Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

Cum a fost la #GalatiTweetMeet am spus-o si am inramat-o cu verdictul “perfect”. Dar cum a fost dupa intalnirea de la Galati abia acuma va spun. In plina actiune cum ne desfasuram noi pe acolo, deodata mi se intampla o rara conexiune de tip neuronal. No … Daca domnul Make tot are drum in zona Macinului ca sa elibereze cele doua simpatice Testudo graeca, de ce sa nu facem aceasta calatorie ceva mai interesanta? Si uite asa la baza dendritei neuronului se formeaza planul unui mic tur prin Dobrogea de Nord.

Iata-ma rapid in postura de organizator & ghid. Intre doua sucuri la dozator am inceput sa dezvolt turul Dobrogei de Nord in 4 ore. Trebuia sa ne miscam cu talent ca totusi sa nu ajungem a doua zi acasa. Trebuia sa acopar cate putin din bogatia acestui colt de tara si in acelasi timp sa fac fata exigentelor celorlati membri ai DreamTeamRo. 😀

Asa ca dupa celebra poza de grup a participantilor la #GalatiTweetMeet am plecat sa redescoperim Dobrogea.

Pentru mine, desi pare ciudat, a fost prima traversare cu bacul.

O prima oprire a fost la cetatea Dinogetia. Este situata pe drumul ce leaga localitatea IC Bratianu si localitatea Garvan, pe partea stanga cum vii de la bac, la aproximativ 4 km inainte de Garvan. Oricum exista un indicator catre cetate daca va bate gandul sa treceti pe acolo, ceea ce va si sfatuiesc.

Aici baietii si-au luat doza de istorie si arheologie.

Si au explorat …

Si tot au explorat ….

Dupa ce am incheiat lectia de istorie, am trecut la ora de biologie si l-am insotit cu totii pe Make pe drumul eliberarii celor doua testoase ce si-au dorit involuntar sa ajunga la Bucuresti.

Desi la jumatatea lui septembrie, caldura mare, praf mult, este normal si firesc sa ni se faca sete. Si unde puteam noi sa ajungem decat la Crama Dobrogeana de la Macin. Adica cum vine treaba? Sa ajung in Macin si sa nu-i duc pe baieti acolo? Mai ales ca-i laudasem cu ceva timp in urma pe cei de la Alcoovin Macin. Cred ca nu mi-o iertau 500 de ani de aici incolo. Gazda perfecta Dan Jalea ne astepta cu o gramada de bunatati pe masa.

Nu ma credeti?

Nici acum?

Eu va sfatuiesc sa nu ratati o vizita la Crama Dobrogeana. Ca idee, aici puteti organiza mese festive, cu tot ce va doriti (mancaruri gen fasole cu ciolan, berbecut la rotisor, specialitati dobrogene si multe sortimente de vinuri) si unde doriti. Adica ori in Crama, ori in Pivnita lui Terente. Vinul de aici este de mare exceptie.

Ultima oprire din miniturul dobrogean s-a consumat la apus de soare intr-un loc extraordinar: lacul Iacobdeal din Turcoaia. Si cu asta i-am dat gata pe baieti.

Aici se incheie o zi perfecta de sambata, o combinatie intre o intalnire cu oameni de suflet si o calatorie intr-un loc magic.

Vizitati Dobrogea de Nord pentru ca noi cu siguranta ne vom reintoarce!

15 Comentarii la “DreamTeamRo descopera Dobrogea de Nord”

Scrie un comentariu

Nu jigni, nu spama, adauga doar linkuri ontopic in mesaj. Multumesc!

ferma pupaza
RVP
Ancaar
Categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!