4

Traseul descris complet: Localitatea Sf Gheorghe – brat Sf. Gheorghe – Lacul Erenciuc – canal Mocansca – Lacul Puiu – baza turistica Rosu – Lacul Rosu – Lacul Rosulet – canalul Rosu Imputita – canal Busurca – Oras Sulina.
Traseul este lung, aproximativ 10 ore de mars normal cu barca cu motor (dus – intors). De fapt, recomandarea noastra este ca acest traseu sa-l parcurgeti cu o salupa de capacitate mai mare, pentru a va putea “desfasura” si dezmorti piciorele. Este un adevarat tur de forta al Deltei Dunarii.
Pornim in descrierea acestui traseu din localitatea Sfantu Gheorghe. Dupa ce parcurgem o bucata de drum pe Bratul Sfantu Gheorghe, intram pe fascinantul canal Erenciuc, singura zona din Delta in care arinul negru se dezvolta compact, unde ni se desfasoara privirii un peisaj de basme, prin care te strecori cu greu printre copacii si vegetatia ce strajuiesc acest fir de apa. Pe suprafata lacului Erenciuc se intind covoare de nuferi albi, ce adapostesc la “umbra” lor atat vietuitoare acvatice cat si nenumarate specii de pasari ce-si asteapta prada.

Dupa ce am facut o pauza pentru a fotografia indeaproape nuferii, ne indreptam catre lacul Rosu, parcurgand canalul Mocansca si apoi lacul Puiu. Facem un mic popas la baza turistica Rosu unde ne mai destindem un pic si de ce nu si pe la cherhana, si apoi ne continuam drumul catre destinatia finala, orasul Sulina. Traversam lacul Rosu , de altfel destul de intins ca suprafata, apoi lacul Rosulet , dupa ce ne-am mai oprit din cand in cand ca sa admiram pasarile si nuferii,sa facem poze sau sa pescuim.

Apoi intram pe un canal drept, creat artificial in anii ’70, ce se desfasoara in fata noastra pana la linia de orizont, canalul Rosu-Imputita, denumirea acestuia provenind probabil de la emanatiile sulfuroase din aceasta zona. De aici si pana la Sulina nu ne mai desparte decat canalul Busurca si o mica portiune de navigat pe bratul Dunarii.
Ajunsi in orasul Sulina (vezi detalii), puteti vizita: Palatul Comisiei Europene a Dunarii de Jos, Farul Vechi, Farul Nou si de ce nu plaja situata la aproximativ 3 km de localitate.
Este un traseu care dupa parerea noastra merita efortul atat fizic cat si financiar.

Ponton Sfantu Gheorghe Intrare Canal Erenciuc Canal Erenciuc
Nufar alb lac Erenciuc Starc lac Erenciuc Lacul Erenciuc
Canalul Mocansca Intrare lacul Rosu Lacul Rosu
Lacul Rosu Popas turistic lacul Rosu Lacul Rosulet
Canalul Rosu Imputita Orasul Sulina Farul Vechi orasul Sulina

© Material si  imagini Romeo Huidu | info-delta.ro

DISTRIBUIȚI


4 COMENTARII

  • Buna ziua,
   nu ne ocupam cu organizarea de excursii. In Sulina si Sfantu Gheorghe veti gasi cu siguranta o multitudine de anunturi cu privire la organizari de excursii pe diferite trasee.

 1. Buna ziua
  Cat costa o excursie sf gheorghe-sulina cu vaporasul?
  Si cum se poate rezerva?
  De ex pt 21 iulie 2 persoane
  Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune