10
Descriere: lungimea corpului este de 100-130 cm, inaltimea este de 70-80 cm, iar greutatea unui mascul situata intre 15- 30 kg. Corpul si gatul sunt usor alungite, ochii mari si vioi. Picioarele sunt subtiri si inalte. Masculii prezinta coarne drepte si putin ramnificate. Culoarea variaza dupa anotimp. Vara, in general, rosie-galbena, cu picioarele mai galbui, pe cap amestecata cu cenusiu, iar in regiunea anusului si oglinda galbui-albicioase. Iarna galbena-cafenie, cu oglinda alba.
Reproducerea: Imperecherea are loc prin lunile iulie-august, iar dupa 8-9 luni de gestatie, femela naste 1-3 pui.
Hrana: Se hraneste cu muguri, ghinda, jir, rugi de mure.
Habitat: in padurile de ses si de la munte, mai numeroasa in padurile din Transilvania, Banat si nordul Moldovei, mai rara in restul Moldovei, Muntenia si Dobrogea.

.

Fotografii de
© Mihai Baciu
DISTRIBUIȚI

10 COMENTARII

  1. Am avut de făcut la școală un documentar despre căprioară, și l am scris pe acesta. Am luat FB. Este un site minunat. În cazul în care nu ai inspirație. M am uitat și pe mai multe informații despre caprioara dar n am găsit ca aici. 😊🥝🌏🎄. Ofer acestui site 100 de puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…