Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

Ce poate fi mai frumos decat sa te intalnesti cu persoana iubita

Sa-ti faci noi prieteni atat baieti, Citeste mai departe »

Lista de mai jos este in principal pentru mine, atunci cand ma pregatesc pentru o partida de pescuit la copca, dar si pentru cei care nu au practicat inca aceasta nebunie :). Cei experimentati sa inchida un ochi si cu cel deschis sa aduca completari daca este cazul.

Imbracaminte & incaltaminte:

  • bocanci
  • ciorapi 2 perechi
  • indispensabili
  • pantaloni
  • pantaloni matlasati costum pescuit
  • chiloti (necesari 😛 )
  • tricou
  • bluza cu maneca lunga
  • bluza cu maneca lunga
  • hanorac polar
  • geaca matrasata costum pescuit
  • caciula
  • manusi degete decupate
  • manusi fara degete decupate

Ustensile pescuit pentru carasel/biban/ciortanica:

  • lanseta copca – 2 bucati
  • rola fir 0.12
  • cutie plumbi
  • plic ace nr.12
  • plute rezerva
  • opritoare silicon
  • dandinete & marmuste: 4-6 bucati
  • nada speciala iarna
  • chironomus (libelule)
  • penseta
  • cutit
  • freza gheata sau toporul de snitele 🙂
  • lingurita gheata (supiera)

Alte accesorii:

  • termos ceai fierbinte
  • aparat foto

Asta-i tot ce-mi iau la mine pentru ca nu-mi place sa ma car cu tot felul de bagaje si nici nu este recomandat in astfel de imprejurari.

 

Raspund pe aceasta cale fanilor ce mi-au trimis mii de email-uri si mii de comentarii prin care ma rugau sa reiau seria “Odiseea acvaristica“.

Nu am putut rezista unei asemenea miscari de mase si iata ca relansez povestirile cu pestii, melcii, plantele si orice alta oratanie care traieste prin acvariul meu.

Dupa cu stiti, am un nou design. Care pe la mijlocul lui ianuarie arata cam asa:


Va rog sa remarcati planta din partea dreapta a acvariului si mica tufa din centru. Da, planta aceea ce seamana cu frunzele de morcov 🙂

Si acuma va prezint o fotografie facuta ieri, cam la 3 saptamani: Citeste mai departe »

Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp! Vreau iepure de camp!

HO! Ia o pauza si relax! Ia de aici un iepure si lasa-ma!

Si l-am luat. Fericit, l-am tinut ascuns in sase pungi in congelator. Nu am spus la nimeni. Recunosc ca povara secretului a fost destul de grea. Zilnic cautam retete pe google dupa cuvinte cheie: iepure minunat la cuptor. Super vanat de iepure la cuptor. Explozie gustativa iepure de camp. Numai rezultate nerelevante.

Aparent dezinteresat am inceput sa intreb pe ici pe colo cum se prepara un iepure de camp la cuptor. Nu puteam sa risc. Dupa atata asteptare nu-mi doream un esec.

Si pana la urma am aflat!

Dar pretul a fost scump: mi-a fost descoperit secretul si a trebuit sa-l fac public.

Iata-l!

Iepure de camp la cuptor.

De cu seara se imbaiaza la rece iepurele. In traducere libera se pune la bait la marinat in apa + vin rosu + 2 foi de dafin + cateva boabe de piper + piper macinat + cimbru + sare + boia dulce si se tine la frigider. Musai sa fie scaldat in mirodenii simple. Asa sta pana a doua zi pana cand va sosi clipa sa intre la cuptor.

Il scoatem pe Bugs Bunny din bait si incepem sa-l impanam din aproape in aproape cu slana de porc si catei de usturoi. Citeste mai departe »

Minus, minus si minus grade Celsius. Pe bune daca bucura pe cineva vremea geroasa. Sa stai afara cateva ore pe -15 grade Celsius, intra la categoria pedeapsa la jocul de carti sau un job un pic ghinionist. Totusi, sa stiti ca exista o specie mai aparte care se bucura din plin de zilele geroase: pescarul la copca.

Aceasta specie rara poate fi zarita cateva zile pe an pe lacurile inghetate, atunci cand gheata depaseste 15 cm. Ii vezi in general comasati in grupuri mai mici sau mai mari intr-o anumita zona a lacului, rareori indivizi solitari. Dotat cu multe straturi de haine, pazeste cu strasnicie micul lui areal de vanatoare, rareori lasand un alt individ sa-i invadeze teritoriul.

Pescarul la copca are obiceiul de a gauri gheata utilizand tot felul de unelte taioase (freze, topoare, rangi) creand asa numitele copci. Citeste mai departe »

Uite ca se poate. Un an fara tigara. Parca ieri scriam ca incerc sa ma las de fumat. Am reusit si nu am de gand sa redevin fumator!

Credeti-ma pe cuvand ca beneficiile de nefumator nu pot fi cuantificate, sunt atat de multe incat nu le pot insira aici. Care-i fumator o sa le descopere atunci cand o sa se lase 🙂

Pentru inceput sa va spun cateva chestii invatate de la bucatarii Unilever Food Solutions Romania:

  • Carnea de pui nu se taie cu acelai cutit cu care se taie legumele. Sau daca se foloseste acelasi cutit, acesta se spala bine.
  • Nu se foloseste acelasi blat de lucru pentru pui si pentru legume.
  • Daca vrei o carne excelenta de vita, trebuie sa cumperi muschi de vita maturata.(Metro)
  • Am invatat pozitia corecta a degetelor atunci cand toci legumele, astfel incat sa nu le amesteci cu unghiile.
  • Detaliile conteaza foarte mult. Pe scurt, atentie la curatatul legumelor astfel incat sa nu ramana pojghite, zone lovite, zone inchise la culoare, seminte, codite, adica tot ce ar da un aspect inestetic.
  • Unele legume nu se curata de coaja. Dovlecelul.
  • Conteaza cum tai legumele, functie de reteta care o prepari. Desi am gatit de foarte multe ori uite ca nu am stiut in ce fel sa tai legumele pentru o reteta la prima vedere.
  • Respecta ordinea de fierbere a legumelor. De exemplu morcovul fierbe mai greu decat cartoful. Deci mai intai se firbe morcovul si apoi se adauga cartoful. Dar asta o stiati 🙂
  • Renunta la “siguranta” oferita de pieptul de pui la gratar (fetele) sau ceafa la gratar (baietii) cu cartofi prajiti si incearca si ceva mancaruri cu sosuri.

Si am ajuns la capitolul sosuri. Citeste mai departe »

Ciuf – foto Leonov Valeriu

Am un plan maret ce incepe cu “anul asta o sa fac si o sa dreg”…  Este normal sa mi se intample, vi se intampla si voua, se intampla tuturor, se intampla peste tot.

In 2012 o sa dau mai des la crap si neaparat o sa fac o partida de pescuit de 48 de ore.

Trebuie sa ma documentez si sa incerc sa ma aduc un pic la zi cu toate minunatiile aparute in domeniul pescuitului la crap ca-s tare in urma, sau mai bine zis am ramas prea clasic. Accentuez pe cuvantul un pic pentru ca faza cu preparari de bolesuri, nade, prafuri, seminte si alte asemanari inseamna prea mult pentru mine. Dar doua trei vorbe acolo de protocol nu strica.

Nu o sa-mi cumpar scule de crap! Deci bugetul familiei pe 2012 nu va trebui sa sufere rectificari sau amendamente pe aceasta linie bugetara. Si asa cica am prea multe acareturi ce tin de pescuit si ocupa prea mult spatiu din vastele apartamente imperiale. Ma voi limita la ce am si restul voi imprumuta de la prietenii crapari 🙂 Normal ca o sa-i imprumut la randul meu atunci cand iesim dupa salau.

Doi: sa prind o stiuca batrana cu dintii de lana, lunga de 1m si grasa de minim 7 kg, apoi un grasan de salau trecut de 5 kg si la final o crapoaica ce sare de 18 kg ca sa nu am probleme cu minorele. 🙂

Trei: sa pescuiesc mai des pe Dunare. Sper ca voi putea trece de pragul pshihologic al depresiei cauzate de electricieni si plasari si voi reveni la buna dispozitie de alta data.

Patru: mai des ca in 2011 in delta.

Cinci: diversitatea. Renunt un pic la clasicism si o sa experimentez tehnici noi si nade noi.

Eu zic ca-s de ajuns aceste “tinte” pe 2012 si sa auzim numai de bine si numai de capturi capitale.

UPDATE:  Sase: sa ies cu cati mai multi prieteni la pescuit. Ma refer atat la cei din offline cat si cei din online 🙂

.

Cand nu ai ce face te apuci de pescuit. Cand nu poti pescui din cauze ce nu depind de tine, cum ar fi conditii meteo, ore suplimentare la munci, avertismente conjugale, schimbi postul si ori te apuci de shoping, ori cum este in cazul meu, te apuci ca mosii sa-ti aduci aminte ce misto an de pescuit ai avut.

Dupa o supradoza de lecitina, am reusit ca in 2 zile sa completez lista cu locurile unde am pescuit. (Mint cu nerusinare. Am tot sperat sa se schimbe ceva si sa mai pot completa lista.) Ba ploua, e frig, gheata pe balta nu-i, vin sarbatorile, creste agitatia tipica de sfarsit de an. Toate-s impotriva mea si cum nu am cum sa ma impotrivesc am declarat la modul cel mai oficial lista de pescuiala pe 2011 inchisa.

Una, doua, trei .. .., paispe, par ca-s putine dar daca pun la socoteala cele 8 partide de pe Pupaza, 2 de pe Milotina, 4 de pe Arges si 2 iesiri in Delta cu 4 zile full de pescuit mai creste un picut moralu’ si lista nu mai pare asa de subtirica. Oricum pentru un pescar de duminica eu zic ca am avut un an de pescuit mai mult decat onorabil.

Ceea ce nu pot sa ma laud la capitolul capturi. Sunt cinstit si recunosc ca parca am pescuit dupa principiul becului cu incandescenta: 5% lumina si restul caldura. Ma consolez cu gandul ca asa-i in pescuit, mult efort si agitatie pentru un strop de fericire. Nu o mai scald si iata cum arata top 10 specii care ne-am privit ochi in ochi:

  1. salau (milioane)
  2. biban (sute de mii)
  3. caras (zeci de mii)

De la 4 la 10 nu se completeaza ca-i rusinica si nu intra la kg. Ca sa o mai scald, va spun ca 2011 a fost pentru mine anul salaului, fiind axat pe aceasta specie. Restul au fost ori din intamplare, ori pentru distractie si diversitate ( crap, avat, stiuca, somn, morunas, platica, mreana, guvide, sabioara, ghibort, rosioara, etcetera, etcetera )

Despre sculele de pescuit intrate in dotare pe anul fiscal 2011 nu va spun pentru ca s-ar putea sa-si mai arunce pe aici o privire si conducerea si atunci dam in alte chestii.

Te asigur draga sotie ca aparentele inseala iar viermisorii aia de plastic colorati de zici tu ca sunt cu sutele s-au iubit si s-au inmultit singurei. Prolifica specie 🙂

ferma pupaza
RVP
Ancaar
o oarecare aranjare pe categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!