Una din principalele bogatii faunistice a Deltei Dunarii este pestele, reprezentat prin 133 specii din care 31 de specii ce traiesc atat in apele dulci cat si in cele sarate si aici mentionam morunul, cega, nisetrul, pastruga, scrumbia de Dunare, cambula; 44 de specii ce traiesc numai in ape dulci, salaul, carasul, stiuca, linul, somnul,crapul, avatul, bibanul si cel mai bine reprezentate ca numar de specii 58, ce traiesc numai in apele saline din Marea Neagra si aici mentionam calcanul, sprotul, hamsia, stavridul etc.

Sase specii de pesti au fost introduse artificial de om in Delta Dunarii in perioada anilor 1920 – 1961, cu scopul de a se creste in fermele piscicole sau in mod accidental si aici mentionam: carasul argintiu, bibanul soare, novacul, sangerul, cosasul si o specie de biban de talie mica.
La gurile Dunarii traieste o specie mica de rechini, Squalus.
Pestii constituie o sursa importanta de hrana pentru pasari si mamifere acvatice precum si o importanta resursa stiintifica, mentionand aici sturionii, ca relicve ale vechii faune ponto-caspice, specii ce in prezent sunt pereclitate datorita pescuitului industrial masiv.
Sa nu uitam sa amintim si importanta pestilor ca resursa economica si turistica, anual aceasta resursa a Deltei atragand mii de turisti fiind una din principalele tinte ale turismului in zona.
O descriere a celor mai frecvete specii de pesti in Delta Dunarii o gasiti aici ….. citeste mai departe
Articole din sectiune
ULTIMELE COMENTARII
Va recomandam sa cititi
Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii
Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…