Resurse primare si secundare

Reteaua hidrografica: Fluviul Dunarea inscrie in dreptul localitatii Tulcea o mare bucla, avand un debit ce variaza intre 2.000 si 18.000 mc/s si o adancime maxima(in dreptul hotelului Delta) de 34 de m.
Reteaua hidrografica a orasului Tulcea include si lacul Ciuperca, lac de origine antropica, cu o suprafata de aproximativ 3 hectare luciu de apa. Apa acestiu lac nu are nici o utilizare deoarece este poluata.

Resurse de apa potabila si apa industriala : Singura resursa de apa potabila si industriala este reprezentata de fluviul Dunarea.

Resurse de sol : Solul este, in cea mai mare parte sol argilos. Din acesta cauza nu sunt prea multe culturi agricole care se potrivesc acestui tip de sol. Principalele culturi sunt: vita-de-vie si pomi fructiferi.
Suprafata totala de terenuri in Municipiul Tulcea este de 13.021ha, dintre care suprafata arabila este de 10.398 ha.
Suprafetele ocupate de livezi sunt de 366 ha si cele de vii de 1.406 ha, din suprafata totala de terenuri.

Resurse minerale: Principala resursa care se exploateaza in orasul Tulcea este cea de granit, care se exploateaza la Bididia. Alte resurse minerale se mai gasesc la Agighiol, unde se extrag si se exploateaza marmura si calcar, la Turcoaia, Greci si Macin-granite, porfire la Turcoaia, cuartite la Macin.

Resurse cu valoare peisagistica (vegetatie, fauna)
 • Vegetatie: salcie, plop, salcam, stuf, papura. Prin H.C.J nr.13/13.02.2003 a fost infiintata Directia Judeteana de Protectie a Plantelor Tulcea.
 • Fauna: - pasari (vrabii, randunele, pescarusi, lebele pe lacul Ciuperca), iar pe Zaton, la Bididia sunt: lebede, rate si gaste sallbatice, berze, egrete, lisite), la periferia orasului regasim: bizami si iepuri salbatici.
               - acvatica: pesti de Dunare (crap, caras, salau, platica, somn, stiuca, oblete, rosioara, guvide, mreana, avat, singer, lin, cosas, sabioara,caracuda), raci, broaste.
   
    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

 • o pagina dedicata;
 • puteti adauga promotii, oferte
 • galerie foto dedicata;
 • nu exista intermediari
 • optimizare pentru motoarele de cautare;
 • link direct catre site-ul dumneavoastra;
 • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site