0

Generalitati: specie relativ rara, scufundatoare, de pasaj ce soseste la noi in tara in lunile februarie-martie si pleaca in noiembrie.

Descriere: (42 – 49 cm) Diferente majore intre femela si mascul. Masculul are corpul cenusiu, abdomenul alb, capul brun, gusa negricioasa. Femela are corpul cafeniu, abdomenul alb, crestetul capului si obrajii mai inchisi la culoare, avand o linie mai albicioasa care traverseaza ochii, de la frunte pana spre ceafa. Ambele sexe au ciocul cenusiu-albastrui si picioarele cenusii.

Reproducerea: cuibareste in stufarisuri, scorburi de copaci. Femela depune in lunile mai-iunie un numar de 8 – 11 oua de culoare gri-verzuie pe care le cloceste timp de 24 – 36 zile.

Hrana: se hraneste cu vegetatia de pe fundul apei prin scufundare totala.

Habitat: la noi in tara se intalneste in ghiolurile Deltei Dunarii, Lunca Dunarii, dar si in iazurile si helesteele interioare. Toamna migreaza inspre nordul Marii Mediterane, nord-vestul Africii, valea Nilului si sud-estul Asiei pana-n India.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…