Viticultura in judetul Tulcea

In  judetul Tulcea vita de vie poate fi cultivata oriunde. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline si terenuri plane, conditiile  climaterice,  toate acestea ofera conditii dintre cele mai bune atat pentru producerea vinurilor, cat si a strugurilor de masa.
 
Cele mai importante podgorii ale judetului Tulcea sunt Podgoria Istria-Babadag si Podgoria Sarica-Niculitel.
Principalele soiuri de struguri prelucrate in podgoriile din aceste podgorii sunt: Riesling Italian, Merlot, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Pinot Gris , Feteasca Regala, Feteasca Alba, Aligote, Babeasca neagra.

 Podgoria Istria-Babadag

Situata  in partea estica a Dobrogei, la sud de Delta Dunarii, Podgoria Istria-Babadag, cuprinde centrele viticole Istria,  Babadag si Valea Nucarilor.
Relieful este reprezentat de doua formatiuni joase: Depresiunea Nalbantului si Campia Agighiolului. Depresiunea Nalbant apare ca un amfiteatru in trepte, care coboara de la circa 100 m in partea nordica la sub 50 m altitudine in partea sudica. Campia Agighiol din extremitatea estica, are forma unui arc. Ea coboara in trepte de glacis dinspre Dealurile Tulcei si culmea de separatie Uzum-Gavana spre tarmul Razelmului.
Profilul podgoriei il constituie soiurile pentru producerea vinurilor rosii de calitate superioara: Merlot , Cabernet Sauvignon, Burgund (centrele Babadag si Istria) si pentru vinuri albe de calitate superioara: Feteasca Regala, Aligote si Muscat Ottonel (centrul Valea Nucarilor).

 Podgoria Sarica-Niculitel

In partea nordica si nord-vestica a Dobrogei se afla Podgoria Sarica-Niculitel, cu centrele viticole Niculitel, Tulcea si Macin.
Relieful este extrem de variat, cu subunitati inalte (Muntii Macinului, dealurile Niculitelului si dealurile Tulcei), traversate de vai adanci si depresiuni.
Productia de struguri albi este de circa 65%, iar strugurii rosii acopera 35 % din suprafata.
Principalele soiuri de struguri albi prelucrate sunt 
Aligote si Riesling Italian, iar din soiurile rosii sunt relevante varietatile Merlot si Cabernet Sauvignon.
 

Vinurile de Macin

In Dobrogea, vita de vie poate fi cultivata oriunde. Insa in Podgoria Sarica Niculitel, la fiecare pas, incotro te intorci, sunt locuri bune pentu vii. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline si terenuri plane, larg invalurat, nu ridica probleme pentu viticultura; lumina si caldura sunt peste tot din belsug; solul are o buna structura si fertilitate si contine toate elementele ch..

Soiuri de struguri din Dobrogea

Strugurele este fructul vitei de vie, in forma de ciorchine. Denumirea stiintifica : Vitis vinifera   Strugurele este compus din doua parti principale: ciorchinele si boabele. Ciorchinele , numit si rahis este scheletul strugurelui si sustine boabele. El este compus dintr-un peduncul, cu un ax principal, pe care se regasesc ramificatii. Din greutatea totala a unui strugure, ciorchi..

Cabernet - Sauvignon

Original : soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc. Face parte din Proles occidentalis.   Strugurii : struguri, cu boabe mici si capacitate ridicata de acumulare a zaharului.   Bobul : mici, sferice, negre, zemoase, cu gust ierbos, cu o pelicula groasa si foarte dura.   Samanta : -   Frunza : frunzele de..

Babeasca Neagra

Original : soi romanesc, cu origine necunoscuta. Face parte din Proles orientales.   Strugurii: cilindro-conici, uniaxiali, boabe dese.   Bobul: forma sferica, de marime mijocie, culoare rosu inchis sau rosu-verzui, miezul semi-zemos, must incolor, nearomat.   Samanta: -   Frunza : tinere, glabre si lucioase.   Vinuri : vin sec si simplu, cu o culoare ..

    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Recomandari pescuit

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site