1
Localitate ce apartine de comuna Crisan , situata in judetul Tulcea.
Denumirea localitatii provine din limba turca, insemnand Padurea Neagra. Populatia satului este formata majoritar din ucraineni. In vecinatatea satului se afla padurea cu acelasi nume.
Satul se intinde pe o lungime de 3.5 Km si aproximativ 500 de m latime si este situat intre bratul Sulina si Sfantul Gheorghe pe grindul Caraorman. Acest sat, poarta ranile anilor comunismului, cu ruine care se doreau a fi, cel mai mare combinat de sticla din Europa, un complex de sase blocuri degradate, constructii de beton – silozuri, hale, neterminate.
Cu toate acestea, imprejurimile satului, dau impresia unui desert in mijlocul unei oaze de apa si verdeata, cu grinduri cu dune de nisip.
Acces in localitate:
Accesul se face pe apa, distanta intre Tulcea si Caraorman fiind de 60 Km, iar intre Crisan si Caraorman sunt 12 Km.
Puncte de interes turistic:
  • Dunele de nisip din apropierea satului – unice in tara, ce adesea depasesc 7 m in inaltime, atingand pana la 9 m inaltime.
  • Padurea Caraorman: declarata in anul 1940, momument al naturii.
  • Plaja – situata la capatul canalului Crisan-Caraorman , pe malul vestic al canalului exista o zona cu nisip fin, unde se face plaja si se poate inota ontr-o apa limpede si lipsita de curenti. Malul este lin, cu panta domoala.
Cazare in localitatea Caraorman: >> vezi ofertele de cazare
Galerie foto localitatea Caraorman:

Fotografii Iliuta Goean

Daca aveti imagini sau informatii despre aceasta localitate, va rugam sa contribuiti la dezvotarea acestui proiect.

 

DISTRIBUIȚI


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune