15 C
Tulcea
14 octombrie, 2019

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. Tariful nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.
Achitarea tarifului de intrare în scop turistic stabilit conform ORDINULUI   Nr. 610 din 19 mai 2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, emis de Ministrul Mediului şi Pădurilor, se poate face:
a) la automatele de eliberare permise non-stop, cu numerar sau card bancar la automatele sunt amplasate in Tulcea, la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – str. Portului nr. 34 A; in localitatea Jurilovca (la intrarea in portul turistic) şi la Corbu, la intrarea in localitatea Corbu dinspre Năvodari, la circa 500 de metri pe şoseaua care duce inspre plaja, la pensiunea „Papa’n drum”. Automatele din Jurilovca si Corbu sunt nefunctionale pe perioada de iarna.
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.
c) de asemenea puteti obţine permisele de acces, cu numerar, de la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan.
 
 
Permis de intrare – fata   Permis de intrare – verso
Tariful de intrare nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989, precum si persoanelor fizice care au domiciliul In perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur. 
 
 
Permis ambarcatiuni – fata   Permis ambarcatiuni – verso
Tariful nu se aplica pentru persoanele fizice care au domiciliul In perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi . Incasarea tarifelor pentru accesul cu cu autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face 
a) la automatele de eliberare permise non-stop, cu numerar sau card bancar. 
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD. 
 
 
Permis auto – fata   Permis auto -verso

Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Permisul de pescuit recreativ/ sportiv se elibereaza fara perceperea de taxe şi tarife.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se poate face astfel:

 
Permis pescuit – fata   Permis pescuit – verso
 

Pentru persoanele persoanele juridice: Contravaloarea permiselor de acces poate fi achitata si prin virament bancar, în contul ARBDD nr. RO80TREZ64120E345000XXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040. Este necesar să aibă menţionat la explicaţii:
•tarif acces pentru persoane
•tarif acces pentru autovehicule
•tarif acces pentru ambarcaţiuni
La solicitarea organelor de control, vizitatorii trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii pe durata vizitei in perimetrul RBDD.


* Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate:

Date contact ARBDD Tulcea:
Tel:   +40 240 51 89 24
+40 240 51 89 25
Fax:  +40 240 51 89 75
e-mail: arbdd@ddbra.ro

** Articolul prezent cuprinde perioada 2012 – prezent. Pagina actualizata 2019

182 COMENTARII

  1. ma ajuta si pe mine cineva pentru a face un permis pescuit delta , am ancercat aplicatia online dar nu am gasit informatii suficiente si nu stiu ce sa fac

  2. Buna ziua,luna viitoare vreau sa merg cu familia si cu autorulota la Corbu,pt persoane am vazut ca nu trebuie platit nimic pt locuitorii multor localitati,printre care si Galati,de unde sintem noi…nu am vazut specificat acelasi lucru si pt auto,,,intrebarea mea,pt autorulota trebuie sa platesc??si pt persoane,nu??multumesc anticipat,astept raspunsul dv,o zi buna

  3. Vreau sa obtin un permis de fotografiere/ filmare, dar nu am gasit contul IBAN al ARBDD Tulcea pentru a face plata. Imi puteti spune si mie care este acest cont? Va multumesc!

    • Cel mai bine contactati ARBDD pentru permisul de fotografiere. Nu se plateste doar permisul ci se face si un contract. Cel putin asa era acum cativa ani.

      • Le-am trimis e-mail si mi-au spus ceea ce trebuie sa le transmit pentru emiterea permisului (date, documente) printre care si dovada platii permisului, dar nu pot face plata fara sa stiu in ce cont. Le-am trimis un nou e-mail prin care le-am cerut contul, dar inca n-am primit raspuns. Tocmai de aceea am intrebat aici poate stiti contul si rezolv mai repede problema 🙂

  4. Bună ziua as dori niste informații despre locuri bune de pescuit in Delta mi-am propus sa vin in Delta perioada lunii august dar nu am mai fost niciodată și aș vrea să aflu unde as putea merge ce locuri ar fi recomandate unde sa pot pescui și să pot campa??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…