21 C
Tulcea
19 iulie, 2018

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Tariful nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.
 
Achitarea tarifului de intrare în scop turistic stabilit conform ORDINULUI   Nr. 610 din 19 mai 2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, emis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, se poate face:
 
a) cu numerar la: sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), de Luni – Joi: 08.00 – 16.30; Vineri: 08.00 – 14.00, sau la Centrele de Informare din localităţile din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (Chilia Veche, Sulina, Crisan)
b) la automatele de eliberare permise non-stop. Automatele sunt amplasate in Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; în localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.
c) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
d) de asemenea puteţi obţine permisele de acces de la Centrele de Informare şi documentare din localităţile Chilia Veche, Sulina, Crisan, conform programului afişat pe website-ul oficial al ARBDD
 
 
Permis de intrare – fata   Permis de intrare – verso
 

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur. Incasarea tarifelor pentru accesul cu nave si ambarcatiuni pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii conform urmatorului program: Luni – Vineri: 08.00 – 16.00.
 
 
Permis ambarcatiuni – fata   Permis ambarcatiuni – verso
 

Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi. . Incasarea tarifelor pentru accesul cu cu autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii conform urmatorului program: Luni – Vineri: 08.00 – 16.00.
 
 
Permis auto – fata   Permis auto -verso
 

Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 
UPDATE 2017: Potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, permisul de pescuit recreati v sisportiv în rezervaţie se eliberează fără perceperea de taxe si tarife conform Art. 23.
 
Conform Ordinului privind aprobarea condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate, permisul permisul de pescuit pescuit recreativ/sportiv recreativ/sportiv este:
• un document cu regim special, înseriat
• nominal şi netransmisibil
• se eliberează anual.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se poate face astfel:

 • la automatele de eliberare permise non-stop. Automatele sunt amplasate la Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; în localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea în localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce înspre plajă, la pensiunea „Papa’n drum”.
 • la Centrele Centrele de Informare Informare din perimetrul perimetrul Rezerva Rezervaţiei Biosferei Biosferei Delta Dunării (Chilia Veche, Sulina, Cri şan, Sfântu Gheorghe) şi limitrofe (Murighiol).
 • prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
 
Permis pescuit – fata   Permis pescuit – verso
 

Pentru persoanele persoanele juridice: Contravaloarea permiselor de acces poate fi achitata si prin virament bancar, în contul ARBDD nr. RO96TREZ64120E365000XXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040. Este necesar să aibă menţionat la explicaţii:
•tarif acces pentru persoane
•tarif acces pentru autovehicule
•tarif acces pentru ambarcaţiuni
La solicitarea organelor de control, vizitatorii trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii pe durata vizitei in perimetrul RBDD.


* Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate:

Date contact ARBDD Tulcea:
Tel:   +40 240 51 89 24
+40 240 51 89 25
Fax:  +40 240 51 89 75
e-mail: arbdd@ddbra.ro

** Articolul prezent cuprinde perioada 2012 – prezent. Pagina actualizata 2018

165 COMENTARII

 1. Nu va suparati ….Politia de frontiera si Ecologistii cu toti braconierii acoliti si hoti care braconeaza si dau la Borna electrica sau cu tot felul de plase neautorizate in toate zonele in care voi cereti bani de la turisti asa de moaka sau cu scopul de ai indeparta si sa nu mai calce in si asa saraca si vai de mama ei zona unde se vinde peste braconat si vinat…..AU SAU NU PERMIS DE MASINA<DE BARCA<DE PESCUIT<SAU DE RESPIRAT aer si hotie pe fata care voi ati inventat…??????aia care vind sturion si icre negre la "negru"au autorizatie?????sau aia care impart pestele cu politia frontiera si fac bara bara cu aia de la Tv Sulina???Crescendo????au permis ?????daca vreti va dau toate numele de hoti si braconieri din Sulina,numele si ce fac toti politistii si jmecherii din zona asa zisa de frontiera ….acum cind NU MAI ESTE PESTE de loc vreti si voi permis si taxe????pina acum ce ati pazit???ati pazit mafia care fura zeci de tone in fiecare zi sa dea profit la animalele care au blat cu guvernul si scirbele care au cumparat delta ..??????o sa va omoare localnicii daca mai traiesc si pescarii ,iar de turisti nu va faceti voi grija nu vor mai calca in viata lor in delta k nui mosia voastra si nici ce sa le oferiti nu aveti prea mult …asa ca ….k…k…./bagati norme antipoluare si legi drastice contra braconajului si vinzarii neautorizate de peste scump mai bine nu impiedicati pescarii sportivi sau turistii ca nu aia saracesc delta !!!!VOI care o aparati si o legiferati ati distrus TOT!!!!nimic nu a mai ramas …daca dai la peste cu batul in balta numai "capatini de mango"si vise prinzi ….acum 10 ani sarea pestele in barca cu visle…..vai de bogatia deltei….sa ajuns rau!!!pacat ca era ultima frontiera -pacat!!!

  • Vere ii doare-n … de noi toti romanii din tara ,asta este tara numai a lor tu esti un caine maidanez care latra aiurea ….fura si tu ca asa suntem noi roamnii primitori si hoti ( si mari CRESTINI )……mai puneti si o voi care mai cititi aici cateva calitati.

