Nicu

despre pescuit si pelicani
info-delta.ro DreamTeam

In vara lui 2009 am ajuns la Turcoaia in cautarea cetatii Troesmis. In plan mai era sa vizitez localitatea si lacul ascuns din varful dealului.  Aflasem de existenta si frumusetea lui, dar si de faptul ca s-a format prin inundarea naturala a unei parti a carierei de granit. Soarta a facut ca in zona sa ajungem aproape de inserat, asa ca am avut de ales intre a merge la ruinele cetatii sau in varful dealului Iacobdeal. Asa ca neavand o pozitie a soarelui tocmai fericita pentru a fotografia lacul, am ales sa mergem la cetate.

Pana vom ajunge in acest loc aparte in aceasta vara, va prezentam cateva fotografii cu lacul Iacobdeal (unii il mai cunosc dupa denumirea de lacul Turcoaia), pe care ni le-a trimis  Cristi.

18 Comentarii la “Un loc aparte, Iacobdeal din Turcoaia”

 • Alex Dima:

  Superb peisajul 🙂 Zone foarte frumoase in Romania si noroc ca mai sunt oameni care stiu sa aprecieze si lucrurile bune, nu doar sa critice.
  .-= Alex Dima a scris ultimul articol: Contemplu =-.

 • Pescari pe net:

  Stii ce imi zice mie lacul asta, nu? 😀
  .-= Pescari pe net a scris ultimul articol: Windcast X o noua mulineta pentru crap =-.

 • un loc deosebit de frumos, si eu l-am vazut de curand si m-a impresionat!
  .-= daniela a scris ultimul articol: troesmis =-.

 • puiu:

  Noi am tot cochetat cu ideea mergerii la Turcoaia. Un singur lucru pare sa nu fie perfect acolo: nu permit pescuitul nocturn. Daca stie cineva altceva, ii multumesc anticipat 😉
  .-= puiu a scris ultimul articol: Horia, jud. Tulcea (III) =-.

 • Poppy:

  Nimeni nu are succes la pescuit acolo, candva s-a populat cu peste si cand a fost sa-l “stranga” si-au pierdut si sculele datorita fundului foarte accidentat al lacului. Cu atat mai putin noaptea. Pur si simplu, NU SE PRINDE !
  Lacul confera posibilitatea unei bai pe cinste si a sariturilor de la 6-7 m. Sariturile sunt permise in anumite locuri, acolo unde peretele vine intr-o cadere de pana la 30-40 m adancime.

  • Nicu:

   Ai idee cu ce specii a fost populat? Crap? Caras? Rapitor? Sicer sa fiu chiar ar fi interesant de incercat, in ciuda agataturilor. Pare o provocare.

   • Poppy:

    Nu retin, chiar daca mi s-a spus chiar de catre cel care a concesionat, nu ma intereseaza pescuitul. De-acolo am sosit acum 30 min.. Dupa ce s-a lasat seara au aparut niste pestani maricei doar ca se ne arate ce suntem noi pe langa ei. Probabil este de ramas peste noapte, greu de anticipat. Chestia-i ca trebuie tratati cu maxima de autoritate !

   • Antonio:

    Am fost acum 2-3 saptamani si am prins la japca un fitofag si la lingurita trei stiuci asta in 3 zile de stat cu cortul pe malul lacului

 • Poppy:

  Am avut placerea sa ma descopar in ultima fotografie, este facuta anul trecut cand sosisem cu familia unui prieten (Seat Altea + Honda CRV) acolo intalnindu-ma si cu deltaplanistii care-si dau “drumul” de pe Culmea Pricopanului (Dacia Pick-Up).
  La cat de des ajung acolo e posibil sa ma mai “remarc” si pe alte site-uri. 😛

  • Nicu:

   :)Se pare ca lumea nu este chiar asa de mare! Cu siguranta va ve-ti regasi si pe site-ul lui Crisian Mititelu, de la el avand fotografiile. Avem colaborare si cu deltaplanistii din Dobrogea (Doru Isofache de la Aripi)cateva foto de la ei:
   http://www.info-delta.ro/delta-dunarii-imagini-16/de-la-prietenii-nostrii-16/pagina-3.html
   Orice fotografie ce prezinta frumusetea Dobrogei de Nord este binevenita.
   Mai mult, avem in plan sa prezentam in fotografii si informatii fiecare localitate din judet:
   http://www.info-delta.ro/blog/helphelp/

   • Poppy:

    Mi-e teama ca nu facem prea bine cu prezentarea frumusetii anumitor locuri. Deja remarcam ieri gunoaiele gasite la Iacobdeal spre deosebire de alti ani. Sa speram ca aceste site-uri nu sunt urmarite de stim noi cine.

    • Nicu:

     Ai dreptate si nu ai dreptate. Prezentam locurile pentru turisti in special. Cineva care este in trecere prin zona si o sa faca un mic efort sa viziteze acel loc frumos prezentat de noi (si de altii)cu siguranta ca nu o sa lase “dovezi” de plastic sau aluminiu acolo. Asa sper, asa imi doresc din toata inima.

 • Poppy:

  In februarie am “mers” pe lac la propriu, stau la dispozitie cu fotografii facute pe lacul inghetat.

 • Poppy:

  Pe ce adresa de e-mail transmit fotografiile de la Iacobdeal iarna ?

 • […] de mult, prin amabilitatea lui Cristi, va prezentam un loc minunat in apropiere de Turcoaia. Arata ca o minune a naturii, ce trebuie […]

 • Florin:

  Bună ziua!stiti cumva se poate ramane peste noapte cu cortul?

Scrie un comentariu

Nu jigni, nu spama, adauga doar linkuri ontopic in mesaj. Multumesc!

ferma pupaza
RVP
Ancaar
Categorii
Informare privind ©
Întreg conținutul de pe acest site este protejat de legea dreptului de autor. Informațiile, imaginile de pe acest blog nu pot fi copiate și folosite pe alte site-uri, blog-uri, radio, tv, ziare sau alt mijloc de comunicare în masă fără consimtământul scris al autorului. Am zis!