0
Descriere: este un mamifer carnivor salbatic intermediar intre lup si vulpe, avand forma generala asemanatoare cu a vulpii, dar blana cu aceeasi structura cu a lupului, fiind numit de aceea si lup auriu. Lungimea corpului este de 70-1-5 cm, fara a socoti coada (20-25 cm). La greaban ajunge pana la 50 cm inaltime. Greutatea maxima este intre 12-15 kg.
Reproducerea : Imperecherea se face, ca si la celelalte canide, in februarie-martie, gestatia durand tot 62-63 zile. Cei 4-8 pui sunt lipsiti de vedere 2 saptamani, iar dupa trei luni de la fatare sunt intarcati.
Hrana: Este, ca toate canidele, un animal potential omnivor, dar care prefera alimentatia carnivora. Se hraneste cu insecte, pasari, soareci si alte rozatoare, dar si cu porumb, struguri etc. De asemenea este si necrofag. Activitatea sa este preponderent nocturna.
Habitat: Barlogul de sacal nu este foarte adanc, dar este asezat de obicei in locuri singuratice, in vagauni cu maracinisuri si alte locuri greu accesibile. A fost semnalat in Oltenia, Muntenia, Dobrogea preponderent in Delta Dunarii.

Sursa text wikipedia.org


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT - confort si traditie in Delta Dunarii

Delta Dunarii are farmecul ei aparte si surprinde cu peisaje pitoresti in fiecare anotimp. Toamna, spre exemplu, nimic nu este mai placut decat sa pornesti aventura pe canalele Deltei, sa te cufunzi in raiul pasarilor si sa simti cum stuful, nuferii si salciile te imbratiseaza. Pentru…

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…