3
Padurea Letea ( 2825 ha ) : Padurea Letea este situata in partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona strict protejata cuprinde doar o parte din suprafata totala a padurii, parte ce a fost pusa sub ocrotire inca din anul 1930 si devenita rezervatie naturala incepand cu 1938.
Padurea s-a dezvoltat sub forma unor fasii late (“hasmacuri”) in spatiile dintre dunele de nisip si este formata din stejar de lunca, stejar brumariu, plop alb, frasin de lunca, tei alb.
O caracteristica a padurii o constituie abundenta de plante cataratoare: vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca (Periploca graeca), cea care da padurii un aspect mediteranean. Totodata, aici au fost identificate peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip (Vipera ursinii), vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) – care cuibareste aici, trei specii de soim, corbul, etc.
Toate aceste specii de plante si animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite au facut ca aceasta padure sa necesite o atentie deosebita pentru conservarea si pastrarea valorilor ei naturale.
 
Localizare pe harta:

Galerie foto Padurea Letea:


.

Fotografii
© Leonov Valeriu

.

.

Fotografii
© Iliuta Goean

.

.

Fotografii
© Romeo Huidu

.

Fotografii
© Alex Carbune

.

Fotografii
© Daniela Ungureanu

Fotografii 2014-2015
© Romeo Huidu
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Padurea Letea este un loc „exploatat” si nu o zic in sensul bun. E un loc in care localnicii isi bat joc de tot ce ar putea insemna turism. Niste oameni care nu au pic de bun simt si recunostinta pentru ceea ce natura le ofera in mod natural. In sat este un domn „patron” la un birt „La caisa …”,care se crede tatal patronilor si care are o nesimtire fara margini. Cand am cerut o farfurie in plus mi s-a spus ca nu-mi poate da pentru ca ar trebui spalata o farfurie in plus…what? Nu mai spun de faptul ca am insistat sa mi se elibereze bon fiscal pentru ceea ce am platit si a ridicat din umeri cu o nonsalanta ,ca si cand ce e ala!!!!Comert,domnilor…stiti ce inseamna?

  2. Din ce am discutat cu localnicii cai sunt in scadere, si nu prea sunt sălbatici deoarece sunt închiși cu un gard care în această perioadă nu le permite accesul la apa, iar șacalii care sunt în număr foarte mare cam distruge fauna punând în pericol toate animalele care se află în acest țarc zis rezervație, unde animalele ar trebuii sa fie libere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…