Obiective istorice din judetul Tulcea

Cetati, situri arheologice

 Case memoriale, muzee

Monumente istorice

 • Geamia turceasca si Mormantul lui Ali Gaza-Pasa - Babadag: Monument istoric si de arhitectura religioasa situat in centrul orasului Babadag.
 • Cismeaua Kalaigi - Babagag: Monument istoric ce dateaza din epoca medievala. Cismea este situata in centrul orasului Babadag, fiind sapata de catre pelerinii musulmani la sfarsitul sec. XVII .
 • Turbeaua lui Sari Saltuk este un monument situat in Babadag.
 • Monumentul Paleocrestin - Niculitel : Monumentul paleocrestin din Niculitel se afla situat in zona de nord-est a localitatii, la poalele dealului Piatra Rosie.
 • Langa cetatea Garvan-Dinogetia la sud de capul dealului Bugeac, a fost ridicat la sfarsitul sec. XIX, de catre regimentul Riazan un monument comemorativ inchinat primilor eroi romani cazuti in timpul razboiului de Independenta, in luptele pentru eliberarea Dobrogei.
 • Smardan - Monumentul : In comuna Smardan, pe malul Dunarii pe locul unde a fost scufundat in 1877 monitorul «Duba-Seify» de catre marinarii de pe Salupa «Rindunica» a fost inaltat in 1894 si refacut in 1977 un monument comemorativ inchinat vitejiei acelui grup de romani in lupta generala pentru independenta. Monumentul a fost refacut.
 • Farul din SulinaReper intern al orasului Sulina, farul este situat la 2,5 km distanta de malul actual al Marii Negre.
 • Geamia catedrala "Azzizie" - Tulcea: Situata pe strada 14 Noiembrie, Tulcea.
 • Monumentul Independentei - Tulcea: Situat in Parcul Monumentului, Tulcea.
 • Biserica Sfantul Atanasie - Niculitel: Un monument istoric si de arhitectura religioasa, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult de la noi din tara. 
 • Bisericuta Sfantul Gheorghe: Un monument istoric, situat in apropierea centrului orasului Isaccea.
 • Obeliscul din satul Crisan: Acest monument a fost ridicat in onoarea Majestatii Sale Carol I, Regele Romaniei, care in anul 1894 a binevoit sa inaugureze a opta taietura la mila 18.

 

Localizare pe harta

Situl arheologic de la Maliuc - Taraschina

Situl este amplasat pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, intre Canalele Sontea si Olguta, in apropierea lacului Taraschina, in Delta Dunarii. Cercetarile arheologice de la Taraschina imbogatesc substantial cunostintele asupra popularii litoralului Marii Negre in cursul mileniului al V-lea a.Chr. Acest sit, astazi partial acoperit de apele Dunarii, constituie cea mai veche locuir..

Obeliscul din localitatea Crisan

Cu ocazia inaugurarii lucrarilor de la marele M, s-a construit un frumos obelisc pentru a marca momentul, pe care sta scris: "Cette colonne a ete elevee en l'honneur de Sa Majeste Charles I-er, roi de la Roumanie, qui le 5/17 mai 1894 a daigne inaugurer la coupure du 8e au 18 miliaire" (Acest monument a fost ridicat in onoarea Majestatii Sale Carol I, Regele Romaniei, care la 5/1..

Babadag Cetatuie

Situl arheologic se afla la cca. 2,5 km NE de orasul Babadag, pe malul lacului cu acelasi nume, la circa 30 m stanga de varsarea paraului Tabana. Asezarea ocupa un promontoriu cu vizibilitate perfecta asupra lacului si a zonei ocupate in prezent de oras. Pozitia strategica este intarita si de prezenta vaii probabil inundabile si mlastinoase in trecut. Accesul devenea si mai greu datorita con..

Turbeaua lui Sari Saltuk din Babadag

Situat in Babadag, Turbeaua lui Sari Saltuk este un monument foarte important pentru lumea musulmana.   Localizare pe harta: [[harta]]   Galerie foto - Monumentul lui Sari Saltuk din Babadag

    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

 • o pagina dedicata;
 • puteti adauga promotii, oferte
 • galerie foto dedicata;
 • nu exista intermediari
 • optimizare pentru motoarele de cautare;
 • link direct catre site-ul dumneavoastra;
 • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site