duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieVizitand cetatea Noviodunum - jurnal de calatorie prin Dobrogea de Nord (7)

Vizitand cetatea Noviodunum – jurnal de calatorie prin Dobrogea de Nord (7)

Ajunsi in Isaccea, aproape de centrul orasului, langa sediul primariei exista un indicator ce te indruma catre cetatea Noviodunum. Drumul de acces este in stare buna, avand de parcurs aproximativ 2 km. Ne-am indreptat catre cetate cu ideea preconceputa ca si aici vom gasi un sit arheologic la care s-a lucrat candva si acuma este “pus in conservare”, invadat de vegetatie. Dar, surpriza! Un site arheologic bine intretinut, lucrari in plina desfasurare, se sapa, se trasa, se decoperta, in fine, am vazut si noi pe viu cum  se desfasoara o activitate arheologica.

lucrari la cetatea noviodunumDe remarcat ca este singurul obiectiv vizitat anul acesta unde am vazut activitate arheologica.

marcaje arheologice la cetatea noviodunumCetatea este mare, asa ca nu va limitati daca ajungeti aici numai la portiunea explorata de langa sosea. Urcati pe deal, in spatele zidurilor, aici existand alte sapaturi ce se intind pana la malul Dunarii.

vas descoperit la cetatea noviodunumSi in partea opusa soselei pe care sositi din Isaccea (pe partea dreapta) sunt sapaturi arheologice, asa ca daca ajungeti in zona explorati cat mai mult imprejurimile.cetatea noviodunum Norocul nostru a fost ca cei care lucrau in acest sit arheologic au fost foarte cooperanti si ne-au indrumat catre toate zonele de interes.

lucrari arheologice la cetatea noviodunumCetatea Noviodunum, prin elementele de fortificatie descoperite, prin vestigiile scoase la iveala, este fara indoiala cel mai important sit arheologic din Dobrogea, un obiectiv ce nu trebuie ratat daca aveti drum in zona sau daca sunteti pasionati de istorie.

Pentru o mai buna cunoastere a trecutului istoric (dar si prezentul) al cetatii va puteti documenta din plin accesand noviodunum.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM