10

Permisul ANPA albastru

De cine este eliberat? Este eliberat direct de catre ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA.

Unde este valabil? Este valabil pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra și habitatele piscicole naturale necontractate de asociațiile de pescari recreativi. Nu este valabil in Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit.

Permisul ANPA alb

De cine este eliberat? Este emis de ANPA si eliberat prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi autorizate (cele care au contract cu ANPA). Pentru asta trebuie sa fii membru cotizant al acelei asociatii.

Unde este valabil? Este valabil in zonele atribuite catre respectivele asociatii. Adica, daca este eliberat de AJVPS Olt, este valabil numai in zonele de pescuit recreativ atribuite prin contract catre AJVPS Olt. Daca vrei sa pescuiesti in Arges (de exemplu) trebuie sa iei legatura cu AJVPS Arges, sa vezi daca au acord de reciprocitate semnat (acord intre asociatia AJVPS Olt si AJVPS Arges). Daca au acord, ca sa poti pescui in zonele de pescuit recreativ ce apartin AJVPS Arges trebuie sa platesti jumatate din cotizatia de membru al AJGPS Arges. Permisul ANPA alb nu este valabil in Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit, dar eliberarea lui este conditionata de apartenenta la asociatia de pescari care il elibereaza. Este conditionat si de zona unde vrei sa pescuiesti. Exemplu:
Platesti integral cotizatia de membru la AJVPS Olt si pescuiesti in apele gestionate de asociatie.
Platesti jumatate din cotizatia de membru la AJVPS Arges si pescuiesti in apele gestionate de respectiva asociatie. Daca vrei sa pescuiesti in alta zona, trebuie sa vezi (vezi lista) carei asociatii ii apartine, daca are reciprocitate cu asociatia ta si daca are, vei plati si la aceasta jumatate din cotizatia de membru al acelei asociatii. Daca nu exista acord de reciprocitate va trebui sa te conformezi tarifelor de pescuit al acelei asociatii.

Permisul de pescuit in Delta Dunarii

De cine este eliberat? Este eliberat de catre ARBDD.

Unde este valabil? Este valabil numai in perimetrul Rezervatiei Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit.

Alte permise de pescuit nu exista. Mai exista pentru pescuitul pe ape de granita acel permis care avizazea a activitatile de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice.

DISTRIBUIȚI

10 COMENTARII

  1. ANPA Tulcea ,mai functioneaza,de ce nu raspunde-ti,la Turcoaia,Greci,Macin,braconierii vind peste pe fata ,fara nici o teama,chiar nu aveti nici o responsabilitate,?dupa aceea sistati eliberarea permiselor ,pe motiv ca pescarii amatori au distrus fauna apelor romane.

  2. Am o intrebare pt cei ce conduc(sau macar incearca)aceste societati privind pescuitul recreativ si nu numai:agenti unui judet au drept de control pe teritoriul altui judet,intrebarea e valabila si in cazul politistilor.

  3. Aloooo,ANPA Tulcea,cind se incepe eliberarea permiselor,pt pescari amatori,caci braconierii deja lucreaza la greu cu sprijinul politiei de frontiera si nu numai

  4. Pentru neafiliati cine elibereaza permisul de pescuit? Sa pescuiesti legal trebuie sa detii in primul rand permis de pescuit valabil pe anul calendaristic in curs. Nimeni nu ne lamureste cum trebuie sa procedezi sa detii permis si ca neafiliat, pentru ca nu ma poate obliga nimeni sa ma afiliez sa pot pescui in apele Statului Roman

  5. Permisul de granita avizeaza accesul in zona de frontiera, nu este permis de pescuit pe granita !! Nu exista permis de pescuit pe ape de granita !! Chiar daca nu pescuiesti si desfasori orice alta activitate in zona de frontiera tot iti trebuie acel ,,p g ” !!

    • „Permisul de granita” avizeaza activitatea de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice. Este un aviz care nu trebuie sa lipseasca alaturi de permisul de pescuit ANPA albastru atunci cand pescuim pe granita, alta granita decat cea cu Ucraina din Delta Dunarii. In cazul acela, insoteste Permisul de pescuit eliberat de ARBDD.
      In articol nu am spus ca este permis de pescuit ci am spus „Mai exista pentru pescuitul pe ape de granita acel permis care avizazea a activitatile de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…