Acte necesare pentru pescuitul sportiv in Delta Dunarii

Pentru un pescuit relaxant si fara probleme in Delta Dunarii, in acest an (2017), este necesar sa aveti la voi: Permisul de pescuit recreativ/sportiv emis de catre ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii)
 
Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat, este nominal, netransmisibil si se elibereaza anual avand  valabilitate pana la 31 decembrie.
 
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in perimetrul RBDD se face pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate de ARBDD în conformitate cu prevederile Ordinului privind aprobarea condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate, emis în comun de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (159/24 iunie 2011) şi Ministerul Mediului şi Pădurilor (1266/18 aprilie 2011).
 
Permisele de pescuit recreativ/sportiv sunt gratuite pentru toate categoriile de persoane fizice conform Legii 1/2017
 • Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca detinatorii de permise de pescuit recreativ / sportiv au urmatoarele obligatii:
 • sa respecte legislatia privind desfasurarea pescuitului recreativ / sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii;
 • sa detina permis de acces eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii; sa pastreze curatenia in zona de pescuit;
 • sa respecte reglementarile legale in vigoare privind dimensiunile minime in centimetri ale exemplarelor de pesti;
 • exemplarele de pesti capturate sub dimensiunile minime sau exemplarele de specii strict protejate vor fi deversate in mod obligatoriu in apa, in stare vie;
 • mentionam ca dimensiunile minime la exemplarele de pesti care pot fi capturate cel mai frecvent in RBDD, pe specii sunt: avat – 30 cm, biban -12 cm, crap – 35 cm, caras -15 cm, caracuda -17 cm, somn – 50 cm, salau – 40 cm, stiuca – 40 cm;
 • se interzice pescuitul comercial si recreativ pe timpul noptii intre orele 22,00—6,00 a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii pe Dunare si bratele sale de la Calarasi km 366 pana la gurile de varsare ale Dunarii, in Delta Dunarii. 

Cea mai simpla metoda de a obtine Permisul de pescuit recreativ/sportiv este cea online.

 Puteti urmari in sectiunea de BLOG a site-ului ultimele noutati legate de TAXE in Delta Dunarii


 
Daca pescuiti insa pe Bratul Chilia, frontiera cu Ucraina,  mai este neceasar sa aveti la voi “Avizul de pescuit sportiv in apele de frontiera” , sau cum se mai spune in randul pescarilor “PG-ul”:
 
Astfel, in baza art. 40 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, „pescuitul industrial si sportiv in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea teritoriala se efectueaza, in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile competente, cu avizul prealabil al sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera”. Termenul de valabilitate al avizului de pescuit sportiv este de un an si incepe sa curga de la data eliberarii avizului. Pentru a obtine avizele in cauza, va veti adresa cu cate o cerere, insotita de o copie a cartii de identitate.
 
Vedeti aici care sunt pasii pentru obtinerea PG-ului.
 
 

 


    Articole din sectiunea pescuit    


Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

 • o pagina dedicata;
 • puteti adauga promotii, oferte
 • galerie foto dedicata;
 • nu exista intermediari
 • optimizare pentru motoarele de cautare;
 • link direct catre site-ul dumneavoastra;
 • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site