Mamifere din Delta Dunarii

Diversitatea si numarul mamiferelor din Delta Dunarii sunt asigurate in general de zonele izolate, mlastinoase. Au fost identificate 44 de specii de mamifere, din care cele mai numeroase exemplare sunt cele ale rozatoarelor si insectivorelor. Aceste mamifere de talie mica, constituie hrana pentru majoritatea mamiferelor carnivore si pentru pasarile rapitoare.

Dintre rozatoarele a caror viata este strans legata de mediul acvatic cel mai intalnit este bizamul, iar cel mai intalnit pe teren ferm, in grindul Caraorman si in zona Letea este iepurele.
Nutria, nurca, si vidra , specii a caror viata este strans legata de apa, in prezent sunt protejate de legislatie datorita scaderii alarmate a numarului acestora. In aceeasi situatie se afla si cainele enot, specie originala din Siberia, patrunsa pe cale naturala in Delta.

In zonele mlastinoase intalnim mistretul, destul de bine reprezentat, iar in zonele cu teren ferm din Delta intalnim: dihorul, caprioara, bursucul, vulpea si mai rar doua specii, sacalul si pisica salbatica. Prezenta lupului, nu a mai fost semnalata in Delta Dunarii.

Bine reprezentati sunt si liliecii, dar datorita modului de viata nocturn a acestora, posibil sa nu fi fost inventariate in totalitate speciile prezente in Delta.

Dintre mamiferele salbatice prezente in acest mediu mai mentionam: nevastuica, dihorul, hermelina, sobolanul de apa.

La gurile de varsare ale Dunarii traiesc delfini, reprezentati prin 3 specii dintre care Delphinus delphis este cel mai frecvent, dar si acesta este amenintat numeric. Pe litoralul nordic, se poate intalni foarte sporadic foca cu burta alba.

Pe langa aceste mamifere salbatice intalnim destul de des si animale domestice lasate de localnici in semisalbaticie  calul, cainele,  vaca, porcul, oaia si capra.
 

    imagini Romeo Huidu

Caine enot - Nyctereutes procyonoid

Descriere: Este un mamifer omnivor, de amurg si noapte, rareori facandu-si aparitia in timpul zilei. Este o specie de caine cu un corp scurt si indesat a carui lungime variaza intre 60 – 90 cm, are picioare scurte, coada de 15-25 cm, par des si lung cu o culoare intre cafeniu-inchis si galbui-roscat, avand spicul perilor de culoare neagra. Urechile sint mici si rotunjite, iar botul este..

Sacalul

Descriere: este un mamifer carnivor salbatic intermediar intre lup si vulpe, avand forma generala asemanatoare cu a vulpii, dar blana cu aceeasi structura cu a lupului, fiind numit de aceea si lup auriu. Lungimea corpului este de 70-1-5 cm, fara a socoti coada (20-25 cm). La greaban ajunge pana la 50 cm inaltime. Greutatea maxima este intre 12-15 kg. Reproducerea : Imperecherea se face, ca s..

Arici - Erinaceus concolor

  Descriere (33cm): Ariciul este un mamifer mic cu un corp rotund si picioare scurte si puternice. Prezinta ochi mici, bot ascutit si mic, simt olfactiv foarte bine dezvoltat. Spatele este acoperit cu ace lungi si ascutite de culoarea maro inchis cu alb, cu lungimi de pana la 20mm. In caz de pericol, ariciul se ghemuieste devenind acoperit in totalitate de tepi. Reproducerea: Femela na..

Vidra - Lutra lutra

  Descriere: Lungimea corpului este de 70-90 cm, inaltimea de 30 cm, coada este de 35-40 cm si greutatea intre 8-15 kg. Capul este mic, turtit si lat, urechile rotunjite, scurte, putin iesite din blana, acoperite de un opercul membranos. Ochii sunt mici, aproape de colturile gurii, cu pupila rotunda. Buzele groase, cea superioara cu mustati. Nasul este golas. Blana de culoare cafeniu-int..

Vulpe - Vulpes vulpes

  Descriere: Lungimea corpului variaza intre 60 cm si 75 cm, cu o inaltime intre 34 - 40 cm, coada intre 35-40 cm si o greutate intre 6 - 10 kg. Culoarea blanii este in general roscata, prezentand uneori culoare neagra la varful urechii si culoare alba la varful cozii. Botul este ascutit, iar urechile mici, indreptate in sus. Reproducerea : Imperecherea are loc in lunile ianuarie &n..


    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site