vineri, 29 martie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseCe poti face in Delta Dunarii – sa pescuiesti

Ce poti face in Delta Dunarii – sa pescuiesti

„Te duci in Delta la pescuit, nu? „ Intrebare clasica si oarecum legitima tinand cont ca pentru un sfert dintre persoane, a merge in Delta inseamna a merge la pescuit.

Domnii mei, nu mai este ca pe vremuri, cand te prezentai in Delta cu-n bat si prindeai peste in orice ochi de apa. De ceva vreme bune s-a cam rarit treaba, ca sa nu zic ca „s-a racit” si din nefericire pescuitul a devenit mai mult o actiune de urmarire decat un mod de relaxare. Complicata treaba, mergi pe recomandari, usor, usor te transformi fara sa-ti dai seama in detectiv, dai telefoane sa afli unde musca stiuca, la ce mananca crapul, unde s-a ascuns somnul, urmaresti unde se duc pescarii, te ancorezi acolo unde-s cele mai multe barci chiar daca nu stii ce-i cu ele acolo, ca pe vremea lui ne’a Nicu cand te asezai la coada fara sa stii ce o sa vina si daca o sa vina ceva. Esti gata sa „cinstesti” pe oricine iti vinde un pont.

pescuit-stiuca-delta-dunarii-1

A devenit de rasu’ plansu’ faze de genul: se intalnesc pe un lac 3 barci cu pescari la stiuca, asa la o barfa mica, la un schimb de sticle „antistres” si intr-un sfert de ora constati ca zona s-a populat subit cu inca 10 barci care pe principiul unde-i gramada mai mare acolo-i stiuca! Deceptie mare, cum e si normal, si cum nu cade nimic uite ca barcile incep sa zburde cu motoarele turate la maxim care mai incotro, in cautarea de alte aglomerari de barci. Faze de acest fel sunt la pescarii de stiuca.

Frumos este si la pescarii pe stationar, unde se vaneaza locurile, unde se nadeste din abundenta si la o mica greseala, altii le ocupa locul gata preparat. Sa te tii scandaluri dupa! Nu e peste, lumea-i stresata in loc sa fie relaxata. Stiti vorba aia: „pescuiesc ca sa ma relaxez”! Uitati-o!

pescuit-stationar-delta-dunarii-1

Este din ce in ce mai greu sa pleci satisfacut din Delta acum cand pescuitul a devenit o adevarata loterie. Ce este clar, este faptul ca nu mai are balta peste. Motivele le stim sau le banuim cu totii si nu are rost sa le insiram aici. Trebuie doar sa vedem realitatea si sa ne adaptam rapid daca vrem sa mai avem partide de pescuit memorabile in Delta. Nimanui nu-i convine sa bata atata drum, sa cheltuiasca o gramada de bani si nici macar sa nu aiba ceva de aruncat in traista. Ca trebuie sa recunoastem ca mai toata lumea pescareasca amatoriceasca si „sportiva” pleaca cu ceva pesti la pachet din baltile Deltei.

Bine, mai exista si alternativa incintelor private, unde cu un supliment financiar consistent poti pescui in regim pur sportiv catch&release. Aici ai o garantie ca exista o densitate mult mai mare de peste la m3 de apa. Dar ce farmec mai are pescuitul cand practici cum ar zice unii „acvaristica„? Pai, daca se continua in ritmul asta actiunea de exterminare a populatiei piscicole, singurele alternative viabile de a prinde pesti in Delta Dunarii or sa o reprezinte incintele private.

Cei care merg frecvent in delta cunosc prea bine aceste lucruri. Zilele trecute citeam o discutie pe un grup de pescari pe facebook in care cineva se plangea ca pe locurile cunoscute si batute de ani de zile nu a prins nimic. Mai grav era ca nici localnicii nu aveau vreo alternativa, vreun loc secret de unde sa mai scoata ceva peste.

Cat ne priveste, ori am fost de fiecare data norocosi, ori am avut parte de ghizi buni cu informatii pe bune, ori am avut inspiratie in alegerea nalucilor, dar de fiecare data am reusit sa avem parte de partide de pescuit satisfacatoare si nu de putine ori, excelente.

Ca zona de pescuit am ales Mila 23 pentru ca este „in buricul targului” cum s-ar zice, avand in jur o multitudine de lacuri si canale unde sa pescuiesc dupa salau, stiuca si biban. Ai de ales in a merge pe cont propriu sau sa cumperi un pachet ce include totul. Ca organizare, logistica noi am ales sa nu ne mai ducem de ceva ani de capul nostru la pescuit in Delta Dunarii pentru ca nu avem chef sa dam gherle, asa cum se spune in limbajul nostru pescaresc. In plus, preturile la barci pe zi de pescuit (daca gasesti) ne-au linistit, asa ca in loc sa ne mai enervam am ales pachetele oferite de agentia Descopera Delta Dunarii pe care o recomandam in special celor care cauta rapitorii.

Sa aveti fir intins si sa nu uitati sa pescuiti responsabil!

Mai poti citi din cadrul seriei de articole „Ce poti face in Delta Dunarii” si articolele:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

pescuit la scrumbie

Pescuitul sezonier la scrumbie în Rezervația Biosferei Delta Dunării 2024 –...

0
Activitatea de pescuit sezonier la scrumbie 2024 se va desfăşura cu respectarea legislaţiei specifice de protecţia mediului în vigoare și a următoarelor condiţii prevăzute...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0