luni, 21 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Padurea Letea

Padurea Letea (2825 ha) este situata in partea de nord a Deltei Dunarii, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona strict protejata cuprinde doar o parte din suprafata totala a padurii, parte ce a fost pusa sub ocrotire inca din anul 1930 si devenita rezervatie naturala incepand cu 1938.
Padurea s-a dezvoltat sub forma unor fasii late (“hasmacuri”) in spatiile dintre dunele de nisip si este formata din stejar de lunca, stejar brumariu, plop alb, frasin de lunca, tei alb.
O caracteristica a padurii o constituie abundenta de plante cataratoare: vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca (Periploca graeca), cea care da padurii un aspect mediteranean. Totodata, aici au fost identificate peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip (Vipera ursinii), vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) – care cuibareste aici, trei specii de soim, corbul, etc.
Toate aceste specii de plante si animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite au facut ca aceasta padure sa necesite o atentie deosebita pentru conservarea si pastrarea valorilor ei naturale.
Vizitarea Padurii Letea se face pe baza unui Regulament
Galerie fotografii Padurea Letea:

Fotografii Leonov Valeriu

Localizare pe harta a zonei strict protejate Padurea Letea:

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

6 COMENTARII

  1. Subscriu la cele spuse de Vica. NImeni nu da niciun bon, alo se aude ANAF-ul? Spaga probabil e pe masura. Se fac bani cu nemiluita, dar bonuri nu da nimeni, de la bacagii care te duc acolo, pana la cel car ete duce cu masina sau cei care servesc masa. Evaziune de milioane. Noi am dat 550 de lei adica cinci milionae cinci sute vechi. Patru oameni. Ganditi-va ca sunt zilnic numai in Letea cateva sute spre mie. Sa zicem 500 ori ~150 de RON=~7milioane pe zi *30=210 milioane pe luna=40 milioane de euro. Eu va spun doar de excursiile la Letea, dar cate nu sunt. daca ar fi sa ia statul impozit ar fi vreo 6-7 milioane de euro pe luna, in trei luni ar fi 20. Si toata ziua spunem ca statul nu are bani de drumuri , spitale. Coruptia e problema cea mai mare a noastra, inspectorii, politia nu-si fac treaba.

  2. Padurea Letea este un loc „exploatat” si nu o zic in sensul bun. E un loc in care localnicii isi bat joc de tot ce ar putea insemna turism. Niste oameni care nu au pic de bun simt si recunostinta pentru ceea ce natura le ofera in mod natural. In sat este un domn „patron” la un birt „La caisa …”,care se crede tatal patronilor si care are o nesimtire fara margini. Cand am cerut o farfurie in plus mi s-a spus ca nu-mi poate da pentru ca ar trebui spalata o farfurie in plus…what? Nu mai spun de faptul ca am insistat sa mi se elibereze bon fiscal pentru ceea ce am platit si a ridicat din umeri cu o nonsalanta ,ca si cand ce e ala!!!!Comert,domnilor…stiti ce inseamna?

  3. Din ce am discutat cu localnicii cai sunt in scadere, si nu prea sunt sălbatici deoarece sunt închiși cu un gard care în această perioadă nu le permite accesul la apa, iar șacalii care sunt în număr foarte mare cam distruge fauna punând în pericol toate animalele care se află în acest țarc zis rezervație, unde animalele ar trebuii sa fie libere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca

0
Canalul Perivolovca din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canalul PerivolovcaLocalizare pe harta Canalul Perivolovca