0
Situata la 4 km de comuna Valea Teilor, inspre Niculitel intr-un peisaj absolut fantastic, acest asezamant de calugari incepe sa se contureze din anul 2007.
Piatra de temelie a manastirii a fost pusa in anul 2007, cand la 5 decembrie, sub binecuvantarea Inalt prea sfintitului Dr.Teodosie al Tomisului s-a sfintit locul.
Manastirea poarta hramul Izvorul Tamaduirii si prin venirea in noua eparhie a Tulcei a Prea sfintitului Visarion Baltat, in cadrul unei slujbe a pus si hramul Paraclisului Sfintii 40 de Mucenici. In imediata vecinatate se afla un izvor cunoscut de catre localnici ca avand puteri miraculoase.
Parintele staret al manastirii, ieromonarhul Dionisie Negut, ii asteapta pe cei dornici sa viziteze manastirea, sa se reculeaga cateva zile, punandu-le la dispozitie patru camere la mansarda. Ca proiecte de viitor, parintele straret ne-a “schitat” locul unde va fi amplasata biserica mare si noile chilii, ridicarea acestora depinzand de donatiile credinciosilor.
Ca amplasament, manastirea este situata intr-o poiana inconjurata de paduri, izolata chiar si de viata oarecum linistita a satelor din imprejurimi, accesul catre locul de rugaciune facandu-se pe un drum forestier ce deriva din soseaua ce leaga localitatea Valea Teilor de localitatea Niculitel.
Strajuita de paduri, departe de civilizatie, manastirea Valea Teilor reprezinta un loc de reculegere si meditatii pentru crestinii din toata tara.

Telefon contact manastire: 0754025341

Localizarea pe harta a manastirii Valea Teilor

Galerie foto 2010 – 2017 manastirea Valea Teilor


Manastirea Valea Teilor 2017

Manastirea Valea Teilor 2012

Manastirea Valea Teilor 2010
DISTRIBUIȚI

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…