joi, 29 septembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Mila 19 Gorgova – canalul Sulina

Este locul unde am avut cele mai mari satisfactii la pescuit. O zona ce combina plaje de nisip cu 3 gropane (anafore), daca vorbim de malul stang al canalului, malul neamenajat. Se poate da si pe malul drept (la liziera de plopi), acum amenajat (indiguit cu piatra), dar aici in afara faptului ca accesul se face mult mai usor, atat cu masina cat si cu navele de transport pasageri, pescuitul este mai dificil din cauza pietrelor de pe mal. Dar sa vorbim despre malul stang, locul ramas neamenajat. Aici sunt in principal 2 anafore destul de mari si unul mai mic. Pesti capturati de-a lungul timpului: crapi (cel mai mare 16 kg – rama serpeasca), platici (cea mai mare 4 kg – lipitoare), salai ( cel mai mare 5 kg la wobler rapalla ), avati (cel mai mare 8 kg la wobler – no-name) si somni (cel mai mare 9 kg – rama serpeasca). Este singura zona de pescuit sportiv pe canalul Sulina marcata in hartile DDBRA, asa ca nu aveti cum s-o ratati. In schimb, din acest caz este si o zona aglomerata de pescari, asa ca in functie de sezon, gasiti cu greu loc de campat. La mila 19, pe malul stang al canalului Sulina, la 100 m mergand perpendicular pe bratul navigabil, veti descoperi un canal artificial (se desfasoara paralel cu bratul Sulina) ce face legatura intre canalul Sontea si Lacul Fortuna. In trecut acest canal era sufocat de crap si somotei, acuma ramanand doar o umbra a ceea ce a fost din motive pur “umane”. In speranta ca s-a refacut populatia de peste din acest canal, merita incercat si acest loc.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

harta traseelor turistice din muntii macinului

Traseele turistice din Muntii Macinului

0
In Parcul National Muntii Macinului sunt permise activitati de turism, educatie si recreere, cu respectarea regulilor de vizitare a parcului. Accesul in Parcului National...
Muntii macinului

Muntii Macinului