vineri, 29 martie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieTrecut si prezent - calatori in Delta Dunarii

Trecut si prezent – calatori in Delta Dunarii

Mergeam cu trenul, caram bagaje de ne rupeau spatele si mainile, ne spalam in Dunare, dormeam la cort, prindeam peste si-l gateam la vatra focului cu apa din Dunare, mancam chinuiti la o masa improvizata din pietre, ne preparam o tarie numita “basamac”, ne innamoleam pana la urechi cautand rame pentru pescuit, mergeam kilometri pe jos pana la un loc de pescuit, dormeam la amiaza in iarba la umbra unui copac, eram rupti de cotidian, nu tu telefon mobil sau net, faceam 30 de poze pe 35mm … tare fain era!

Au trecut 15 ani de cand a fost facuta aceasta fotografie…

Acum mergem cu masina, nu mai caram tone de bagaje, ne spalam cu apa calda, dormim in pat, prindem peste si-l eliberam, nu mai gatim, suntem serviti la masa, cand avem chef cumparam o bere rece de la magazin, cumparam momeala pentru pescuit, ne suim in barca ca sa ajungem la un loc de pescuit, dormim la amiaza frumusel in camera, mai ne conectam din cand in cand la internet, tragem cateva sute de poze pe digital … off!

Acesta este cotidianul, au trecut acele vremuri si ne-am adaptat la cele noi …

Desi timpul ne-a purtat pe carari diferite ale vietii, acestea din cand in cand se intersecteaza si atunci ne aducem aminte de iesirile impreuna in Delta Dunarii. Sunt cele mai placute si mai intense amintiri din tineretile noastre. Acum, majoritatea celor ce formau gasca de nebuni a anilor ’90 ce bateau Delta Dunarii in lung si lat, sunt familisti cu copii in dotare. Cand ne intalnim, povestim experientele noastre din delta atat de intens si de zgomotos de parca au trecut cateva zile de la intoarcere, nu ceva ani buni. Copiii nostrii sunt martori la discutiile noastre si ne intreaba daca pot face si ei cand cresc mai mari asa cum am facut noi. Nu stim ce sa le raspundem .. posibil!

Nicu, Gina, Mihai, Alice, Ilie, Simona, Dan, Cristina si Bogdan formeaza nucleul grupului de nebuni dupa delta, ce strangeau in jurul lor alti si alti nebuni. Ei sunt “scanteia” acestui site.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. ce contrast bizar ,intre prima amintire la ospat in grup dupa o partida de pescuit la umbra unei salcii pletoase ca intr-o jungla adevarata. DE PE VREMEA CAND DELTA ERA A NOASTRA -A TUTUROR ROMANILOR-si cea de a doua poza la un ospat in grup la umbra termopanelor din centru bucurestilui.

  2. Super amintiri, Nicu. Chiar ma gandeam zilele astea la cat de tare am imbatranit sau cat de tare ne-am obisnuit cu comoditatea tehnologiei curente! S-au dus vremurile alea dementiale de pescuit la rame culese cu mainile tale…:(

  3. …in prima poza apreciez foarte mult faptul ca aveati castroane perfect „identice”, probabil alese dupa personalitatea fiecaruia 🙂 iar cartoanele de oua completeaza f bine povestea din fotografie….
    Super faine amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

pescuit la scrumbie

Pescuitul sezonier la scrumbie în Rezervația Biosferei Delta Dunării 2024 –...

0
Activitatea de pescuit sezonier la scrumbie 2024 se va desfăşura cu respectarea legislaţiei specifice de protecţia mediului în vigoare și a următoarelor condiţii prevăzute...

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0