vineri, 12 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Sărături Murighiol

Sărături Murighiol (87 ha): Lacul Sărăturile – Murighiol este situat între localitățile Murighiol și Plopu și are o lungime de cca 2 km și o lățime maximă de 500 m.
Apele lacului Sărăturile Murighiol sunt puternic salinizate de tip cloruro-sulfatic (de unde și denumirea lacului), fiind caracterizate prin marea diversitate a zooplanctonului și fitoplanctonului.

Lacul are o importanță semnificativă pentru avifaună, găzduind specii precum pescăruși, chiră de baltă, piciorongul, rată cu ciuf și prundărașul de sărătură. În această zonă au fost identificate nu mai puțin de 206 specii de păsări, protejate prin Convenția de la Berna. Printre acestea se numără pescărușul cu cap negru (Larus melanocephalus), pescărușul râzător (Larus ridibundus), rața mare (Anas platyrhyncos), rața cu ciuf (Netta ruffina), rața cu cap castaniu (Aythia ferina), rața roșie (Aythia nyroca), pescărița râzătoare (Gelochelidon nilotica), chira de baltă (Sterna hirundo), chirighița cu obraji albi (Chlidonias hybridus), dar și reptile precum Emys orbicularis, Natrix natrix, amfibieni precum Rana ridibunda, broasca de lac (Bufo viridis), și Hyla arborea – brotăcelul, specie relativ comună.

Galerie fotografii Saraturi Murighiol:

Fotografii info-delta.ro

Fotografii Cristian Mititelu

Fotografii info-delta.ro

Fotografii Leonov Valeriu

Localizare pe harta a zonei strict protejate Saraturi Murighiol:

Articolul Sărături Murighiol a fost actualizat in noiembrie 2023

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Hotel Wels din Baltenii de Sus Delta Dunarii

Hotel Wels

0