  • Acum ceea ce spui este la o scara prea mica ,nu avem noi idee cate maini se scalda in masacrarea deltei si a scopului ancestral al acesteia ,,,,noi romanii adevarati din romania suntem sclavi pe mosia celor ce au fost pusi in functii tot de catre noi si si-au permis sa ne bage mainile in buzunare lasandune cu gurile cascate la ceea ce se intampla in jurul nostru….ei cei ce sunt presupusii aparatori ai legii asa zisii caini de la stana ei sunt primii care isi mananca oile din stana si in caz ca ai ceva de spus sau de comentat tot tu vei sfarsii atacat si sfasiat ………singura solutie e plecarea din tara asta …..si de gandirea asta ca fura si tu ca asa suntem noi romanii sunt satul de aceea nu se misca nik in tara asta pentru ca majoritatea gandesc asa si rezultatele se vad

 2. Dece nu avem voie sa pescuim pe bratul Chilia protejata de un anumit dom sau de o anumita asociatie cu taxe pe an fabuloase sau cu taxe pe zi fclosind chitantiere neadecvate. nu ai voie sa te stabilesti cu cortul pe bratele aferente bratului Chilia acestia se folosesc de politia locala de anumite persoane si esti nevoit sa pleci in alte directi. LUOIU DE APA se situiaza pe zeci de kilometri.Poate sti cineva adevaru.

  • Din cate stiu eu nu ai voie sa campezi la cort nicaieri pe teritoriul rezervatiei delta dunarii. Singurul loc amenajat din delta pentru campare la cort este la Sf. Gheorghe. Cat despre chitante si alte taxe nu sunt in masura sa-ti spun.

 3. va salut !am si eu o nelamurire referitoare la permisul de pescuit;daca platesc taxa la RBDD pe un an permisul este valabil si pe dunare ? multumesc anticipat

  • Daca platesti taxa la Biosfera, aceasta este valabila strict pe arealul Rezervatiei, inclusiv tronsoanele/bratele de Dunare aferente rezervatiei. Pentru restul de Dunare iti trebuie permisul de la ANPA.

 4. In curand fiecare brat, ghiol, canalut va avea permis propriu, taxa separata. Si ANPA si ARBDD vor taxa cum vor apuca. Eventual si politia de frontiera.

 5. sint pensionat pe caz de boala(handicap accentuat).as dori sa merg o saptamina,la pescuit in localitatea partizani,sa pescuiesc pe dunare.este necesar sa am permis? astept un raspuns,cu multumiri: toni

 6. buna ziua,vreau sa ne ducem 2 cupluri in delta undeva la mijlocul lui iulie.vrem undeva la dunavatul de jos.noi vrem sa campam la cort cateva zile..si un pescuit asa de umplut timpul.as putea sti ce reguli sunt?daca fac focul in cutia de gratar e in regula?adica nu vine cineva sa se ia de noi?si ce taxa trebuie achitata?va multumesc

 7. Toti se plang ca nu se duce lumea in pensiuni,ca merg cu cortul si stau in conditii lipsite de igiena si ca nimeni nu ia nici o masura.PAI DE CE MERGEM IN DELTA?NU POTI SIMTI ADEVARATUL FARMEC AL DELTEI STAND LA O PENSIUNE,LA GRAMADA CU TOT FELUL DE PETRECARETI,UNDE NUMAI RELAXARE NU E.ASA CA MAI BINE MERGI CU CORTUL,UNDE E LINISTE SI SANATATE,STAND 3 SAU 4 ZILE IN SALBATICIE E SUPER,FARA TV,STIRI SI MAI ALES MANELE.Lasati-ne fratilor sa simtim cu adevarat liberi,cei care iubesc cu adevarat natura nu o vor distruge,ptr.ceilalti care fac rau luati masuri,ia aplicatile niste amenzi tapene 5000 lei sa zicem ptr.nerespectarea regulilor aferente zonei si sa vezi cum se civilizeaza si X sau Y .Asa sa facut peste tot,aplicandu-se amenzi foarte mari,nu obligand toata lumea sa mearga la pensiune sau camping,la gramada.

 8. salut ,imi cer scuze daca par un pic cam neinformat.as dori sa merg in vara aceasta vreo 2-3 zile in Delta la pescuit(inca nu stiu unde,si in ce zona,nu sint inca decis)eu eliberez tot pestele,nu am avut niciodata permis de pescuit in tara,datorita faptului ca stau O SAPTAMINA SAU DOUA PE AN.intrebarea mea este ,as putea sa optin un permis pt o saptamina(asa zis ocazional)cum as fi un turist oarecare care vine la pescuit o saptamina in Romania

  • Salut. Pai … scrie aici tot ce ai intrebat.
   Iti trebuie permisului de intrare in rezervatie: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an
   si
   Permisului de pescuit recreativ/ sportiv: 30 lei persoana/ an
   Toate acestea se elibereaza de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

 9. buna ziua info-delta,am si eu o intrebare legata de pescuitul pe bratul chilia.vreau sa pescuiesc in zona concesionata de dl.raduta mai precis zona ostrov-tataru si as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si cit este plata pe zi de persoana daca se poate va rog.va multumesc

 10. buna ziua info delta,am si eu o intrebare legata de pescuitul pe bratul chilia.cit costa permisul de pescuit pe granita si de unde se procura?

  • Avizul se elibereaza gratuit. Cererile le veti trimite pe adresa Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Tulcea, din strada Isaccei, nr. 173, judetul Tulcea sau pe nr. de fax 0240.534996. Adresa Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Tulcea, este strada Isaccei nr. 173. Numerele de telefon: 0240.534160 sau 0240.534161 , fax: 0240.534996, e-mail: frontiera@ ijpftulcea.ro

 11. Am si eu o nelamurire…si anume:
  -permisele de acces, de pescuit si de acces auto sunt valabile un an de zile de la data cand le achizitionezi sau pana la sfarsitul anului in curs….
  Nu am gasit nimic in legatura cu aceasta chestie….daca stie cineva va rog sa-mi spuneti.
  Va multumesc!

