Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

Am zis sa mai astept si apoi sa scriu. Sa astept sa creasca puisorii aia de gupi, sa mai puna ceva carnita si culoare pe ei ca sa-i trag in poza si sa-i prezint fanilor. Insa, in timp ce eu asteptam sa creasca au aparut alti pui. Si altii …. si altii …. si altii …. si altii …. Si uite asa am implinit 3 ani de cand am acvariu.

Agitatie, aglomeratie, culoare si multi pui. Zici ca-i carnavalul de la Rio la mine-n acvariu 🙂  Prolifica specie gupi astia. In 3 luni de zile mi-au dat planurile peste cap si din cateva bucati au ajuns cateva zeci. Prea multi … prea de la tara si automat prea multa mizerie ce incarca filtrul. Nu ma potrivesc la program cu vecinul meu ca sa-i fac un export masiv de gupi dar pana la urma trebuie sa-i plasez vreo 20 de bucati daca nu vreau sa schimb apa la 3 zile.

In fine, trec peste obsesia gupilor pentru ca vreau sa va spun despre cel mai spectaculos eveniment intamplat in viata mea de mic acvarist incepator si amator: aparitia miraculoasa a doi pui de Corydoras panda. Adica a unui sanitar panda. Va dati seama cat de mica este probabilitatea ca la mine in acvariu sa depuna un peste icre, apoi sa vina un nene panda sa dea cu laptii peste ele si sa mai existe si un final fericit cu doua icre care dau din coada? Sen-za-tio-nal! Intr-un clasament avaristico-emotional, asta ocupa locul 1 devansand invazia galbena a melcilor pomacea.

As vrea sa va pot da si niste sfaturi despre acvaristica, despre reusitele mele insa va asigur ca totul la mine tine de grija pentru pesti. Daca ai un acvariu curat cu un mediu echilibrat pestii sunt fericiti si uite asa ies puii. Multi pui. 🙂 La fel sta treaba si cu melcii si plantele.  Cat despre ph-uri, nitriti, cloruri, co2 si alte detalii chimice, desi am studii universitare de specialitate, cu riscul de a va dezamagi, va asigur ca exista forumuri unde gasiti adevaratii pasionati de chimie acvaristica.

Si stiti cat de relaxant este sa privesti acvariul seara cand esti dupa o zi de alergat? De asta tin acvariul 🙂

Scrie un comentariu

Nu jigni, nu spama, adauga doar linkuri ontopic in mesaj. Multumesc!

ferma pupaza
RVP
Ancaar
Categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!