va poarte pe un mic canal “secret”. Aici se incheie calatoria noastra.

Detaliat, traseul parcurs de noi se prezinta astfel: localitatea Sfantu Gheorghe – traversare bratul Sfantu Gheorghe - Canalul Turcesc - canalul Ciotica – Marea Neagra - epava remorcherului Tuzla – Meleaua Sacalin – canalul Turcesc – “canalul secret” – port Sfantu Gheorghe.

    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site