0
Situata la 4 km de comuna Valea Teilor, inspre Niculitel intr-un peisaj absolut fantastic, acest asezamant de calugari incepe sa se contureze din anul 2007.
Piatra de temelie a manastirii a fost pusa in anul 2007, cand la 5 decembrie, sub binecuvantarea Inalt prea sfintitului Dr.Teodosie al Tomisului s-a sfintit locul.
Manastirea poarta hramul Izvorul Tamaduirii si prin venirea in noua eparhie a Tulcei a Prea sfintitului Visarion Baltat, in cadrul unei slujbe a pus si hramul Paraclisului Sfintii 40 de Mucenici. In imediata vecinatate se afla un izvor cunoscut de catre localnici ca avand puteri miraculoase.
Parintele staret al manastirii, ieromonarhul Dionisie Negut, ii asteapta pe cei dornici sa viziteze manastirea, sa se reculeaga cateva zile, punandu-le la dispozitie patru camere la mansarda. Ca proiecte de viitor, parintele straret ne-a “schitat” locul unde va fi amplasata biserica mare si noile chilii, ridicarea acestora depinzand de donatiile credinciosilor.
Ca amplasament, manastirea este situata intr-o poiana inconjurata de paduri, izolata chiar si de viata oarecum linistita a satelor din imprejurimi, accesul catre locul de rugaciune facandu-se pe un drum forestier ce deriva din soseaua ce leaga localitatea Valea Teilor de localitatea Niculitel.
Strajuita de paduri, departe de civilizatie, manastirea Valea Teilor reprezinta un loc de reculegere si meditatii pentru crestinii din toata tara.

Telefon contact manastire: 0754025341

Localizarea pe harta a manastirii Valea Teilor

Galerie foto 2010 – 2017 manastirea Valea Teilor


Manastirea Valea Teilor 2017

Manastirea Valea Teilor 2012

Manastirea Valea Teilor 2010
DISTRIBUIȚI

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

Ultima Frontiera, regal la stiuca

Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…