203

Update 25.04.2019: ANPA publica ghidul cu etapele pentru obținerea permisului de pescuit recreativ

Pentru desfășurarea activității de pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția RBDD, ANPA va emite 3 tipuri de premise de pescuit recreativ, astfel:

1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagră;
2. Permis de pescuit recreativ pe Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole naturale necontractate;
3. Permis de pescuit recreativ pe habitatele piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari, beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ;

În data de 29.03.2019 a fost emis Ordinul MADR nr. 252 privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 60 din 08.03.2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei “Delta Dunării“, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În scurt timp de la publicarea acestuia în Monitorul Oficial, ANPA va începe emiterea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru anul 2019, data exactă fiind publicată pe site-ul oficial www.anpa.ro.

Conform prevederilor ordinului menționat mai sus, permisele de pescuit recreativ vor fi eliberate prin intermediul unui soft informatic on line.

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele menționate la punctele 1 și 2, persoanele interesate vor trebui să acceseze direct site-ul www.anpa.ro, secțiunea special dedicată, unde după selectarea tipului de permis dorit și introducerea datelor de identificare (Nume, Prenume, CNP , județul/țara de domiciliu, adresa de domiciliu din cartea de identitate), solicitantul va avea acces la permisul de pescuit recreativ, în format printabil cu posibilitate de afișare pe telefonul mobil, având o serie unică și un cod QR pentru verificarea validității permisului respectiv în cazul unui control;

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele menționate la punctul 3, persoanele interesate se vor adresa asociațiilor de pescari recreativi beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.

Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberarii permisului în momentul în care respectivul solicitant a avut antecedente sau se află la data solicitării permisului în perioada de interdicție la pescuit.

Eliberarea permiselor se realizează automat de către sistem, permisul fiind însoţit de o fișă de captură, parte integrantă a acestuia, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit şi transmisă până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul precedent, după cum urmează:
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagră, Dunăre cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate, direct către ANPA;
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele contractate, direct către asociațiile de pescari care au eliberat permisul, urmând ca după centralizarea datelor, acestea să le transmită ANPA.
Evidența permiselor eliberate și a persoanelor deținătoare se realizează automat.

Sursa comunicat ANPA

DISTRIBUIȚI

203 COMENTARII

 1. Buna seara ..doresc sa fiu anuntat cand incepe emiterea permiselor de pescuit pe Dunare .Va Multumesc

 2. As dori sa fiu informat cand incepe eliberarea permiselor albastre pentru Dunare ! Va multumesc !!

 3. Rog sa ma anuntati cand este accesibil siteul anapa pentru a ne lua permisele de pescuit 2019

  • Din ce înțeleg eu sistemu se blochează dacă îl accesezi în prohibiție sau ai nereguli

 4. Cunosc ca ANPA elibereaza 3( trei)tipuri de permise (Mare, Delta si ape de granita),Pe mine ma intereseaza cine elibereaza onlain aceste permise ANPA Gorj sau alta unitate ANPA

  • O Aplicație online a ANPA va elibera permise pentru toți pescarii din țară . Nu ai nici o treabă cu filialele județe a ANPA ului.

 5. In anul 2018 ANPA Gorj mi-a emis un permis pentru pescuit pe Dunare.Intreb, anul acesta trebuie sa mi se elibereze alt permis?

 6. Rog sa ma anuntati cand este accesibil siteul anapa pentru a ne lua permisele de pescuit 2019

 7. Vă rod din suflet sa mă anunțați cînd se elibereaźa aceste permise de pescuit pe Dunăre și brațele sale,aștept de luni de zile,nu știu ce este așa greu,asta e politică,comunistă,trăim în țara noastră și nu putem să pescuim,dacă este gratuit?PDF,ar putea să ne pună viză pe CI,ce este mare treabă?mulțumesc.

 8. Buna seara ..doresc sa fiu anuntat cand incepe emiterea permiselor de pescuit pe Dunare .Va Multumesc.

Comments are closed.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…