marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariScrumbia de Dunare afumata, aproape de dobandirea protectiei la nivelul Uniunii Europene

Scrumbia de Dunare afumata, aproape de dobandirea protectiei la nivelul Uniunii Europene

„Scrumbia de Dunare afumata” este obtinuta prin metoda de sarare si afumare la rece, specifice ariei geografice de provenienta, care confera unicitate produsului propus pentru inregistrare la nivel european.

scrumbie in folieDosarul pentru „Scrumbia de Dunare afumata” a trecut de etapa opozitiei nationale si a fost transmis la Bruxelles conform procedurilor europene, in vederea inregistrarii si dobandirii protectiei la nivelul Uniunii Europene ca Indicatie Geografica Protejata (IGP).

Potentialul gastronomic si natural al Romaniei, pus in valoare de Politica Agricola Comuna prin politica de calitate, poate constitui un element important in vederea cresterii valorii adaugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, in special si a comertului cu produse de calitate in general.

Romania detine deocamdata trei produse romanesti recunoscute la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Salamul de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata) si Telemeaua de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata). Alte doua produse se afla in analiza la Comisia Europeana, „Novac afumat din Tara Barsei” si „Carnati de Plescoi”.

Mai multe informatii referitoare la „Scrumbie de Dunare afumata” se pot obtine accesand site-ul MADR la urmatorul link: http://www.madr.ro/industrie-alimentara/sisteme-de-calitate-europene-si-indicatii-geografice/produse-agricole-si-alimentare/caiete-de-sarcini-2016.html .

Sursa MADR

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM