512

ANPA a inceput cu data de 08.05.2019 emiterea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru anul 2019 ONLINE.

>>> Acceseaza permisepescuit.anpa.ro pentru a obtine permisul online!

>>> Vezi ghidul cu etapele pentru obtinerea permisului de pescuit

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagră, Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole naturale necontractate, persoanele interesate vor accesa direct site-ul www.anpa.ro, secțiunea special dedicată, unde după selectarea tipului de permis dorit și introducerea datelor de identificare (Nume, Prenume, CNP , județul/țara de domiciliu, adresa de domiciliu din cartea de identitate), solicitantul va avea acces la permisul de pescuit recreativ, în format printabil cu posibilitate de afișare pe telefonul mobil, având o serie unică și un cod QR pentru verificarea validității permisului respectiv în cazul unui control.

Eliberarea permiselor se realizează automat de către sistem, permisul fiind însoţit de o fișă de captură, parte integrantă a acestuia, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit şi transmisă până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul precedent, direct către ANPA.

ANPA reaminteste pescarilor recreativi ca permisul de pescuit recreativ este gratuit, iar Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură nu va percepe nici o taxă în vederea eliberării permisului de pescuit recreativ!

Se recomandă ca doritorii de permise de pescuit recreativ să nu apeleze la persoane terțe pentru obținerea online a permisului de pescuit recreativ (care este gratuit) contra unor sume de bani.

Permisul ANPA se elibereaza anual, online in conformitate cu Ordinul 252 publicat in Monitorul Oficial nr 270 din 09.04.2019

„Art.3. (1) Permisul de pescuit recreativ se eliberează anual prin intermediul unui soft informatic, online.
(2) Pescarii recreativi au obligația de a raporta către ANPA , anual, situația capturilor realizate prin pescuit recreativ.
(3) Raportarea către ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin întocmirea fișei de capturi, parte integrantă a permisului de pescuit recreativ, completată și transmisă până la data de 28 februarie a anului în curs, pentru anul precedent”.

Sursa informatiilor comunicate presa anpa.ro

DISTRIBUIȚI

512 COMENTARII

 1. Domnilor de controlat se ocupa cineva.Am fost in data de 27.07.2019 la pescuit in zona Dunari-Zatun Galati si am prins o groaza de pui de crap de 6-8cm marime pe care le-am eliberat bineinteles,dar uni dintre pescari (mosnegi)ii luau acasa sa-i dea la pisici.In cazul de fata daca se continua asa ,miine poimiine vom merge la pescuit de PISICI.

 2. Nu înțeleg cum sau epuizat permisele pe Dunăre și brațe adiacente, era un nr stabilit , de ce nu sa anunțat, eu ma duc la peste si sa vedem cine vine sa ma întrebe. La Cernavoda, pr canal si la apa calda trebuie sa plătești 50 Ron la ajps pentru ce? Au amenajat ei ceva au adus puiet nu tot din Dunăre vine?

 3. Ma poate ajuta cineva pentru obtinerea permis pescuit delta?? Se pare ca link ul nu funtioneaza, astept, multumesc anticipat.

 4. Am si eu o intrebare ptr.cei care stiu sigur acest lucru si sa imi spuna ce trebuie sa fac.
  De exemplu cu permisul de pescuit din Jud.Alba pot sa merg sa pescuit pe OLT.
  Dacă nu se poate va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.
  M-am gândit că la anul adica 2020 sa imi fac permis de pescuit pe Jud.Sibiu .
  Pot sa fac asa ceva dacă sunt din Jud.Alba.
  Va rog sa imi dati răspunsuri.
  Va multumesc.

 5. (3) Raportarea către ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin întocmirea fișei de capturi, parte integrantă a permisului de pescuit recreativ, completată și transmisă până la data de 28 februarie a anului în curs, pentru anul precedent”.

  Unde si cum se depun aceste fise de capturi??

 6. Buna ziua,
  Am fost ieri pe Dunăre, la Gostinu si am fost controlat de poliția de frontieră care mi-a spus că nu este valabil acest permis.
  Potistul in cauza susținea că acest permis trebuie vizat la Giurgiu, asa cum este eliberat pe situl ANPA nu este valabil.
  Am scăpat de a.enda dupa multe insistente si cu condiția să strâng sa plec.
  Un wechend ratat si cheltuiala inutilă di cauza informării incorecte pe ANPA online
  Doresc sa stiu ce trebuie sa fac sa nu mai întâmpină dificultăți pe viitor.
  Multumesc

  • Salut. Iti mai trebuia un Formular de avizare a activităților de pescuit sportiv în zona de frontieră pentru persoane fizice.

   Conform prevederilor art. 40 din OUG 105 / 2001 privind frontiera de stat a României, cu modificările și completările ulterioare, pescuitul în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condițiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul prealabil al organelor Poliției de Frontieră Române. La acest moment, structurile responsabile cu eliberarea avizului sunt Serviciile Teritoriale ale Poliției de Frontieră / Garda de Coastă, acestea fiind organizate și având zonă de competență la nivelul fiecărui județ de frontieră.
   Acest formular se elibereaza avand permisul ANPA.
   Formularul de avizare a activităților de pescuit sportiv în zona de frontieră pentru persoane fizice se obtine online de aici:
   https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-formular-de-avizare-a-activitatilor-de-pescuit-sportiv-in-zona-de-frontiera-pentru-persoane-fizice-250.html

 7. Permisele s-au epuizat….Exista un numar determinat de fericiti posesori? Noi ceilalti, intarzaiatii, ce facem, asteptam anul urmator si anul asta nu mai iesim la pescuit sau braconam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…