joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariAutomat de permise ARBDD instalat in localitatea Corbu

Automat de permise ARBDD instalat in localitatea Corbu

Pentru a veni în sprijinul vizitatorilor Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din zona judeţului Constanţa, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a instalat in data de 21 iulie 2016, un automat de eliberare permise în localitatea Corbu. Acesta este amplasat la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.
În conformitate cu Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, accesul persoanelor fizice în perimetrul rezervaţiei în scop turistic şi recreativ-sportiv, cu excepţia localnicilor, se face după achitarea tarifelor stabilite, în baza permisului de acces emis de Administraţia Rezervaţiei.

Tipurile de permise eliberate non-stop de către automat sunt: Permisul de acces în RBDD pentru turişti, Permisul de acces în RBDD pentru autovehicule, Permis de pescuit recreativ/sportiv RBDD

La automate, achitarea contravalorii permiselor, stabilite prin Ordinul Ministrului Mediului şi Pădurilor nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, se poate face cu numerar sau cu card bancar. Introducerea datelor de identificare a persoanelor se poate realiza fie prin scanarea cărţii de identitate, fie prin introducerea manuală a datelor. Utilizatorul este îndrumat, pas cu pas, prin afişarea instrucţiunilor de utilizare atât pe ecranul aparatului cât şi în proximitatea automatului.

Plata tarifelor şi eliberarea permiselor de acces sau pescuit se poate face, în regim non-stop, de la automatele pentru eliberarea permiselor amplasate la: Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; în localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi, începând de ieri, la Corbu, la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.

De asemenea puteţi obţine permisele de acces de la Centrele de Informare şi documentare din localităţile Sulina, Crişan, Sf. Gheorghe şi Murighiol, conform programului afişat pe website-ul oficial al ARBDD, http://www.ddbra.ro/activitati/turism/centrele-de-informare-si-educatie-ecologica .

O altă modalitate de obţinere a permiselor este online, prin aplicaţia implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei,  prin intermediul căreia se pot obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.

Sursa: comunicat presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM