0
Descriere: femela poate atinge o lungime de pana la 270 cm, fiind mai mare decat masculul care poate atinge maxim 210 cm. In general are o lungime intre 150 – 180 cm. Spatele are o culoare sur-negricioasa cu reflexe verzui, cu laturile cenusii iar abdomenul este albicios. Prezinta o pigmentatie foarte intunecata in partea dorsala. Botul potrivit de alungit, intre de 10 – 20 cm cu dinti ascutiti, conici, separati prin scurte intervale astfel incat cei superiori se imbuca cu cei inferiori. Inotatoarea dorsala este triunghiular-curbata. Ea este ascutita si localizata in mijlocul spatelui si este de culoare neagra spre gri-deschis cu marginea neagra. Inotatoarele sunt lungi si subtiri si usor curbate sau ascutite. Inotatoarea codala este ascutita la varfuri cu o mica crestatura in centru.
Reproducerea : se imperecheaza toamna, dupa 10 luni, femela naste 1 pui, rareori 2 pui pe care ii ingrijeste cu mare atentie.
Hrana: se hraneste predominant cu pesti pelagici, dar mai consuma crustacei si cefalopode
Habitat: in Marea Neagra, de-a lungul coastei, la adancime mica.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII