0

Generalitati: specie relativ rara, scufundatoare, de pasaj ce soseste la noi in tara in lunile februarie-martie si pleaca in noiembrie.

Descriere: (42 – 49 cm) Diferente majore intre femela si mascul. Masculul are corpul cenusiu, abdomenul alb, capul brun, gusa negricioasa. Femela are corpul cafeniu, abdomenul alb, crestetul capului si obrajii mai inchisi la culoare, avand o linie mai albicioasa care traverseaza ochii, de la frunte pana spre ceafa. Ambele sexe au ciocul cenusiu-albastrui si picioarele cenusii.

Reproducerea: cuibareste in stufarisuri, scorburi de copaci. Femela depune in lunile mai-iunie un numar de 8 – 11 oua de culoare gri-verzuie pe care le cloceste timp de 24 – 36 zile.

Hrana: se hraneste cu vegetatia de pe fundul apei prin scufundare totala.

Habitat: la noi in tara se intalneste in ghiolurile Deltei Dunarii, Lunca Dunarii, dar si in iazurile si helesteele interioare. Toamna migreaza inspre nordul Marii Mediterane, nord-vestul Africii, valea Nilului si sud-estul Asiei pana-n India.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII