luni, 21 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Padurea Caraorman

Padurea Caraorman (2250ha): ocupa partea centrala a grindului Caraorman situat in partea sudica a Bratului Sulina. Zona de protectie cuprinde cele mai dezvoltate dune de nisip din delta si Padurea Caraorman.

Declarata in anul 1940, monument al naturii, este o padure de stejari (de peste 30 m inaltime ), frasin, plop, cu desisuri si vegetatie cataratoare de tip mediteranean: liane ce ating 25 m precum si plante agatatoare cum ar fi: vita de vie salbatica, iedera, hameiul, curpenu. Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o varsta de 400 de ani si o circumferinta de patru metri, stejar numit „stejarul ingenunchiat”, datorita ramurilor ce s-au intins pana pe pamant.

Tot in padure se gaseste Fantana Vanatorilor, amplasata in preajma Stejarului ingenuncheat. Ansamblu reprezinta o reproducere a sculpturii Masa tacerii, de Constantin Brancusi.

In aceasta padure s-au semnalat cuiburi de vultur codalb, prin protectia padurii asigurandu-se in acelasi timp si protectia acestei specii. Ceea ce o deosebeste de padurea Letea este lipsa lianei grecesti si a viperei de stepa.

Dunele de nisip din apropierea satului – unice in tara, ce adesea depasesc 7 m in inaltime, atingand pana la 9 m inaltime.

Galerie fotografii Padurea Caraorman:

Fotografii Cristian Mititelu

Foografii Leonov Valeriu

Localizare pe harta a zonei strict protejate Padurea Caraorman:

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca

0
Canalul Perivolovca din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canalul PerivolovcaLocalizare pe harta Canalul Perivolovca