 12. buna ziua,
  doresc sa vizitez o zi plajele vadu/corbu.
  am citit mai sus, modalitatile de plata taxa acces in rezervatia delta dunarii, si pentru 2 persoane+un autoturism, voi achita 5lei/persoana*2+10lei/ autoturism= 20 lei, prin mandat postal.va fi suficient sa prezint organelor de control, la un posibil control, mandatul postal? iar legat de autoturism, inteleg ca acesta va fi lasat in sat, pentru ca drumul de acces spre plaja este destul de prost. exista parcare?(cred ca este o intrebare nefireasca) sau se lasa autoturismul pe „marginea drumului” ?:) multumesc frumos.

  • Mihaela, atat la Corbu cat si la Vadu ai cale lunga din sat pana la plaja. Toata lumea ajunge cu masina la plaja, mai greu la Corbu atunci cand a batut vantul puternic si a adus nisip pe drum risti sa te impotmolesti cu masina. La Vadu ajungi fara probleme.
   O sa ramai surprinsa de cate masini pot fi in zona.Foarte multe! Majoritatea celor ce ajung acolo habar nu au de taxe de intrare sau de taxe de masina. Asa cum zici tu cred ca-i prea cinstit. Poti strica un telefon la cei de la ARBDD Tulcea 0240518945.

 13. Buna ziua,
  pentru pescuit pe Chilia zona Periprava sau ostrovul Tataru as avea nevoie din cate am citit mai sus: PG-ul se elibereaza pe Str. Isaccei 103 ( anul trecut era gratuit) si permisul de intrare in ARBDD din cladirea rezervatiei aflata pa faleza si costa 30 lei . Taxa de barca de 100 ron este platita .Mai este nevoie de altceva ?
  P.S. Daca tot pierd timpul dupa permise as lua si ANPA care anul trecut era pe undeva intr-o casa mai greu de gasit. Stii cumva adresa actuala de unde se poate ridica si ANPA ?
  Multumesc .

 14. Buna ziua,
  Am inteles faptul ca permisul de pescuit pentru pensionari este gratuit dar nu am inteles daca pensionarul respectiv trebuie sa aiba acel tichet eliberat si completat de ARBDD sau e suficient cuponul de pensie. Va multumesc.

 15. sall!
  o lamurire as vrea si eu:
  permisul de pescuit se plateste numai la tulcea sau se poate si altundeva in tara? banci, adm financiare ….etc.!
  respect!

  • Contravaloarea permiselor mai poate fi achitata atat prin mandat postal, cat si prin virament bancar, in contul institutiei noastre nr. R085TREZ6415032xxx000263, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040, specificand la explicatii:

   Tarif acces pentru persoane
   Tarif acces pentru autoturism (nr auto)
   Tarif acces pentru ambarcatiuni
   Tarif permis pescuit

   Pe durata vizitei in perimetrul RBDD turistul trebuie sa prezinte dovada platii catre organele de control.

 16. Am fost la sediu ARBDD de unde am ridicat Permisul de intrare si Permisul de pescuit.

  Le-am intrebat pe doamnele de la ghiseu daca pot achita respectivele permise prin mandat postal sau prin virament bancar ca sa nu ma mai deplasez la Tulcea.

  Se poate specificand pe ordinul de plata la explicatii functie de permisul achitat:

  • Tarif acces pentru persoane
  • Tarif acces pentru autoturism (nr auto)
  • Tarif acces pentru ambarcatiuni
  • Tarif permis pescuit
  • Numai versiunile pe an:
   – 30 lei persoana/an;
   – 10 lei elevi si studenti/an;
   – 10 lei persoane cu handicap usor si mediu/an;
   – gratuit persoane cu handicap grav/an;
   – gratuit pensionari si veterani de razboi/an.

 17. As dori sa stiu daca Pe dunarea Veche – de pe bratul sulina se pescuieste normal( exceptand portiunea Magearu- cn Bogdaproste)? sau regimul limitat se aplica pe toata Dunarea Veche (Sulina)?

 18. Salut,

  Ma pregatesc sa plec in Delta la sfarsitul acestei saptamani si imi iau si baiatul de 14 ani, care tocmai a intrat la liceu.
  Pentru Permisul de pescuit de la ARBDD trebuie sa fac dovada ca este elev si intrebarea este cu ce, ca de la liceu inca nu are nimic… Carnetul de elev din scoala generala ajuta la ceva? Cartea de identitate?

  Multumesc.

 19. Initial plec la pescuit 1 saptamana si platesc 15 lei . Daca se intampla sa traga pestele si mai stau 3 zile ( nu mai am unde sa platesc ) ce se poate intampla ? Ar trebui ca cei care vin sa controleze permise si alte taxe sa poata incasa si elibera chitante .

 20. saptamana viitoare as dori sa plec pe canalu 36 aprox 4 zile….din ce-am citit mai sus un permis de pescuit si un permis de intrare este de-ajuns? multumesc

  • Este de ajuns. In cazul in care doriti sa pescuiti pe granita (bratul Chilia) va mai trebuie Permisul de Granita (Avizul Politiei de Frontiera). Daca va aventurati cu masina va mai trebuie si permisul de acces auto

 21. am o intrebare ? sincer nu am gasit raspuns prin comentarii,vreau sa merg le sfarsitul luni pe Sf Gheorghe cu cortul,Am inteles ca nu este voie cu cortul decat in zonele special amenajate,si vorba cuiva”nu poti sa te simti bine de manele si agitatie”daca campez in alta zona ce se poate intampla? Multumesc anticipat

 22. SERVUS. VA ROG SA-MI SPUNE-TI DACA ESTE NECESAR PLATA ACCESULUI IN RBDD CA TURIST IN LOCALITATEA NUFARU UNDE DORESC SA PESCUIESC PE DUNARE.MULTUMESC

 23. SUNTETI VARZA….VREA OMUL SA FIE CORECT SI NU POATE…AM TELEFONAT LA ARBDD SI AM EXPLICAT DOAMNEI CA VREAU SA PLATESC TOT CEEA CE ESTE NECESAR PT A FI OK IN DELTA LA PESCUIT.SINGURA PROBLEMA PE CARE CU SIGURANTA O MAI AU SI FOARTE MULTI DINTRE VOI ESTE CA SERVICIUL NU IMI PERMITE SA AJUNG DECAT NOAPTEA TARZIU LA BAC.AM SPUS ,MA REPET…DACA ESTE VALABILA CHITANTA PLATITA LA BANCA IN CONTUL LOR… CUM PROCEDEZ SAU DACA ESTE VALABILA SA O PREZINT LA UN EVENTUAL CONTROL?! RASPUNSUL PRIMIT NU ESTE IN REGULA DECAT PREZENTAREA ACESTEIA.. ESTE PUR SI SIMPLU REA VOINTA .TOTUL ERA SIMPLU DACA SE VREA INTRADEVAR- PLATEAI LA BANCA ,IAR CU CHITANTELE TE PREZENTAI ORI LA BAC CU C.I BINENTELES ORI LA POL FRONTIERA SI ITI RIDICAI PERMISELE,DAR ASTA E ROMANIA SI NE DOARE IN SPATE DE PROBL.ALTORA CHIAR DACA VREM SA FIM CORECTI NU NI SE PERMITE…P.S NU ERA ASA GREU FIINDCA TOT SE FAC CONTROALE POLITIA CU ECOLOGISTI SI CE ERA MAI FRUMOS DECAT ATUNCI CAND TRECEAI DE POLITE SAU ERAI LA PESCUIT IN LOC SA TE SIMTI INFRACTOR SA TE BUCURI CA PRIMEAI PERMISELE IN LOC DE AMENDA!!

 24. Buna ziua,

  Impreuna cu mai multi prieteni vom merge la pescuit in Delta pe Bratul Chilia.
  Am platit prin mandat postal in 04.10. permisul de acces si permisul de pescuit pt fiecare dintre noi.
  Ajungem in Tulcea duminica 21.10. pe la ora 16,30-17.
  Ar exista posibilitatea sa ridicam permisele atunci?(de ex. de la portar/paznic sau alta varianta?)
  Deoarece cei de la politia de frontiera au nevoie de permisele noastre pentru a ne elibera avizul de pescuit pe granita, va rugam sa gasiti o solutie ca sa putem intra in posesia permiselor. Eventual se pot trimite prin posta sau curier si platim noi contravaloarea transportului?_
  Va pot trimite pe mail atasat copiile dupa CI,pasapoarte si dupa mandatele postale.
  Astept cu nerabdare raspuns din partea dumneavoastra!

  Cu stima !

  Dr Mihai Mulea

 25. Buna ziua,
  Vreau sa merg la pescuit citeva zile in zona Murighiol. Voi achita cu ordin de plata taxa de acces si taxa de permis. Nu am cum sa ajung la Tulcea ca sa ridic fizic permisele. La un control este suficienta aratarea ordinelor de plata vizate de banca ?
  Multumesc.

 26. Buna ziua,

  Nu am gasit nicaieri ce inseamna „sejur”. Vreau sa vin in delta si am ambarcatiune inmatriculata. Am citit ca e 100 lei/an sau 20 lei/sejur. In numar de zile as dori si eu sa stiu ce inseamna un sejur.
  Multumesc anticipat.

 27. Salut:
  -Unde se poate consulta o reglementare privind pescuitul sportiv pe bratul Chilia,[doar cu permis ARBDD] si a zonelor(daca exista) care au alte reglementari,[sunt concesionate la terte persoane, fizice sau juridice care pot sa restrictioneze pescuitul cu permis ARBDD.]

 28. Buna Ziua , am si eu nevoie de un raspuns doresc sa pescuiesc in delta , mai exact pe Dunarea veche , de la Crisan spre Mila23 , daca platesc prin banca , scriu tot ce este nevoie pe Op , pot intra in posesia Permisului de pescuit prin posta , sau este suficient sa fac dovada platii daca cumva vine cineva in control ?

 29. Salutare,
  O intrebare, la care n-am reusit sa gasesc raspuns: caiacul se considera ambarcatiune? trebuie platita taxa la ARBDD? Ca definitie caiacul nu este propulsat nici de vasle, nici de vela. Poate cineva sa-mi raspunda? Poate info-delta? Multumesc.

 30. buna seara,
  in data de 5 aprilie am rezervare la pardina.vreau sa stiu ce taxe trebuie sa platesc si daca drumul pana acolo este accesibil cu masina.va multumesc frumos

  • Contravaloarea permiselor mai poate fi achitata atat prin mandat postal, cat si prin virament bancar, in contul nr. R085TREZ6415032xxx000263, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040, specificand la explicatii:

   Tarif acces pentru persoane.
   Tarif acces pentru autovehicule
   Permis de pescuit sportiv/recreativ.

   Pe durata vizitei in perimetrul RBDD turistul trebuie sa prezinte dovada platii catre organele de control.

   Cat despre accesul cu auto inspre Pardina: drum dificil cu portiuni accesibile numai cu o masina echipata de teren.

 31. Buna ziua,
  Doresc sa fac o vizita de 0 zi cu masina in zona corbu-vadu-grindul chituc.Doresc sa stiu daca accesul este permis cu masina si daca se aplica aceleasi taxe(si modalitate de plata) ca si in comentariul de mai sus referitor la Pardina.

  Multumesc

 32. Buna ziua,
  Pentru a putea pescui legal in Delta Dunarii am nevoie atat de permisul de acces cat si de cel pentru pescuitul recreativ/sportiv, sau este suficient numai al doilea?
  Daca as dori sa fac un astfel de permis(e), este necesar sa il ridic personal de la dumneavoastra sau mi-l puteti trimite prin posta dupa ce fac dovada platii prin virament in contul afisat pe site?

  Multumesc

  • Sunt doua lucruri diferite. Unul este permisul acces in rezervatie pentru persoane, si celalalt este permisul de pescuit sportiv/recreativ. Ambele sunt necesare.
   Plata se poate face asa cum a precizat si ARBDD-ul si prin virament bancar, in contul nr. R085TREZ6415032xxx000263, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040, specificand la explicatii:

   Tarif acces pentru persoane.
   Permis de pescuit sportiv/recreativ.
   Dovada platii este de ajuns in cazul unui virament bancar.

   Aceste permise pot fi achitate si ridicate si de la sediul ARBDD din Tulcea.

 33. buna ziua , ati concesionat delta la toti baroni , platim permis pescuit si cand ajungem la peliprava mai platim si acolo unde este concesionat ,hotilor

 34. Informatia despre plata prin mandat/banca in contul ARBDD a c/v.permisului de pescuit este una oficiala sau nu? Intreb pentru ca, intr-un comunicat al ARBDD se spune ca permisul este un document care poate fi obtinut NUMAI de la sediul ARBDD din Tulcea!!!

 35. @Gavrilache: informatia este preluata de pe siteul ARBDD (vezi prezentarea cu titlul „Prezentarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii din sectiunea Utile „)

 36. Salut am si eu o intrebare : cum sa putut concesiona o parte din bratul chilia atata timp cat in lege scrie ca nu se poate concesiona ,vinde… nimic la mai putin de 50 de metri de orice rau ,fluviu… Anul asta imi iau permis de pescuit de la ARBDD numai ca sa merg acolo unde a concesionat Raducu sau cum il cheama sa ma puna sa mai platesc odata ca pescuiesc pe chilia , ca daca a avut atatia bani sa ii mituiasca pe toti are bani sa ma despagubeasca si pe mine

 37. Buna ziua,

  Suntem o familie cinstita care vrea sa petreaca legal 5 zile la Corbu cu rulota.acum 3 ani a fost bine, acum 2 abia am scapat de amenzi, anul trecut n-am fost dar anul asta ne plang copiii de dor de mare.
  Cum putem fii in legalitate si fara stresul amenzilor?
  Multumesc frumos.

 38. Trebuie sa achitati taxa auto (permis de acces pentru autovehicule – tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi.) si taxa de intrare in Rezervatie (permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an.).

 39. pacat ca avem atate locuri frumoase sh nu stim sa le pastram cum ni lea dat dumnezeu ex. lacul vacaresti a 2 delta a romaniei pacat pacat pacat

 40. Ma bag si eu putin in seama, informatia va fi utila tulcenilor cu siguranta.
  Am domiciliul stabil de 12 ani in localitatea Nufaru, jud. Tulcea si mi s-a confirmat de catre ARBDD astazi ceea ce stiam si eu, anume ca Nufaru nu este in rezervatia biosferei; asadar eu si sotul care urmeaza sa plecam la Sulina saptamana viitoare vom achita taxa de acces in rezervatie ca orice alt turist venit de oriunde din tara asta sau din lumea larga ….. Am specificat ca stau la Nufaru deoarece cineva a spus mai sus ca Nufaru este in rezervatie CEEA CE NU ESTE ADEVARAT! Pe mine m-a apucat rasul cand am realizat ca noi in special vara trecem Dunarea cu bacul de la Nufaru la Ilgani aproape zilnic si nu ne-am gandit pana acum ca am avea nevoie de permis de acces (Ilganii de Sus si Ilganii de Jos sunt in rezervatie) …Asa-i la noi, suntem tulceni dar trebuie sa achitam si noi taxa. Vorba cuiva: si daca e musai sa merg la Sulina sa imi ingrop o ruda mai trebuie sa achit taxa, ca pe ea scrie clar ca este taxa de acces in scop turistic nu in scop „funerar” sau altfel ….

 41. in anii trecuti programul de lucru al ARBDD era zilnic intre 8:00 – 16:00 – sambata si duminica pana la 12 parca. Incepand de anul acesta s-a modificat, sambata si duminica fiind inchis?
  Cum o sa pot plati taxele de acces si pescuit daca eu o sa ajung doar sambata dimineata in Tulcea? Ma poate ajuta cineva cu ceva informatii? multumesc

 42. sunati la nr.0372704668 si intrebati, de pe acest numar am fost sunat eu ieri de la ARBDD fiindca aveam niste nelamuriri si le trimisesem un mail iar eu m-au sunat sa discutam. Stiu ca aveti posibilitatea sa platiti contravaloarea permiselor (si de acces in Delta si de pescuit)in cont bancar insa nu stiu daca vi le pot trimite prin posta.

