Rezervatiile naturale din Dobrogea de Nord

Ariile protejate constituite pe teritoriul judetului Tulcea si recunoscute la nivel national, sunt in total 35, insumand o suprafata de 586.238,05 ha, din care o Rezervatie a Biosferei - Delta Dunarii care este structurata pe zone functionale astfel: zone cu regim de protectie integrala - 50.600 ha, zone tampon - 223.300 ha; Parcul National Muntii Macinului cu o suprafata de 11.321ha , 18 Rezervatii Stiintifice incluse in RBDD si 9 Rezervatii Naturale.

1. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii - sit cu valoare de patrimoniu natural mondial si de zona umeda de importanta internationala, include in total 18 zone de protectie integrala din care15 in judetul Tulcea.
2. Parcul National Muntii Macinului - cu o suprafata de 11.321 ha, este situat pe teritoriul administrativ al localitatilor: Macin , Greci (situate in vestul parcului) comuna Cerna (amplasata in vestul si sud-vestul parcului), comunele Hamcearca si Luncavita (situate in estul acestuia) precum si Jijila (situata in partea de nord).
3. Rezervatia naturala Varful Secaru - rezervatia este situata in partea de vest a Podisului Babadag , la aproximativ 4 km sud-vest de localitatea Atmagea, comuna Ciucurova.
4. Rezervatia de liliac Valera Oilor - rezervatia este amplasata in zona central -nordica a Podisului Babadag, pe directia S-V, la 10 km distanta de localitatea N. Balcescu , respectiv la 2 km vest de DN Tulcea-Bucuresti, intre localitatile Ciucurova si N. Balcescu.
5. Rezervatia naturala Valea Ostrovului  - rezervatia are o suprafata de 61,80 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Dorobantu.
6. Rezervatia naturala Valea Mahomencea - este amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea .
7. Rezervatia naturala Uspenia - rezervatia are o suprafata de 22 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Slava Cercheza.
8. Rezervatia naturala Razboieni - rezervatia are o suprafata de 41 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea.
9. Rezervatia naturala Peceneaga - rezervatia are o suprafata de 132 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Peceneaga.
10. Padurea Valea Fagilor - rezervatia avand o suprafata totala de 154 ha, este situata in perimetrul parcului National Muntii Macinului, in vecinatatea Comunei Luncavita, pe drumul judetean Luncavita-Nifon.
11. Padurea Niculitel - nu se cunoaste amplasarea exacta a rezervatiei si nici la cine se afla documentatia de constituire si planul de situatie.
12. Rezervatia naturala Padurea Babadag - Codru - rezervatia are o suprafata de 524,60 ha.
13. Rezervatia naturala Muntele Consul - rezervatia are o suprafata de 328 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunelor Izvoarele si Horia.
14. Rezervatia naturala Muchiile Cernei - Iaila - rezervatia are o suprafata de 1891 ha.
15. Rezervatia naturala Manastirea Cocos - rezervatia are o suprafata de 4,6 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Niculitel.
16. Rezervatia naturala Magurele - rezervatia are o suprafata de 292 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Topolog.
17. Rezervatia naturala Lacul Traian - rezervatia are o suprafata de 326 ha.
18. Rezervatia botanica Korum Tarla - rezervatia are o suprafata de 2,4 ha, fiind situata in partea de nord a Padurii Babadag, intr-o zona de platou, la circa 1 km de orasul Babadag. La vest se invecineaza cu popasul “Doi Iepurasi” si DN Tulcea -Constanta, iar la est cu Padurea Visterna.
19. Rezervatia de liliac Fantana Mare - rezervatia are o suprafata de 0,3 ha, fiind situata in zona central sudica a Podisului Babadag, la limita cu Podisul Casimcei, pe valea Topologului, la 3 km S-E de satul Fantana Mare. Rezervatia face parte din Unitatea de Productie Dumbrava.
20. Rezervatia naturala Enisala - rezervatia are o suprafata de 57 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Sarichioi.
21. Rezervatia naturala Edirlen - rezervatia are o suprafata de 25,50 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunelor Frecatei si Izvoarele.
22. Rezervatia naturala Denistepe - rezervatia are o suprafata de 305 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Mihail Kogaliceanu.
23. Rezervatia naturala Dealurile Bestepe - rezervatia are o suprafata de 415 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunelor Mahmudia si Bestepe.
24. Rezervatia naturala Dealul Sarica - rezervatia are o suprafata de 100,10 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunelor Frecatei si Niculitel.
25. Rezervatia naturala  Dealul Mandresti - rezervatia are o suprafata de 5 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Niculitel.
26. Rezervatia naturala Dealul Ghiunghiurmez - rezervatia are o suprafata de 1421 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Dorobantu.
27. Rezervatia naturala Dealul Calugaru - Iancina - rezervatia are o suprafata de 130 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Jurilovca, la sud de Lacul Razim.
28. Rezervatia naturala Dealul Bujorului  - rezervatia are o suprafata de 50,8 ha, fiind amplasata in zona central-nordica a Podisului Babadag, la aproximativ 4 km N-E de satul Atmagea (com Ciucurova).
29. Locul fosilifer Dealul Bujoarele - rezervatia are o suprafata de 8 ha, este alcatuita dintr-un complex de dealuri cu altitudini mici, amplasate in partea de SV a Muntilor Macin, la 5 km de localitatea Turcoaia, intre Granitul de Iacobdeal la vest si Culmea Priopcea la est.
30. Rezervatia naturala Coltanii Mari - rezervatia are o suprafata de 53 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea.
31. Rezervatia naturala Chervant - Priopcea - rezervatia are o suprafata de 568 ha, si este amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Cerna, drumul national Macin-Constanta, la nord de comuna Cerna, traverseaza rezervatia.
32. Rezervatia naturala Casimcea  - rezervatia are o suprafata de 137 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea.
33. Rezervatia naturala Carasan -Teke - rezervatia are o suprafata de 4,6 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Izvoarele.
34. Rezervatia naturala Beidaud  - rezervatia are o suprafata de 1121 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Beidaud.
35. Rezervatia geologica Agighiol  - rezervatia are o suprafata de 9,7 ha, fiind amplasata in partea nordica a Lacului Razelm, la NV de localitatea Agighiol, intre Dealul Redi si Agighiol.
 

