Cai de comunicatii in orasul Tulcea


Feroviar, Tulcea are o gara de calatori si o gara de marfuri. Orasul beneficiaza de o legatura directa prin reteaua feroviara cu capitala tarii. O investitie importanta in transportul feroviar este trenul intercity “Sageata Albastra” care s-a pus in functiune legand Tulcea de capitala tarii. Deasemenea  sunt  curse zilnice Tulcea-Constanta si retur. Gara de marfuri este folosita pentru transportul de materii prime si marfuri spre alte zone ale tarii.
 
 
  
Rutier ,  se fac legaturile cu toate localitatile (in afara celor din Delta Dunarii) din judet, cat si legaturile cu localitatile din judet. Transportul rutier de calatori se face cu autobuze si microbuze apartinand firmelor particulare. Deasemenea legaturile cu alte judete se fac prin curse zilnice catre Tulcea-Bucuresti, Tulcea-Constanta, Tulcea-Galati, Tulcea-Iasi, Tulcea-Braila. Prin judet si prin orasul Tulcea trece drumul european E87.
 
 

Transportul aerian - este asigurat prin aeroportul “Mihail Kogalniceanu”, situat la 13 km de municipiu Tulcea, si care organizeaza curse ocazionale charter. Se asigura permanent servicii de aviatie utilitara pentru agricultura si sanatate.
 
Fluvial, se asigura transportul pasagerilor pe cele trei brate ale Dunarii: Chilia, Sulina, Sfantul Gheorghe prin curse zilnice. Principalele porturi pe raza municipiului Tulcea sunt: portul IAMC, portul industrial,  portul comercial,  portul de pasageri:
 
 
 
 

 • Portul IAMC - Locatia: Mm 37 pe malul drept al Dunarii. Anul constructiei:1980, Capacitate: 200.000 tone/an. Dotari: apa curenta, energie electrica, 2 macarale portuare de 5 tone. Pescaj maxim-6 m. Destinatie: port destinat produselor de cariera si balastiera.
 • Portul industrial - Locatia: Mm 39 pe malul drept al Dunarii. Anul constructiei: 1974. Are doua dane: dana maritima si dana fluviala. Lungimea danei maritime este de: 200 de metri si cea a danei fluviale de 100 de metri. Capacitate: 664.000 tone/an. Dotari: apa curenta, energie electrica, 3 macarale portuare de 16 tone. Pescaj maxim-dana maritima-9 m si dana fluviala-3 m.)
 • Portul comercial - Locatia: Mm 38 pe malul drept al Dunarii. Anul constructiei: 1972. Capacitate: 392.000 tone/an. Dotari: apa curenta, energie electrica, 2 macarale portuare de 5 tone si cale ferata. Pescaj maxim –3,5 m.Destinatie: port destinat marfurilor generale si a minereurilor.
 • Portul de pasajeri - Locatia Mm 38-39 pe malul drept al Dunarii. Anul constructiei: 1972. Capacitate: 240.000 calatori/an. Dotari: apa curenta, enerie electrica. Pescaj maxim 1,5-3,5 m.Destinatie: transportul calatorilor in si dinspre Galati,Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe, Ismail (Ucraina).
 
........aici informatii complete privind transportul inspre Tulcea  Imagini Romeo Huidu | info-delta.ro

     Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

 • o pagina dedicata;
 • puteti adauga promotii, oferte
 • galerie foto dedicata;
 • nu exista intermediari
 • optimizare pentru motoarele de cautare;
 • link direct catre site-ul dumneavoastra;
 • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site