3.9 C
Tulcea
16 ianuarie, 2022

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Tariful nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.
Achitarea tarifului de intrare în scop turistic stabilit conform ORDINULUI   Nr. 610 din 19 mai 2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, emis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, se poate face:
a) la automatele de eliberare permise non-stop, cu numerar sau card bancar la automatele sunt amplasate in Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; in localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea in localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce inspre plaja, la pensiunea „Papa’n drum”. Automatele din Jurilovca si Corbu sunt nefunctionale pe perioada de iarna.
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD.
c) de asemenea puteti obţine permisele de acces, cu numerar, de la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan.
Tariful de intrare nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989, precum si persoanelor fizice care au domiciliul In perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur.
Incasarea tarifelor pentru accesul cu ambarcatiune pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se poate face:
a) la automatele de eliberare permise non-stop, cu numerar sau card bancar.
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD.
d) cu numerar, de la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan.
Tariful nu se aplica pentru persoanele fizice care au domiciliul In perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi . Incasarea tarifelor pentru accesul cu cu autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face:
a) la automatele de eliberare permise non-stop, cu numerar sau card bancar.
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD.
d) cu numerar, de la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan.

Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Permisul de pescuit recreativ/ sportiv se elibereaza fara perceperea de taxe şi tarife.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se poate face astfel:


* Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate:

Date contact ARBDD Tulcea:
Tel:   +40 240 51 89 24
+40 240 51 89 25
Fax:  +40 240 51 89 75
e-mail: arbdd@ddbra.ro

39 COMENTARII

 1. Buna ziua! Daca merg 3 zile la Jurilovca, trebuie sa iau permis pentru masina 3 zile individual sau exista o optiune de 7 zile sau unde pot pune ziua de intrare in Delta si ziua de iesire>

 2. Bună ziua am făcut plata online ptr toate permisele de care am nevoie ptr perioada 21-22 luna octombrie 2021 dar nu știu cum sa scot permisele ca să le am și la mine în caz de control mulțumesc

  • Lista localităților limitrofe RBDD
   Județul Tulcea: Tulcea, Parcheș, Somova, Mineri, Isaccea, Luncavița, Grindu, Nufăru, Malcoci, Victoria, Băltenii de Sus, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Dunăvățu de Sus, Dunăvățu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarichioi, Enisala, Sălcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Vișina, Baia
   Județul Constanța: Năvodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntași, Săcele, Corbu, Vadu
   Județul Galați: Galați

 3. Sunteti niște i*****li cei care ati ajuns in funcții de conducere. Niște aplaudaci politic. Incompetenților luati exemplu de la bulgari care nu au taxe de biosfera, au adus containere de gunoi si aduna turiști din toată Europa .Mai mult câștiga statul bulgar cu turiști offcamping

 4. Inteleg ca accesul in RBDD a unui elev in varsta de 8 ani se face doar in baza unui permis de turist (eliberat gratuit). Am inteles CORECT?

  Am platit si am primit permisele acces turisti pentru parinti, dar la inscrierea copilului pentru eliberarea permisului pe siteul ABRDD primesc acest mesaj: O eroare a aparut in timpul procesarii cererii dvs.

 5. Salutare
  Daca ajung cu masina mica la Jurilovca si traversez cu vaporul la Gura Portitei imi trebuie permis atat pentru masina cat si nominal ?

 6. Buna ziua,

  Daca doresc sa pescuiesc in zona Somova si detin permis de pescuit pentru Delta mai este necesar si permisul de turist?

  Multumesc

 7. Am fost amendat cu suma de 700 lei pentru ca masina cu care m-am deplasat la pescuit si pentru care aveam permis de acces auto in delta, a fost parcata in pădure langa locul de pescuit. Eram la 40-50 de metri de strada principala ce duce către chilia pana in punctul de frontiera. Voi contesta amenda si le voi face si o reclamație, pentru ca nu mi se pare corect. Aveam toate actele necesare.

 8. Salut, in data de 3 iunie , se organizeaza o excursie la delta dunarii, am inteles ca taxa de pescuit este 5 lei o zi, vreau sa aflu pretul corect , ca pescuiesc doar eu

   • Buna ziua. Am citit totul despre permisele in arbdd dar tot n-am inteles,daca eu locuiesc in orasul Tulcea,am buletin de Tulcea, deci traiesc in arbdd, mai am nevoie de permis de acces cu masina pana pe malul unei ape din arbdd?

 9. Buna ziua
  Daca doresc sa campez in zona plaja Grindu Chituc cu autorulota facuta din Dacia Dokker pot stationa la mai mult de 150 de metri de linia apei?

 10. buna ziua. vreau sa platesc taxa de pescuit cum era inainte si sa retin pestele in limitele legale asta daca am noroc sa prind ceva.vorbesc in numele mai multor pescari.putem sa mai apelam la serviciile ARBDD-ului. sau ne orientam spre alte zone.suntem din vrancea dar si aici la noi toate lacurile de acumulare sunt branconate cu acceptul ajvps-ului si anpa .pina anul trecut am pescuit pe chilia si am fost multumit de cum si-au facut treaba politia de frontiera si celelalte structuri de control.nu se branconeaza si nu se fura.multumesc .astept raspuns

 11. Buna seara, daca dorim sa campam 1 noapte cu cortul pe plaja vadul ce taxa ar trebui sa achitam mai exact si pe langa accesul de persoana in rezervatie ce ar trebui sa mai achitam? Va multumesc!

  • a) la automatele de eliberare permise non-stop
   b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD.
   c) la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan.
   d) trimitand un SMS la numarul 7494

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here