4

Mergeam cu trenul, caram bagaje de ne rupeau spatele si mainile, ne spalam in Dunare, dormeam la cort, prindeam peste si-l gateam la vatra focului cu apa din Dunare, mancam chinuiti la o masa improvizata din pietre, ne preparam o tarie numita “basamac”, ne innamoleam pana la urechi cautand rame pentru pescuit, mergeam kilometri pe jos pana la un loc de pescuit, dormeam la amiaza in iarba la umbra unui copac, eram rupti de cotidian, nu tu telefon mobil sau net, faceam 30 de poze pe 35mm … tare fain era!

Au trecut 15 ani de cand a fost facuta aceasta fotografie…

Acum mergem cu masina, nu mai caram tone de bagaje, ne spalam cu apa calda, dormim in pat, prindem peste si-l eliberam, nu mai gatim, suntem serviti la masa, cand avem chef cumparam o bere rece de la magazin, cumparam momeala pentru pescuit, ne suim in barca ca sa ajungem la un loc de pescuit, dormim la amiaza frumusel in camera, mai ne conectam din cand in cand la internet, tragem cateva sute de poze pe digital … off!

Acesta este cotidianul, au trecut acele vremuri si ne-am adaptat la cele noi …

Desi timpul ne-a purtat pe carari diferite ale vietii, acestea din cand in cand se intersecteaza si atunci ne aducem aminte de iesirile impreuna in Delta Dunarii. Sunt cele mai placute si mai intense amintiri din tineretile noastre. Acum, majoritatea celor ce formau gasca de nebuni a anilor ’90 ce bateau Delta Dunarii in lung si lat, sunt familisti cu copii in dotare. Cand ne intalnim, povestim experientele noastre din delta atat de intens si de zgomotos de parca au trecut cateva zile de la intoarcere, nu ceva ani buni. Copiii nostrii sunt martori la discutiile noastre si ne intreaba daca pot face si ei cand cresc mai mari asa cum am facut noi. Nu stim ce sa le raspundem .. posibil!

Nicu, Gina, Mihai, Alice, Ilie, Simona, Dan, Cristina si Bogdan formeaza nucleul grupului de nebuni dupa delta, ce strangeau in jurul lor alti si alti nebuni. Ei sunt “scanteia” acestui site.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. ce contrast bizar ,intre prima amintire la ospat in grup dupa o partida de pescuit la umbra unei salcii pletoase ca intr-o jungla adevarata. DE PE VREMEA CAND DELTA ERA A NOASTRA -A TUTUROR ROMANILOR-si cea de a doua poza la un ospat in grup la umbra termopanelor din centru bucurestilui.

  2. …in prima poza apreciez foarte mult faptul ca aveati castroane perfect „identice”, probabil alese dupa personalitatea fiecaruia 🙂 iar cartoanele de oua completeaza f bine povestea din fotografie….
    Super faine amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…