Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

Pentru ca Targul de articole pescuit si vanatoare bate la usa pescarilor si vanatorilor, dar mai ales pentru ca-mi plac fazele de genul “binevoitorului” apartent total dezinteresat ce incerca sa-mi bage pe gat un produs invocand tot felul de argumente desprinse din indelungata-i experienta de adevarat pescar. Pentru ca se lasa de obicei cu vorbe de duh, cu amintiri de neuitat, lacrimi si clipe eterne petrecute in compania acelui minunat produs. Pentru ca … de ar fi in locul meu, acum ar cumpara, pe loc, cash, dar pentru ca … ghinion, are debaraua plina cu de astea. 

Uite de asta …

Tu novice, te minunezi si absorbi pe nerasuflate sfaturile marelui pescar si vrajit de asemenea noroc ce-o picat fix pe tine bagi mana in buzunar si cumperi minunatia. Ajuns pe balta ceva iti da cu virgula si o dai pe lipsa ta de experienta, ca nu te compari cu celebrul pescar si alte depresii si autoinvinovatiri … Atatia bani practic aruncati pe apa sambetei pentru ca tu esti un neputincios lipsit de un minim talent la pescuit. Trece un timp si ai raspunsul printr-o intamplare. Bunul tau pseudoamic pescar este de fapt o veriga dintr-un lant trofic de distributie al marcii din care face parte ghinionistul produs achizitionat de tine. Adica ti-a bagat pe gat ceva ce vinde el, asa la modul prietenesc. Ha!

Asa si unde-i oftica? Pai inteleg ca e criza si ca esti disperat sa-ti vinzi produsele, dar macar fa-o pe fata nu o da de parca ascunzi ceva. Daca vinzi ceva bun nu ai de ce sa-ti ascunzi pe la targuri asocierea cu respectiva marca ca apoi pe la concursuri sa ai pe tine ditamai reclama. Asuma-ti succesul sau esecul marcii ce o vinzi.

Se intampla prea des faza asta pe la targurile de pescuit, pot spune ca a devenit o practica in care pica cei mai putin instruiti avand incredere in unii pescarii de competitie, care in majoritatea lor sustin produsele sponsorilor in defavoarea celor intradevar de calitate, pentru ca asa-i in tenis 🙁 si trebuie sa joace cum canta sponsoru’. Dar cea mai mare problema pentru mine o reprezinta cei care sunt incognito si dau sfaturi “prietenesti” de la peluza. Cele mai tari replici auzite pe la targuri incep cu: “In Delta Dunarii” si continua cu “voblerul asta este fenomenal”, “lanseta asta este perfecta”, “nada asta este cea mai cea”, bla bla bla … Daca  nu “sapi” un pic si nu te informezi, o iei frumusel si cand ajungi in celebra Delta a Dunarii stingi lumina si noapte buna 🙁

Asadar dragi pescari incepatori aveti grija la sfaturile “binevoitorilor” si cantariti bine ceea ce vi se ofera si ceea ce va doriti cu adevarat. Nu toate pozele cu pesti uriasi prinsi la momeala/ naluca /lanseta / etc sunt pe bune. Da? Stiati asta nu? Banuiesc ca ati auzit de minciuna marketing.

Nu spun ca intotdeauna vi se ofera acel produs doar pentru ca el trebuie neaparat vandut. Nu spun ca intotdeauna vi se ofera produse slab calitative. Mai sunt si exceptii, mai rare dar sunt. Un pic de atentie nu strica atunci cand sunteti sfatuiti “prieteneste”, altfel riscati sa aruncati banii pe produse inutile.

Scrie un comentariu

Nu jigni, nu spama, adauga doar linkuri ontopic in mesaj. Multumesc!

ferma pupaza
RVP
Ancaar
Categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!