Macin

Prin pozitia sa geografica, asezat la rascrucea unor importante drumuri de legatura din tinutul dobrogean, orasul Macin se inscrie printre vechile centre urbane ale tarii.
Orasul Macin este asezat pe un platou terasa, strajuit in partea de NE de varful Suluc, la SE de cariere de piatra de la Iacob-Deal si Turcoaia, la NV de culmea Urliga, iar la V de Dunarea Veche.

In partea de N-V a orasului se vad si astazi ruinele cetatii Arrubium. Desi numele este de origine celtica, nici o marturie nu atesta prezente celtice in aceasta asezare. Descoperirea unor monede getice posterioare domniei lui Filip al II-lea al Macedoniei, ca si prezenta urmelor ceramice autohtone din sec.  I.e.n., dovedesc stapanirea geto-daca in aceasta asezare de la Dunare.

Imparatii Vesparian si Traian intaresc apararea castrului roman de la Arrubium cu unitatile de auxiliari (ala I Vespasiana Dardanorum si ala II Hispanorum Aracsconum).
Dupa distrugerile provocate de invaziile carpo-gotice din sec. II, cetatea se reface, pentru ca in sec. V , informatiile sa devina sarace pentru Arubium, cu toate ca izvoarele arheologice ne atesta aici o locuire intensa romaneasca in perioada tarzie a stapinirii imperiului roman de rasarit (sec. X-XIV).
In evul mediu, orasul care s-a dezvoltat pe ruinele vechiului Arrubium, va purta numele de Macin si va juca un rol important in viata economica si administrativa a provinciei.

In localitatea Macin functioneaza o parte a Administratiei Parcului National Muntii Macinului.

Acces in localitate:
Rutier: drumul E87 ( daca se vine de la Braila se traverseaza Dunarea cu bacul la Smardan ) ; si naval pe Dunare

Puncte de interes turistic:
   

Localizare pe harta:

 

Galerie foto a orasului Macin:

     
     
    Fotografii de © info-delta.ro

...


Fotografii de
© Aurel Stanica


Fotografii de
© Alcovin Macin
    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site