Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

– Draga, fara melcii aia nebuni, acvariul e pustiu. Nu are farmec. Ia fa-mi si mie o bucurie si da o fuga la magazin dupa doi melci galbeni.

Dorinta sotiei mele este litera de lege. Asa ca m-am conformat rapid si uite ca-n acvariu au aparut doi frumosi Pomacea bridgesii, adica 2 melci galbeni nebuni 🙂 Trebuie sa recunosc ca sunt spectaculosi, au o viteza ciudat de mare pentru un melc, acum sunt intr-o parte a acvariului si in cateva secunde ii vezi in partea opusa.

Cand i-am cumparat de la magazin l-am intrebat pe vanzator daca am vreo sansa de pereche. Aaaa vei vedea daca s-a nimerit femela cu mascul.

Si am vazut. La o saptamana dupa ce i-am cazat in noua lor casa, de bine ce le-a fost, ia uite ce a aparut in acvariu? Oua de melc galben & nebun!

Aplauze, sampanie, confetti, poze, interviuri si ma dezumflu rapid cand aflu ca locul oualelor nu este in apa ci undeva mai la suprafata ca se ineaca melcisorii !?!?. Search pe goagle si mai aflu ca melcii astia cand se gasesc sunt tare iubareti si procreativi. Asa ca de vreo luna imi este bine si nu duc lipsa de oua de Pomacea. Am ciorchini de oua prin diverse colturi ale acvariului.

Unele nu sunt bine prinse de capacul de la acvariu si cad repede in apa. Altele cad mai tarziu, altele … dispar. Sau asa credeam pana cand:

Pana cand am vazut astazi primul pui al familiei de Pomacea bridgesii. Scuzati calitatea fotografiei dar cred ca va dati seama ca mini melcul nu depaseste 1 mm in diametru iar obiectiv de macro nu am.

Acum cand scriu acest articol am descoperit pe capacul de la acvariu alte oua. Nu intru in panica, este ce-l de-al 7-lea ciorchine intr-o luna de zile. 🙂 Asa cum procedez si cu puii de pesti asa voi proceda si cu melcii. Scapa cine poate.

8 Comentarii la “Odiseea acvaristica (2) sezonul 2. Despre Pomacea bridgesii”

Scrie un comentariu

Nu jigni, nu spama, adauga doar linkuri ontopic in mesaj. Multumesc!

ferma pupaza
RVP
Ancaar
Categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!