joi, 7 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiEcologie in Delta DunariiEcologie in Delta Dunarii„PETlican”, un proiect pentru combaterea poluării Deltei Dunării

„PETlican”, un proiect pentru combaterea poluării Deltei Dunării

Societatea Ornitologică Română (SOR) dă startul proiectului „PETlican”, prin care își propune reducerea cantității de plastic din Delta Dunării prin promovarea unui comportament responsabil față de colectarea deșeurilor și cunoașterea biodiversității din zonă. Campania se va derula în perioada 16 – 27 august 2021 în Delta Dunării.

Ești pasionat de pescuit?

Atunci fii un pescar responsabil și nu lăsa nicio urmă în natură. După fiecare partidă de pescuit, ia cu tine nu doar captura de care sigur ești mândru, ci și toate obiectele pe care le-ai folosit, inclusiv pe cele de care nu mai ai nevoie.

Firele de pescuit, cârligele și alte ustensile „uitate” pe mal pun animalele în pericol:

  • Păsările suferă leziuni permanente ale pielii, penelor, mușchilor, nervilor și oaselor de la firul care le ștrangulează din ce în ce mai mult în timp ce se luptă pentru a scăpa.
  • Dacă pasărea nu este în stare să se elibereze, această capcană încâlcită de fire de pescuit o va duce la epuizare, înfometare și deshidratare și va avea nevoie de ajutor pentru a nu muri.
  • Inghițite, cârligele vor cauza hemoragii interne și vor duce la moartea animalului. Iar dacă se înfig pe exterior în diferite părți ale corpului vor cauza dureri insuportabile și vor reduce sau chiar face imposibile mișcările aripii, ciocului sau piciorului, spre exemplu.
  • Dacă aceste animale sunt și părinți, atunci adaugă și puii la numărul de victime, pentru că fără părinți șansele de supraviețuire sunt aproape nule.

Proiectul „PETlican” este implementat cu sprijinul Lidl România.

Sursa www.sor.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM