duminică, 25 septembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Manastirea Valea Teilor

Manastirea Valea Teilor, situata la 4 km de comuna Valea Teilor, inspre Niculitel intr-un peisaj absolut fantastic, acest asezamant de calugari incepe sa se contureze din anul 2007.
Piatra de temelie a manastirii a fost pusa in anul 2007, cand la 5 decembrie, sub binecuvantarea Inalt prea sfintitului Dr.Teodosie al Tomisului s-a sfintit locul, pe terenul lui Caravela Iulia, donatoare la dorinta ei catre Arhiepiscopia Tomisului cu Inaltul Teodosie.
Manastirea poarta hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si prin venirea in noua eparhie a Tulcei a Prea sfintitului Visarion Baltat, in cadrul unei slujbe a pus si hramul Paraclisului Sfintii 40 de Mucenici. In imediata vecinatate se afla un izvor cunoscut de catre localnici ca avand puteri miraculoase.
Are cinci praznice dar cele mai importante sunt urmatoarele: Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia – 9 martie; Nasterea Sfantului Ioan Botezatoru – 24 iunie; Sfintii Cuviosi Arsenie si Teodosie cel Mare – 9mai; Izvorul Tamaduirii-prima vineri dupa Paste.
Parintele staret al manastirii, ieromonarhul Dionisie Negut, ii asteapta pe cei dornici sa viziteze manastirea, sa se reculeaga cateva zile, punandu-le la dispozitie patru camere la mansarda. Ca proiecte de viitor, parintele straret ne-a “schitat” locul unde va fi amplasata biserica mare si noile chilii, ridicarea acestora depinzand de donatiile credinciosilor.
Ca amplasament, manastirea este situata intr-o poiana inconjurata de paduri, izolata chiar si de viata oarecum linistita a satelor din imprejurimi, accesul catre locul de rugaciune facandu-se pe drumul forestier ce deriva din soseaua ce leaga localitatea Valea Teilor de localitatea Niculitel, sau pe drumul din comuna Valea Teilor.
Strajuita de paduri, departe de civilizatie, manastirea Valea Teilor reprezinta un loc de reculegere si meditatii pentru crestinii din toata tara.

Galerii fotografii manastirea Valea Teilor anii 2010 – 2021

Fotografii 2021Fotografii 2020Fotografii 2017
Fotografii 2012Fotografii 2010

 

Localizarea pe harta a manastirii Valea Teilor

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

harta traseelor turistice din muntii macinului

Traseele turistice din Muntii Macinului

0
In Parcul National Muntii Macinului sunt permise activitati de turism, educatie si recreere, cu respectarea regulilor de vizitare a parcului. Accesul in Parcului National...
Muntii macinului

Muntii Macinului