 

Localizare pe harta

Rezervatia naturala Razboieni

  Rezervatia are o suprafata de 41 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea. In aceasta arie protejata s-au identificat fosile considerate a fi cele mai vechi urme de viata din Romania.   Localizare pe harta: [[harta]] Galerie foto:  

Rezervatia naturala Peceneaga

Rezervatia are o suprafata de 132 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Peceneaga. Reprezinta singura arie protejata din tara in care cele mai vechi structuri geologice, datand din perioada cutarilor caledoniene, reprezentate prin şisturile verzi, vin in contact cu Dunarea şi respectiv cu cele mai noi structuri, reprezentate prin depozite aluviale.    

Rezervatia naturala Valea Mahomencea

Rezervatie cu o suprafata de 1029 ha, amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea. Ca particularitate rezervatia prezinta ca particularitate absenta totala a arborilor, ceea ce creeaza un cadru peisagistic aparte. Accesul in rezervatie se face pe drumuri agricole, din drumul judetean dintre Rahmanu si Casimcea, in dreptul localitatii Corugea.   Localizare pe harta: [[harta..

Rezervatia naturala Edirlen

Rezervatia are o suprafata de 25,50 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunelor Frecatei si Izvoarele, dar terenurile incluse in rezervatie apartin de Ocolul Silvic Niculitel. Rezervatia constituie una din putinele arii protejate unde se mai conserva anumite specii de plante.   Localizare pe harta: [[harta]]   Galerie foto:

    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site