miercuri, 29 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiMamifere din Delta DunariiMamifere din Delta DunariiSacalul auriu - Golden Jackal - Canis aureus moreoticus

Sacalul auriu – Golden Jackal – Canis aureus moreoticus

Descriere: Sacalul auriu este un mamifer carnivor salbatic intermediar intre lup si vulpe, avand forma generala asemanatoare cu a vulpii, dar blana cu aceeasi structura cu a lupului, fiind numit de aceea si lup auriu. Lungimea corpului este de 70-1-5 cm, fara a socoti coada (20-25 cm). La greaban ajunge pana la 50 cm inaltime. Greutatea maxima este intre 12-15 kg.
Reproducerea : Imperecherea se face, ca si la celelalte canide, in februarie-martie, gestatia durand tot 62-63 zile. Cei 4-8 pui sunt lipsiti de vedere 2 saptamani, iar dupa trei luni de la fatare sunt intarcati.
Hrana: Este, ca toate canidele, un animal potential omnivor, dar care prefera alimentatia carnivora. Se hraneste cu insecte, pasari, soareci si alte rozatoare, dar si cu porumb, struguri etc. De asemenea este si necrofag. Activitatea sa este preponderent nocturna.
Habitat: Barlogul de sacal nu este foarte adanc, dar este asezat de obicei in locuri singuratice, in vagauni cu maracinisuri si alte locuri greu accesibile. A fost semnalat in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, preponderent in Delta Dunarii.

Sursa text wikipedia.org

Galerie fotografii Sacalul auriu

Fotografii de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0