 43. Completare de pe situl ARBDD

  Contravaloarea permiselor de acces mai poate fi achitată atât prin mandat poştal, cât şi prin virament bancar, în contul instituţiei noastre nr. R056TREZ6415003xxx003884, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040, specificând la explicaţii:
  tarif acces pentru persoane.
  tarif acces pentru autovehicule
  tarif acces pentru ambarcaţiuni

 44. @bugetarul
  multumesc pentru informatii. Legat de plata direct in cont, as mai avea oricum cateva nelamuriri: eccesul si pescuitul sunt taxe nominale din cate stiu eu. Ar trebuie sa fac cate o tranzactie ptr. fiecare persona in parte iar la explicatii sa trec si numele persoanei? Altfel ar putea folosi aceeasi dovada a platii(chitanta de la banca) oricate persoane.. Multumesc ptr nr. de telefon, o sa sun sa ma informez direct de la sursa. Numai bine!

 45. referitor la Plaja Corbu,
  daca s-ar putea sa ne dati cateva explicatii, viramentul bancar am inteles cum se face, in ziua de azi este la un click distanta dar intrarea in posesie a „permisului de intrare pentru persoane si permisului de intrare pentru auto” cum se face? Pentru ca nu este explicat nicaieri…

 46. salutare , o scurta intrebare , vrem sa mergem in delta un grup de 4 persoane , nu cunosc prea bine cu exactitate zona in care vom pescui , insa vrem sa campam cu cortul si avem un prieten care cunoaste un constean din zona si ne duce in niste locuri cunoscute de el.
  1.Trebuie taxa de accces si taxa de pescuit recreativ pt fiecare persoana in parte , permis de pescuit am si eu A.N.N.P.A insa e vizat pe 2012 ..anul trecut si acesta am omis sa-l vizez e necesar sa-l am la mine ?!
  2.Daca achitam taxele in Iasi de unde suntem noi se pot elibera permisele ? sau doar in Tulcea? sau daca nu cum putem actiona …in cazul unui control putem dovedi cu chitantele ca am achitat taxa ? Va rog sa-mi dati si mie niste informatii mai detaliate despre taxele care trebuie platite cu exactitate si ce anume mai trebuie pt un sejur de 4 zile de campat in delta.

 47. Am permis acces Biosfera pe anul 2014, nu si permis de pescuit, întrebare: „Pentru zona de granita (Brat Chilia respectiv Litoral) trebuie vizat obligatoriu PG-ul la Politia de frontiera Tulcea?” Mentionez ca nu vreau sa pescuiesc!!! Multumesc anticipat!!!

 48. sal.am citit mai sus printre comentarii ca localitatea nufaru nu este in rezervatie . stie cineva si despre zona victoria – balteni , daca este sau nu ? si daca am voie sa asez cortul in zona fara sa iau amenda de la nenorocitii astia ? multumesc si fire intinse !!!

 49. Salut,
  Victoria si Balteni sunt in biosfera, singura din zona care nu este in biosfera este Nufarul!
  Cu cortul nu ai voie decat in locuri special amenajate pe intreg teritoriul tarii…din cate stiu eu!

 50. Buna ziua ,va rog sa-mi răspundeți la doua întrebări .Avizul PF.Tulcea se poate obține via email?
  Daca am platit toate taxele de ex..acces in delta ,permis pescuit si permis ambarcațiune pot intra in rezervație fără sa mai trec pe la sediul dvs.făcând dovada cu chitanțele?

 51. @Dragos B. info-delta.ro nu este site-ul ARBDD. Este un site de informare despre Delta Dunarii. Asadar:

  1. PF Giurgiu elibereaza online, PF Calarasi la fel, ar trebui si PF Tulcea sa faca la fel.

  2. ARBDD spune: „Pe durata vizitei în perimetrul RBDD turistul trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii către organele de control.”
  Atata timp cat ARBDD permite achitarea taxelor prin mandat poştal, cât şi prin virament bancar nu credem ca mai este necesara prezentarea chitantelor la sediul ARBDD ci doar organelor de control in teren.

 52. Buna ziua,

  Vara aceasta planuiesc o vacata la pescuit in Delta.
  Vreau sa va intreb daca permisele de acces, pescuit, etc. se elbereaza pe loc sau este o perioada de asteptare?

  Multumesc anticipat, o zi excelenta.

 53. intrebare
  mai exista drumul(soseaua) Tulcea – Sf.Gherorhe.
  eu am mers cu autoturismul dus si intors pana in 1989.
  se trecea cu bacul

 54. Vă rog să-mi spuneti – un exemplu, două – care sunt societaţile care au încheiat protocoale de încasare a taxelor cu ARBDD – din Tulcea şi de unde se pot cumpăra aceste permise fără a mai trece pe la sediul Administraţiei. Mulţumesc.

 55. info-delta.ro
  V-am facut si eu o intrebare ,
  Daca platesc taxa de intrare in delta +permis pescuit prin posta pot primi acasa permisele?
  Din cate se vede nu prea va preocupa intrebarile pe care vi le trimitem

  • Marian, info-delta.ro este un site de informare, creat de pasionati ai Deltei. Nu este vreo obligatie in a raspunde la toate intrebarile. Daca vrei o parere din partea noastra, daca platesti prin posta ca dovada o sa ai chitantele. Nu credem ca o sa primesti permisele acasa. Poti suna la Arbdd sa-i intrebi, apoi scrie si aici ce ti-au spus ca sa beneficieze si altii de informatie.

 56. Am sunat la ARBDD si pe baza raspunsurilor primite am completat informatiile. Pentru cei care platesc si ridica permisele direct de la sediul din Tulcea nu mai insistam pentru ca este clar cum se procedeaza.

  Pentru cei care nu pot ajunge in Tulcea si doresc sa achite permisele prin virament bancar facem urmatoarele clarificari:

  Retineti ca sunt 2 conturi diferite: cel in care se achita contravaloarea permisului de pescuit (R085TREZ6415032xxx000263) si cel in care se achita celelalte permise (intrare in rezervatie, acces auto, acces ambarcatiuni R056TREZ6415003xxx003884).

  Daca achitati prin virament bancar, din discutiile cu reprezentantii ARBDD, nu vi se trimit permisele prin posta sau alte mijloace. Pe baza dovezii platii (OP-urilor), agentii de teren or sa va elibereze permisele atunci cand va intersectati drumurile. Nu va faceti probleme, exista agenti de teren si la Jurilovca (Gura Portitei), Plaja Vadu, Plaja Corbu.

  La achitarea Permisului de pescuit pentru delta precizati la campul explicatii de la OP sau mandat postal: permis de pescuit sportiv/recreativ, numele, prenumele si CNP-ul

  La achitarea Permisului de acces persoane in delta precizati la campul explicatii de la OP sau mandat postal: tarif acces pentru persoane, numele, prenumele si perioada. Trebuie sa treceti si perioada pentru care achitati taxa de intrare in Rezervatie (ex. pt. 1 saptamana 07.14.2014 – 20.07.2014)

  La achitarea Permisului de acces auto in delta precizati la campul explicatii de la OP sau mandat postal:tarif acces pentru autovehicule si nr de inmatriculare al masinii

 57. cine-mi poate spune de ce daca in lista Zonelor de pescuit recreativ/sportiv din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (publicata de ARBDD) este trecut Bratul Chilia-malul drept, nu se poate pescui cu permis ARBDD si PG si se cere taxa 50 lei/zi pentru cunoscutul Raduta???? este posibil sa fie concesionat un brat al Dunarii…si zona de frontiera????? unde pot obtine informatii? daca ARBDD ii lasa pe altii sa ia taxa, de ce mai cer sa platim permis de pescuit tot la ARBDD????

 58. daca platesc permisul pe ANPA te ce trebue sa platesc lat permis pe ANBDD? si dac ma duc la un prieten care sta intr-un sat din BDD trebuie sa platesc tacsa de persoana si de masina?

 59. Sambata in apropiere de Letea a fost un „filtru” format din Garda de Mediu, Politia de Frontiera si ARBDD. Vreo 10 barci cu turisti oprite la control. „Va rugam Permisul de intrare in Rezervatie”. Noi aveam asa ca am trecut mai departe in tura noastra ce viza padurea Letea. Restul …
  Multumim pt info de pe acest site, alfel ne sticam sejurul pentru 15 lei.

 60. @Loredana. Cu placere! Intamplarea a facut ca si noi sa fim prin zona sambata trecuta si sa avem cativa prieteni opriti in zona de acelasi echipaj. Nu au avut probleme pentru ca au avut permisele si chitantele la ei.

 61. va rog frumos sa ma informati ,….e prima data cand vrem sa plecam in Delta unde anume nu stim dar vreau sa stiu ce taxa trebuie sa achitam vrem sa pescuim si ptr. acces auto si cort ce si unde anume trebuie sa platim va rog cat mai multe detalii eventual si o sugestie unde se prinde peste sau unde putem sta fara probleme cu masina si cortul .va multumesc anticipat si astept pareri si sugestii .

 62. Buna ziua,
  Locuiesc in Germania si voi merge in Delta (Uzlina) pentru 2 nopti.
  Va rog frumos sa-mi raspundeti daca achit taxa de pescuit este suficient pentru a pescui in aceea zona sau (daca am inteles bine) este nevoie si de pescuit sportiv vizat pentru anul in curs ?
  Va multumesc.

 63. Buna ziua. Am si eu o intrebare plec saptamana care vine in delta dunarii si as vrea sa stiu daca e vreo problema sa inoptez in delta pe ambarcatiunea mea si sa pescuiesc pana dimineata?

 64. buna ziua . as vrea sa fac o iesire de 5-6 zile in delta in zona chilia , am permis si pg si toate cele in regula, achitate in ploiesti, insa nu am inteles prea bine cum e cu taxa de acces . se plateste si pentru auto si pentru fiecare persoana in parte ? si unde o pot achita ? in tulcea la sediul arbdd sau la vreun punct de frontiera ? va multumesc .

 65. @Huluta. Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Nu are nicio legatura cu un alt permis de pescuit sportiv (ex cel eliberat de ANPA sau de Asociatii de Pescuit Sportiv).

 66. cu mare parere de rau spun ca : braconajul este la fel ca si coruptia …. imposibil de stopat la noi … dar macar braconajul electric ar trebui stopat sau macar mult diminuat … daca nu si cel cu plase si cu ce or mai bracona astia…

 67. Buna,

  1. Carnet de Membru Pescar Sportiv – viza 2013 eliberat de AGVPS Tulcea la data de 14.05.2013
  2. Permis de pescuit recreativ/sportiv – eliberat de AJVPS Tulcea cu sigla ARBDD la data de 14.05.2013 ( nu se specifica valabilitatea acestuia).

