vineri, 24 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Insecte din Delta Dunarii

In Delta Dunarii sunt momentan inventariate peste 2240 specii de insecte, dintre care 30 de specii de insecte pot fi intalnite numai in acest areal geografic.

Printre aceste unicate, mentionam rusalia (Palyngenia longicauda),insecta asemanatoare cu o libelula de talie mica, iar ca o specie unicat pe continent, mentionam un fluture nocturn (Rhyparioides metelkana).
Pe langa statutul de rai al pasarilor si al pestilor, Delta a primit si un nejustificat statut de imparatie a tantarilor. Este adevarat ca in Delta, tantarii sunt bine reprezentati ca specii si numar, dar daca nu ar exista actiunea lor suparatoare asupra omului, acestia nu ar fi remarcati in mod deosebit.
In Delta, exista mari populatii de fluturi, intalnind specii autohtone cu aripi albe, rosii, albastre si galbene, cateva dintre acestea fiind raritati si unicate in Europa. Sporadic se regasesc si specii de fluturi ce provin din zone indepartate din Africa de Nord.
Gandacii, sunt bine reprezentati in Delta, atat ca specii acvatice cat si ca specii de uscat, conditiile din aceasta zona avantajand dezvoltarea acestora si pastrarea unor specii devenite raritati pe teritoriul european.
Lacustele , in afara de marea lor raspandire pe teritoriu, se remarca prin prezenta lacustei Saga Pedo ce ataca alte membre de specie si prin prezenta lacustei Acrida Ungarica, cea mai mare lacusta din Romania.
Cel mai comun paianjen din Delta Dunarii este Argiope Bruennichi, colorat in galben cu dungi albe si negre. In acest teritoriu, au fost semnalate si prezenta unor specii rare, cum ar fi vaduva neagra si unele specii de paianjen cu cruce.
Ca specii acvatice bine reprezentate mentionam: pureci de balta, plosnite acvatice, paianjenii de apa, gandaci acvatici.
In afara de speciile de insecte mentionate mai sus, se remarca prin diversitate si numar mare de exemplare:libelulele, urechelnitele, furnicile, mustele, albinele, viespile.


 Imagini Romeo Huidu
| info-delta.ro

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Vara in Delta Dunarii, iunie 2022 – Video

0
Iunie, prima luna din vara. Lacurile si canalele incep sa se imbrace in covoare de nuferi albi si galbeni, lebedele ies la plimbare cu...