542

ANPA a inceput cu data de 08.05.2019 emiterea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru anul 2019 ONLINE.

>>> Acceseaza permisepescuit.anpa.ro pentru a obtine permisul online!

>>> Vezi ghidul cu etapele pentru obtinerea permisului de pescuit

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagră, Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole naturale necontractate, persoanele interesate vor accesa direct site-ul www.anpa.ro, secțiunea special dedicată, unde după selectarea tipului de permis dorit și introducerea datelor de identificare (Nume, Prenume, CNP , județul/țara de domiciliu, adresa de domiciliu din cartea de identitate), solicitantul va avea acces la permisul de pescuit recreativ, în format printabil cu posibilitate de afișare pe telefonul mobil, având o serie unică și un cod QR pentru verificarea validității permisului respectiv în cazul unui control.

Eliberarea permiselor se realizează automat de către sistem, permisul fiind însoţit de o fișă de captură, parte integrantă a acestuia, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit şi transmisă până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul precedent, direct către ANPA.

ANPA reaminteste pescarilor recreativi ca permisul de pescuit recreativ este gratuit, iar Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură nu va percepe nici o taxă în vederea eliberării permisului de pescuit recreativ!

Se recomandă ca doritorii de permise de pescuit recreativ să nu apeleze la persoane terțe pentru obținerea online a permisului de pescuit recreativ (care este gratuit) contra unor sume de bani.

Permisul ANPA se elibereaza anual, online in conformitate cu Ordinul 252 publicat in Monitorul Oficial nr 270 din 09.04.2019

„Art.3. (1) Permisul de pescuit recreativ se eliberează anual prin intermediul unui soft informatic, online.
(2) Pescarii recreativi au obligația de a raporta către ANPA , anual, situația capturilor realizate prin pescuit recreativ.
(3) Raportarea către ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin întocmirea fișei de capturi, parte integrantă a permisului de pescuit recreativ, completată și transmisă până la data de 28 februarie a anului în curs, pentru anul precedent”.

Sursa informatiilor comunicate presa anpa.ro

DISTRIBUIȚI

542 COMENTARII

 1. Pentru problemele legate de eliberarea permiselor de pescuit va rugam sa contactati Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA – http://www.anpa.ro)

  ANPA gestioneaza sistemul pentru emiterea online a permiselor de pescuit recreativ prin aplicatia disponibila la adresa https://permisepescuit.anpa.ro/

 2. Buna ziua,incerc sa imi fac permis dar imi apare mesajul ca sunt epuizate,nu mai sunt locuri de pescuit sau ce se intampla ?Cand se mai pot face permise de pescuit?Multumesc,

 3. Am încercat să fac un permis dar îmi spune că sunt epuizate. Cînd se poate face permise?

 4. Bună seara!
  Am și eu o întrebare: mi-am făcut permisul, dar nu am apucat să îl listez…și nu l-am mai găsit în telefon.
  Am încercat să îl fac din nou, dar mi s-a spus că pe numele meu există deja emis permisul și nu mai pot face altul.
  Cum pot să procedez să îl recuperez?
  Mulțumesc!

 5. spunea cineva ca doar la prostii de romani trebuie permis pentru pescuit recreativ la mare
  cred ca avea dreptate

 6. Despre Centrul de informare din Greci, Parcul National Muntii Macinului: eu personal cunosc locul intrucat dunt din Carcaliu, comuna apropiata de Greci. Am calatorit din Londra la Carcaliu impreuna cu sotul care este din Pakistan. De trei ori am ajuns la centrul de informare si nu am vizitat interiorul. De ce? Sambata, 13 Octombrie 2019 la orele 14.40 eram in fata cladirii de unde iesise o duduie si ne spusese ca ea a inchis acum si ne-a invitat sa venim „maine”. Am intrebat la ce ora deschide, a zis la ora 09.00. Duminica, 13 Octombrie 2019 noi ne-am intors ca sa vizitam interiorul centrului la orele 09.10. Era inchis. Am asteptat, am facut cateva fotografii, am sunat la soneria care este la usa. La ora 09.20 inca era inchis si nimeni nu era prin preajma, nici la sonerie si nici la telefonul expus la intrare nu a raspuns nimeni. Pe net scrie programul 09.00-16.00. Chiar daca inchide la 15.00 sambata, noi eram la fata locului, veniti pentru doar 5 zile in Romania, ne-am facut timp pentru vizitarea centrului, dar totul degeaba. Intrebare: care este adevaratul program? Cand naiba gasim deschis acolo?
  Azi noi avem zborul inapoi spre Londra, iar sotul meu nu stiu daca va mai veni in Dobrogea anul viitor. Multumesc pentru atentie, Zina Nicolae

  • Nici noi nu am reusit sa vizitam centrul. De fiecare data cand am ajuns era inchis.

  • Vreau permis și eu ca alți oameni care au beneficiat de el….!!! (discriminare)
   De ce epuizat???

Comments are closed.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…