vineri, 14 martie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariÎncheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim –...

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim – 2024

Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final. Această inițiativă, susținută financiar din fondurile ARBDD, generate de încasările din permisele de acces în Rezervație, are ca scop principal conservarea biodiversității acvatice prin repopularea cu icre embrionate de șalău (Sander lucioperca).

Proiectul se bazează pe o metodă de reproducere asistată și naturală, implicând colaborarea strânsă între asociațiile de pescari, companiile de acvacultură și experții de la Baza de Cercetare Enisala, parte a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD).

În cursul acestei ediții, începută pe 22 martie, au fost distribuite în habitat 1280 de cuiburi cu icre embrionate de șalău, marcând un nou pas în direcția revitalizării populațiilor de pește din zona menționată.

Reamintim faptul că, pe data de 22 martie 2024, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.) a inițiat prima fază dintr-o serie de acțiuni dedicate revitalizării populațiilor de șalău (Sander lucioperca) în cadrul Complexului Lagunar Razim-Sinoie. Această inițiativă se aliniază cu directivele Planului de Management și ale Regulamentului Rezervației Biosferei Delta Dunării, având ca scop principal oprirea erodării diversității biologice și conservarea ecosistemelor naturale.

Pentru a atinge acest obiectiv, facilitățile de reproducere de la Stația de Cercetare Enisala, sub egida Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Delta Dunării (INCDDD), au fost îmbogățite cu 224 de reproducători de șalău, Sander lucioperca, riguros selectați. Acești pești, cu o vârstă de cel puțin 3 ani și o greutate minimă de 2 kg, au fost capturați predominant din lacurile Complexului Lagunar Razim-Sinoie. În paralel, s-au instalat suporturi speciale pentru icre, create din nuiele de răchită flexibilă, pentru a facilita procesul de reproducere.

Sursa comunicat presă ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Plansa de colorat Delta Dunarii

Planșe de colorat cu animale și plante din Delta Dunării

0
Delta Dunării este un paradis al naturii, unde copiii pot descoperi lumea fascinantă a animalelor și plantelor prin planșe de colorat. Aceste desene îi...

RECOMANDAM