  Ce trebuie sa fac / platesc pentru a actualiza aceste documente cu vize 2014 ARBDD?

  Va multumesc,

  • Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Celelalte permise de pescuit nu sunt valabile pe teritoriul deltei.

 68. Buna ziua. Am si eu o intrebare as vrea sa stiu daca e vreo problema sa inoptez in delta pe ambarcatiunea mea si sa pescuiesc pana dimineata?

 69. vrem sa mergem in delta cu niste prieteni care nu au mai fost si nu detine permisul si accesul de pescuit , dar pescuim in zona de frontiera se poate scoate autorizatia de la frontiera numai cu chitanta care dovedeste ca ai virat banii in contul arbd tulcea pt permis si acces ? sau ar fi vreo problema …ca nu putem ajunge decat in weekend in tulcea.

 70. tata eu intreb daca isi poate scoate pg-ul un amic de-al meu doar cu dovada platii permisului de pescuit ?
  il scot direct din tulcea sambata , doar ca nu pot ajunge in cursul saptamanii sa scot talonul ala cu permisul de pescuit….

 71. Buna ziua. Am si eu o intrebare as vrea sa stiu daca e vreo problema sa inoptez in delta pe ambarcatiunea mea si sa pescuiesc pana dimineata? Ajutatima fratilor cu un raspuns am voie nu am voie iau amenda etc.etc.etc

 72. parerea mea e ca ce este in delta….e o mare mizerie pentru turisto-pescari.
  haideti sa ne organizam si sa incercam sa schimbam legea asta TAMPITA care interzice camparea
  pe facebook – Radu Roxin

 73. Constat faptul ca pensionarii sunt scutiti de la plata taxelor de acces si de pescuit; este suficient sa prezint agentilor de control cuponul de pensie si cartea de identitate sau este totusi obligatoriu sa iau cele doua cartoane de la sediul ARBDD ? multumesc.

 74. Vin peste 2 saptamani in dunavat , pot campa pe sf.gheorghe? Nu vreau sa iau amenda. Sau exista vreun loc amenajat pentru a pune cortul ? Multumesc.

 75. pt cei care au mai fost la Vadu,se poate merge familii cu cei mici ,spun asta din pricina nudistilor.care stie rag sa imi raspunda.
  sa pot lua si eu o hotarare

 76. trebuiesc aduse mai multe tonomate electronice de plata si mai mult personal la ghisee. Ultima data cand am platit am stat 1 ora jumate la coada

 77. Buna seara,
  Am si eu o intrebare.Ce inseamna cursul vechi al bratului SF Gheorghe? Care e mentionat ca inchis.
  Mai exact asta „Cursul vechi al Bratului Sf. Gheorghe, tot timpul anului, cu exceptia zonei cuprinse intre km. 16 si km. 20”
  Multumesc

 78. La Dunavat se practica pescuitul in prohibitie fara probleme.Am fost de 1Mai 2018 si localnicii intindeau seara plasele fara nici o jena,poti sa gasesti peste de cumparat in multe locuri.Prohibitia este doar pe hartie.

 79. daca vin pe Sireasa 4 zile cu o barca gonfrabila de 3 persoane cu motor de 2,2CP trebuie sa platesc taxa pt. ambarcatiune pe tot anul ,sau exista posibilitatea sa platesc doar pt. cele 4 zile ?

 80. Ma fratilor ,eu am o nedumerire.De ce mai scoatem permise de pescuit daca ele sunt gratuite pentru toti?Si alta .PERMISUL DE ACCES in ARBDD are valabilitate un an de zile sau la 31 decembrie se termina valabilitatea ? Nu de alta dar daca stau sa ma gandesc ,ian-feb-mart nu prea ai ce cauta in delta april-mai si o saptămînă din iunie
  e prohibitie si mai raman vreo 6 luni de ,,ACCES,,Și daca il scoti in august sa fie valabil numai pana la 31 dec.?
  ,,CURAT,, MURDAR COANE ARBDD-ULE

 81. oare nu s-ar putea instala 2-3 tonomate pt. permise undeva in zona benzinariei de la bac? nu de alta , dar asa s-ar rezolva si problema parcarii pt cei ce venim din tara cu masinile…. stiti ce se intampla -mai ales vinerea si sambata la sediul ARBDD-ului(ma refer la spatiile de parcare din zona respectiva).In zona bacului ar fi suficient spatiu si ar fi bine si pt. noi cei care mergem spre Tudor Vladimirescu; pe de-o parte ar fi comod si practic pt noi si ,pe de alta parte, s-ar evita aglomerarea parcarii de la ARBDD.Nu e de acceptat sa fac 4 ore de la Buzau la Tulcea si sa mai stau o ora si 20 minute la coada la tonomat pt permis….eram tentat sa renunt si sa fac cale intoarsa…..dar am inghitit-o si am continuat pine trebuie….!lanul initial cu,,,,,, „MULTUMIRILE” SI „FELICITARILE de rigoare la adresa Ministerului Turismului si ARBDD-ului. poate citeste si cine trebuie….!

 82. A-și vrea sa merg la mahmudia 5 zile, pot pescui pe aceea bucla sau nu am voie și dacă da de ce am nevoie având in vedere ca am o barca gounflabila dar fără motor? Va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…