miercuri, 9 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitA.R.B.D.D ne raspunde

A.R.B.D.D ne raspunde

Zilele trecute, din dorinta de a va informa cat mai precis, am trimis o scrisoare catre Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” prin care solicitam cateva informatii legate de accesul turistic si pescuitul recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, pentru anul 2010.  Sincer, nu am crezut ca o sa primim vreun raspuns din partea acestora, dar iata ca ne-am inselat. Multumim ARBDD pentru promptitudine. Mai jos aveti o transcriere a raspunsului primit la intrebarile noastre.

Nr:4343/04.03.2010

Urmare emailului dumneavoastra prin care solicitati informatii privind practicarea pescuitului sportiv, precum si accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va transmitem urmatoarele:

– Potrivit Ordinului nr. 20/27.01.2010 emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ /sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv, precum si modelele de permis de pescuit sportiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I NR.75/2. II. 2010, precum si a Ordinului nr. 50 din 25 II. 2010 ce modifica art. I din ordinul mai sus-mentionat, atribuirea dreptului de pescuit recreativ/sportiv in habitarele piscicole naturale se face de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA). Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de ANPA si eliberate prin asociatiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite.

Pentru mai multe informatii va sugeram sa contactati Filiala ANPA Tulcea, Str. Portulur nr.14. sediu IBEROM, et II, tel: 0240.535029.

– In ce priveste accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, aplicarea tarifelor prevazute la pozitiile 22 – 24, din Ordinul Ministrului mediului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, este suspendata pana la data de 31 martie 2010, conform Ordinului nr. 1775/30.12.2009 emis de Ministerul Mediului si Padurilor.

In prezent intrarea turistilor in R.B.D.D. se face in baza permisului de acces, obtinut de la A.R.B.D.D. Tulcea si este conditionat de plata unei taxe de 10 lei/persoana/sejur. Incasarea taxei de intrare in scop turistic stabilita conform Horararii Consiliului Judetean Tulcea nr. 141/12. 2009 se poate face la sediul A.R.B.D.D. Tulcea str. Portului nr. 34 A, de Luni – Vineri: 08.00 – 16.00. In afara orelor de program incasarea taxei se face la operatorii economici cu activitate de turism mandatati de Consiliul Judetean Tulcea.

Cu stima,

GUVERNATOR,

Grigore BABOIANU

Ok, si acum sa traducem:

1. De pescuit in Delta se ocupa ANPA Tulcea, dupa spusele ARBDD. Sigur stim ca tarifele permiselor au ramas neschimbate, dar sunt eliberate prin asociatiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite. Vom reveni cu informatii de la ANPA.

2. Ca turist, pentru accesul in Delta trebuie sa platesti:

  • Taxa de intrare in scop turistic in rezervatie, platita la A.R.B.D.D. Tulcea – valoare 10 lei/persoana/sejur;
  • Permis de acces in rezervatie pentru turisti: persoana/zi 5 lei; persoana/saptamana 15 lei; persoana/an 30 lei (valabil de la 01.04.2010);
  • Permis de acces pentru nave si ambarcatiuni: nava, ambarcatiune/an 100 lei; nava, ambarcatiune/sejur 20 lei (valabil de la 01.04.2010);
  • Permis de acces pentru autovehicule: autovehicul/an 100 lei; autovehicul/zi 10 lei (valabil de la 01.04.2010).

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

9 COMENTARII

  1. „In afara orelor de program incasarea taxei se face la operatorii economici cu activitate de turism mandatati de Consiliul Judetean Tulcea.”
    Care sunt acestia si unde sunt locatiile respective??

  2. Referitor la plata taxei,o solutie buna ar fi sa se puna la dispozitie plata on-line ca mai toate institutiile ce incaseaza taxe.Este un mare avantaj pentru cei care vin de la o distanta mai mare si care cred eu sant majoritari si pentru A.R.B.D.D. ca-si incaseze taxa mai usor si fara sa plateasca un numar mare de personal pentru acest serviciu.Controlul se poate face tot electronic,sa verifice in baza de date daca ai platit,pana i-ti trimit ei confirmarea adica permisul prin posta (eventual).
    Aceasta varianta nu cred ca ar fi o investitie prea mare in raport cu venitul obtinut din taxe.De exemplu eu personal ar trebui in conditiile actuale sa ajung la Tulcea,sa platesc apoi sa ajung la Razem,ceea ce inseamna multi km si timp pierdut.

  3. Doru – eu platesc anual si este un cosmar. Si pentru taxa de pescar si pt cea de barca si pt cea de turist.
    Cea mai simpla metoda este gasirea unui „prieten” in Tulcea…
    De controlat – te controleaza – cel putin pt taxa de pescar si cea de barca – eu dau „noroc” cu Biosfera aproape anual (asta desi cunosc barca si personajul)…
    In 20 de ani „democratici” de batut Delta nu m-a intrebat nimeni de taxa de turist – la nivel de control.
    A existat o perioada cand diverse zone erau concesionate si taxa o incasa concesionarul – pur si simplu venea pe balta la tine si iti taia chitanta.

    ARBDD reamenajeaza(lucrari de intretinere) si populeaza cu banii din taxe. Cel putin asa spun ei.
    Nu exista decat in Tulcea punct turistic. A fost unul pe la Murighiol dar a cazut… PS. Nu ai voie sa pui bariera pe sosea judeteana 🙂

  4. Ti se pare normal sa cauti tu ca turist sediul lor?? Ai platit probabil taxa anuala pentru ca esti heavy-user de Delta.
    Dar cei care vin ocazional si care ar reprezenta grosul incasarilor?
    Si eu consider ca e corect, dar eu ajung intotdeauna in Tulcea vineri seara la ora 9, poate 10, poate 12. Unde platesc taxa?
    Mi se pare normal sa exista ghisee cu program prelungit pe principalele rute de acces.

  5. Merg de multi ani in Delta Dunarii si nu am vazut niciun ghiseu de incasare. De ce nu exista acest ghiseu de incasare si de informare turistica la punctele de acces rutier si naval in Delta?
    De ce nu m-a controlat nimeni pana acum?
    Ce face ARBDD-ul cu aceste taxe?
    Cum ma convinge Statul roman prin aceste organisme sa protejez sau sa platesc pentru protectia celui mai nou pamant al tarii?
    Intrebari fara raspuns. Deocamdata, poate imi raspunde cineva.

    A fi curios cate taxe a incasat ARBDD-ul prin ghiseul lor din Tulcea, unde sigur nu calca decat reprezentantii agentiilor de turism care practica turismul organizat (din cand in cand).

    As vrea sa platesc aceste taxe in mod NORMAL si CIVILIZAT. O bariera de acces la Malcoci de exemplu ar fi o solutie ideala de a tripla aceste incasari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Celic Dere judetul Tulcea

Galerii fotografii Manastirea Celic Dere

0
Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire...

RECOMANDAM