14 C
Tulcea
19 septembrie, 2018

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Tariful nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.
 
Achitarea tarifului de intrare în scop turistic stabilit conform ORDINULUI   Nr. 610 din 19 mai 2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, emis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, se poate face:
 
a) cu numerar la: sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), de Luni – Joi: 08.00 – 16.30; Vineri: 08.00 – 14.00, sau la Centrele de Informare din localităţile din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (Chilia Veche, Sulina, Crisan)
b) la automatele de eliberare permise non-stop. Automatele sunt amplasate in Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; în localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.
c) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
d) de asemenea puteţi obţine permisele de acces de la Centrele de Informare şi documentare din localităţile Chilia Veche, Sulina, Crisan, conform programului afişat pe website-ul oficial al ARBDD
 
 
Permis de intrare – fata   Permis de intrare – verso
 

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur. Incasarea tarifelor pentru accesul cu nave si ambarcatiuni pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii conform urmatorului program: Luni – Vineri: 08.00 – 16.00.
 
 
Permis ambarcatiuni – fata   Permis ambarcatiuni – verso
 

Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi. . Incasarea tarifelor pentru accesul cu cu autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii conform urmatorului program: Luni – Vineri: 08.00 – 16.00.
 
 
Permis auto – fata   Permis auto -verso
 

Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 
UPDATE 2017: Potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, permisul de pescuit recreati v sisportiv în rezervaţie se eliberează fără perceperea de taxe si tarife conform Art. 23.
 
Conform Ordinului privind aprobarea condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate, permisul permisul de pescuit pescuit recreativ/sportiv recreativ/sportiv este:
• un document cu regim special, înseriat
• nominal şi netransmisibil
• se eliberează anual.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se poate face astfel:

 • la automatele de eliberare permise non-stop. Automatele sunt amplasate la Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; în localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.
 • la Centrele Centrele de Informare Informare din perimetrul perimetrul Rezerva Rezervaţiei Biosferei Biosferei Delta Dunării (Chilia Veche, Sulina, Cri şan, Sfântu Gheorghe) şi limitrofe (Murighiol).
 • prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
 
Permis pescuit – fata   Permis pescuit – verso
 

Pentru persoanele persoanele juridice: Contravaloarea permiselor de acces poate fi achitata si prin virament bancar, în contul ARBDD nr. RO96TREZ64120E365000XXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040. Este necesar să aibă menţionat la explicaţii:
•tarif acces pentru persoane
•tarif acces pentru autovehicule
•tarif acces pentru ambarcaţiuni
La solicitarea organelor de control, vizitatorii trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii pe durata vizitei in perimetrul RBDD.


* Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate:

Date contact ARBDD Tulcea:
Tel:   +40 240 51 89 24
+40 240 51 89 25
Fax:  +40 240 51 89 75
e-mail: arbdd@ddbra.ro

** Articolul prezent cuprinde perioada 2012 – prezent. Pagina actualizata 2018

166 COMENTARII

 1. A-și vrea sa merg la mahmudia 5 zile, pot pescui pe aceea bucla sau nu am voie și dacă da de ce am nevoie având in vedere ca am o barca gounflabila dar fără motor? Va multumesc

 2. oare nu s-ar putea instala 2-3 tonomate pt. permise undeva in zona benzinariei de la bac? nu de alta , dar asa s-ar rezolva si problema parcarii pt cei ce venim din tara cu masinile…. stiti ce se intampla -mai ales vinerea si sambata la sediul ARBDD-ului(ma refer la spatiile de parcare din zona respectiva).In zona bacului ar fi suficient spatiu si ar fi bine si pt. noi cei care mergem spre Tudor Vladimirescu; pe de-o parte ar fi comod si practic pt noi si ,pe de alta parte, s-ar evita aglomerarea parcarii de la ARBDD.Nu e de acceptat sa fac 4 ore de la Buzau la Tulcea si sa mai stau o ora si 20 minute la coada la tonomat pt permis….eram tentat sa renunt si sa fac cale intoarsa…..dar am inghitit-o si am continuat pine trebuie….!lanul initial cu,,,,,, „MULTUMIRILE” SI „FELICITARILE de rigoare la adresa Ministerului Turismului si ARBDD-ului. poate citeste si cine trebuie….!

 3. Ma fratilor ,eu am o nedumerire.De ce mai scoatem permise de pescuit daca ele sunt gratuite pentru toti?Si alta .PERMISUL DE ACCES in ARBDD are valabilitate un an de zile sau la 31 decembrie se termina valabilitatea ? Nu de alta dar daca stau sa ma gandesc ,ian-feb-mart nu prea ai ce cauta in delta april-mai si o saptămînă din iunie
  e prohibitie si mai raman vreo 6 luni de ,,ACCES,,Și daca il scoti in august sa fie valabil numai pana la 31 dec.?
  ,,CURAT,, MURDAR COANE ARBDD-ULE

 4. daca vin pe Sireasa 4 zile cu o barca gonfrabila de 3 persoane cu motor de 2,2CP trebuie sa platesc taxa pt. ambarcatiune pe tot anul ,sau exista posibilitatea sa platesc doar pt. cele 4 zile ?

 5. La Dunavat se practica pescuitul in prohibitie fara probleme.Am fost de 1Mai 2018 si localnicii intindeau seara plasele fara nici o jena,poti sa gasesti peste de cumparat in multe locuri.Prohibitia este doar pe hartie.

 6. Buna seara,
  Am si eu o intrebare.Ce inseamna cursul vechi al bratului SF Gheorghe? Care e mentionat ca inchis.
  Mai exact asta „Cursul vechi al Bratului Sf. Gheorghe, tot timpul anului, cu exceptia zonei cuprinse intre km. 16 si km. 20”
  Multumesc

 7. trebuiesc aduse mai multe tonomate electronice de plata si mai mult personal la ghisee. Ultima data cand am platit am stat 1 ora jumate la coada

 8. pt cei care au mai fost la Vadu,se poate merge familii cu cei mici ,spun asta din pricina nudistilor.care stie rag sa imi raspunda.
  sa pot lua si eu o hotarare

 9. Vin peste 2 saptamani in dunavat , pot campa pe sf.gheorghe? Nu vreau sa iau amenda. Sau exista vreun loc amenajat pentru a pune cortul ? Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT - confort si traditie in Delta Dunarii

Delta Dunarii are farmecul ei aparte si surprinde cu peisaje pitoresti in fiecare anotimp. Toamna, spre exemplu, nimic nu este mai placut decat sa pornesti aventura pe canalele Deltei, sa te cufunzi in raiul pasarilor si sa simti cum stuful, nuferii si salciile te imbratiseaza. Pentru…

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…